Επιστολή στον Πρωθυπουργό: "Έμφυτη" Αντισυνταγματικότητα Διαπνέει το Σχέδιο Νόμου για τις Λαϊκές Αγορές.

Μετατρέπει τους Παραγωγούς σε Επόρους Οδηγώντας τις Λαϊκές Αγορές σε Υπάιθρια Σούπερ Μάρκετ.           

                                                                             Θεσσαλονίκη  15/04/2021

                                                                                                                      

                  

              Προς:  Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη    

           Αξιότιμε κ. πρωθυπουργέ,


με την παρούσα μας επιστολή οι 3 μεγαλύτερες ομοσπονδίες παραγώγων και επαγγελματιών της χώρας οι οποίες εκπροσωπούν τις υπόλοιπες ομοσπονδίες παραγώγων και επαγγελματιών και την υπό σύσταση Συνομοσπονδία Παραγωγών , Επαγγελματιών και Βιομηχανικών Ειδών Λαϊκών Αγορών Ελλάδος. Έτσι ώστε να σας εκφράσουμε τις Θέσεις – Προτάσεις μας για το επικείμενο Νομοσχέδιο που προωθεί το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων προς ψήφιση.

Σε διαδοχικές συναντήσεις που έχουμε πραγματοποιήσει με τον αρμόδιο Υπουργό  και τον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα  σε παρά πολλά θέματα υπάρχει διάσταση απόψεων. Οι βαθύτατες ανησυχίες μας που εν γένει αλλοιώνει την μορφή των Λαϊκών Αγορών μας αναγκάζουν να ζητήσουμε συνάντηση μαζί  σας  γνωρίζοντας το βεβαρημένο πρόγραμμα σας , έτσι ώστε να σας εκφράσουμε τις απόψεις μας για αυτήν την τεραστία διατροφική αλυσίδα που ονομάζεται Λαϊκή Αγορά.

Σήμερα οι Λαϊκές Αγορές τροφοδοτούν τα εκατομμύρια των Ελλήνων Καταναλωτών με φρέσκα και ποιοτικά  προϊόντα και είναι ένας από τους σημαντικότερους πυλώνες της Εθνικής και Αγροτικής Οικονομίας μας, όπου ο Αγροτικός Τομέας βάλλεται με το παρόν Σχέδιο Νόμου ανεπανόρθωτα. Και εν τέλει αλλοιώνεται η μορφή των Λαϊκών Αγορών καθιστώντας αυτές σε Απρόσωπα Υπαίθρια Σούπερ Μάρκετ.

Παρακαλείστε όπως για τις δικές σας ενέργειες. Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση. 

                                                  Με βαθύτατη εκτίμηση

                                             Οι πρόεδροι των Ομοσπονδιών

                                                 ΜΟΣΧΟΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ

                                                ΜΑΚΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

                                                 ΔΕΡΕΤΖΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ

ΕΜΦΥΤΗ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΔΙΑΠΝΕΕΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ

ΚΑΙ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΣΕ ΕΜΠΟΡΟΥΣ

ΟΔΗΓΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΛΑΪΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ ΣΕ ΥΠΑΙΘΡΙΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ 

Η "έμφυτη" αντισυνταγματικότητα, η οποία διαπνέει σχεδόν το σύνολο των διατάξεων του νομοσχεδίου για τη λειτουργία και οργάνωση του υπαίθριου εμπορίου και ειδικότερα και των λαϊκών αγορών, αποτυπώνεται και στη διάταξη (άρ. 62, παρ. 8).

Με τη συγκεκριμένη διάταξη δίνεται η δυνατότητα σε παραγωγούς πωλητές λαϊκών αγορών να μετατρέψουν την άδεια του παραγωγού πωλητή σε επαγγελματία πωλητή με μία απλή τους αίτηση και με μόνη προϋπόθεση να μη οφείλουν χρήματα στους μέχρι σήμερα φορείς λειτουργίας των λαϊκών αγορών.

Με αυτόν τον τρόπο όμως συμβαίνει το εξής παράδοξο και πρωτοφανές, ακόμα και για τα ελληνικά δεδομένα, αποδεικνύοντας ότι το νομοσχέδιο είναι μία πρόχειρη προσέγγιση ενός καίριου ζητήματος που όχι μόνο δεν λύνει τα προβλήματα των λαϊκών αγορών, αλλά αντίθετα προσθέτει και άλλα: το ίδιο το νομοσχέδιο παραβιάζει τις δικές του διατάξεις!

Και εξηγούμαστε:

Στο άρθρο 34 προβλέπεται ότι μεταξύ των κριτηρίων για τη χορήγηση άδειας και θέσης δραστηριοποίησης στους επαγγελματίες πωλητές λαϊκών αγορών είναι:

1.      Η ανεργία.

2.      Η ηλικία.

3.      Οι τίτλοι σπουδών (άλλο μεγάλο θέμα….)

4.      Η πολυτεκνία 

Τί έρχεται λοιπόν να μας πει το άρθρο 62 παρ. 8; Εγώ που συντάσσω το νόμο και σας το παρουσιάζω ως το νέο Ευαγγέλιο με βάση το οποίο θα λειτουργούν οι λαϊκές αγορές, εγώ ο ίδιος το παραβιάζω. Το παραβιάζω, το παραβαίνω, και δίνω άδειες επαγγελματικές σε κάποιους που δεν έχουν τα προσόντα που εγώ ο ίδιος θέτω, αλλά σε άλλο άρθρο!

Πού είναι λοιπόν η αρχή της αναλογικότητας που πρέπει κατά το Σύνταγμα να υπάρχει σε όλους τους Νόμους; Πού είναι η βασική αρχή της ισότητας όλων απέναντι στο Νόμο; Εδώ, με αυτό το Νομοσχέδιο, όλα πηγαίνουν περίπατο για να εξυπηρετηθούν σκοτεινά και άνομα συμφέροντα, δημιουργώντας έτσι επαγγελματίες πωλητές δύο ταχυτήτων: αυτούς που είχαν όλα τα κατά το Νόμο προσόντα και πήραν μία άδεια πωλητή και κάποιες θέσεις σε λαϊκές αγορές και τους … άλλους, αυτούς που δεν είχαν κανένα από τα προσόντα που ο ίδιος ο Νόμος απαιτεί ή ίσως είχαν κάποια αλλά όχι όλα, παρόλα αυτά όμως πήραν την άδεια του επαγγελματία πωλητή γιατί πολύ απλά κάποιοι έτσι θέλησαν….

Την ίδια στιγμή, το υπό συζήτηση σχέδιο Νόμου έρχεται και προσθέτει ένα ακόμα οξύμωρο, καθώς - αυτούς τους λίγους - παράτυπους πωλητές τους επιβραβεύει ουσιαστικά, με τη μετατροπή τους σε επαγγελματίες πωλητές από παραγωγούς.

         Υ Π Ο Μ Ν Η Μ Α

Θέμα : Θέσεις και Προτάσεις επί του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Ανάπτυξης των Λαϊκών Αγορών                                                                                              

             Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α

1.Ίδρυση Νομικών Προσώπων σε όλες τις Περιφέρειες της Χώρας

2.Απρόσκοπτη Προσέλευση των Αγροτών στις Λαϊκές Αγορές ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

3.Όχι στην Σύσταση ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ (Εταιρείες)

4.Όχι στην Αποστολή E-Mail στην πλατφόρμα Ε-ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ εφόσον τα Super Market που κάνουν πάνω από 90.000.000 τζίρο υποχρεούνται στην ενημέρωση της πλατφόρμας μετά τις 30/06/2021

5.Σύσταση 5μελών Επιτροπών Βελτίωσης Απόδοσης Θέσεων

6.Όχι στην Μετατροπή των Αγροτών σε Εμπόρους γιατί έτσι χάνεται η Φιλοσοφία και ο λόγος Ύπαρξης των Λαϊκών Αγορών εις βάρος των Καταναλωτών και της Αγροτικής Οικονομίας

7.Όχι στη προσκόμιση Φορολογικής – Ασφαλιστικής Ενημερότητας

8.Απώλεια Αδείας 6 μηνών – Ποινές Τιμωρητικού Χαρακτήρα

9.Συνδυαστική Πώληση Προϊόντων

10.Όχι στους Πλειστηριασμού Θέσεων – Σύγκριση Εκκαθαριστικών

11.Βιομηχανικά Είδη, Παραγωγοί Ανθέων 20% συμμετοχής στις Εμποροπανηγύρεις.

12.Όχι στην Υποχρεωτική Προκήρυξη Υφιστάμενων Αδειούχων Παραγωγών και Επαγγελματιών Πωλητών για τη ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΘΕΣΗΣ

13.ΜΕΙΩΣΗ της ΑΠΟΣΤΑΣΗΣ ΑΠΟ ΠΑΓΚΟ ΣΕ ΠΑΓΚΟ ΣΤΑ 2 ΜΕΤΡΑ η ΕΜΜΟΝΗ των ΛΟΙΜΩΞΙΟΛΟΓΩΝ με την ΠΑΝΔΗΜΙΑ του COVID-19, τα 5 ΜΕΤΡΑ ΑΠΟΣΤΑΣΗ από ΠΑΓΚΟ σε ΠΑΓΚΟ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ (ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟ) και ΕΙΝΑΙ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ

ΠΡΟΤΑΣΗ 2 ΜΕΤΡΑ ΑΠΟΣΤΑΣΗ από ΠΑΓΚΟ σε ΠΑΓΚΟ για ΑΠΟΦΥΓΗ του ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟΥ και ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ του ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ προς ΟΦΕΛΟΣ των ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ εν όψη των Ανοιξιάτικων Καλλιεργειών και Παραγωγών που ξεκινάνε αυτή την περίοδο πρέπει άμεσα να γίνει μείωση της απόστασης στα 2 μέτρα για την συμμετοχή των παραγωγών με τα προϊόντα αυτά προς όφελος των Καταναλωτών.

Κύριε Υπουργέ, είμαστε υπέρ του Εκσυγχρονισμού, υπέρ της Διαφάνειας, υπέρ της Ισονομίας, υπέρ των Ελέγχων στις Λαϊκές Αγορές, υπέρ του Υγιούς Ανταγωνισμού, υπέρ της Ελεύθερης  Διακίνησης των Αγροτικών Προϊόντων και της Απρόσκοπτης Δραστηριοποίησης των Παραγωγών στις Λαϊκές Αγορές της Επικράτειας, υπέρ της Ενίσχυσης της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, υπέρ του εξοβελισμού της Γραφειοκρατίας προς όφελος της Αγροτικής Οικονομίας και των Καταναλωτών. 

Οι ΛΑΪΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ σ’ όλες τις Περιφέρειες της Χώρας είναι ΑΥΤΟΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΕΣ

από το Ημερήσιο Ανταποδοτικό Τέλος που καταβάλουν υποχρεωτικά οι Παραγωγοί και Επαγγελματίες Πωλητές το οποίο προορίζεται για την κάλυψη των πάσης φύσεως λειτουργικών αναγκών, τη διοικητική τους υποστήριξη, τη διασφάλιση συνθηκών δημόσιας υγείας, τη φύλαξη των χώρων λειτουργίας, τον εκσυγχρονισμό, τη βελτίωση αυτών καθώς και την προβολή των Λαϊκών Αγορών σε συνεργασία με τα Συλλογικά Όργανα των παραγωγών και επαγγελματιών πωλητών.   

            ΟΙ ΛΑΙΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ 

Οι κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν στην Χώρα μας και το εύρος των εξαιρετικής ποιότητας προϊόντων που παράγουμε καθιστούν τις Λαϊκές Αγορές της Χώρας μας ασυναγώνιστες σε σχέση με τις Λαϊκές Αγορές της Ευρώπης που ΥΠΟΛΕΙΠΟΝΤΑΙ και σε Προϊόντα αλλά και στην Εμπιστοσύνη και Αποδοχή που δείχνουν οι εκατομμύρια Έλληνες ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ.


Σχετικά με το Νομοσχέδιο για τις Λαϊκές Αγορές, σας καταθέτουμε τις Θέσεις και Προτάσεις μας. 

1.ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ

Ίδρυση Νομικών Προσώπων για τις Περιφέρειες ΑΤΤΙΚΗΣ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ και τις Περιφέρειες όλης της Χώρας με την εκπροσώπηση Παραγωγών και Επαγγελματιών Πωλητών, στα οποία περιέρχονται όλες οι Αρμοδιότητες που αφορούν τη Λειτουργία και Εποπτεία των Λαϊκών Αγορών. 

Απαραίτητα να ορίζεται το ύψος του ποσού για το Ημερήσιο Δικαίωμα ανά Περιφέρεια.

Για τη Διοίκησή τους συστήνονται Διοικητικά Συμβούλια με αποφάσεις των οικείων Περιφερειακών Συμβουλίων όπου εξασφαλίζεται η συμμετοχή των Ομοσπονδιών Παραγωγών και Επαγγελματιών Πωλητών Λαϊκών αγορών. 

2.ΑΠΡΟΣΚΟΠΤΗ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΤΙΣ ΛΑΪΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ

Άρθρο 4

Nα ΕΚΔΙΔΕTAI η ΑΔΕΙΑ Παραγωγού Λαϊκών Αγορών α ΕΚΔΙΔΕTAI η ΑΔΕΙΑ Παραγωγού Λαϊκών Αγορών με τα απαραίτητα δικαιολογητικά ΟΣΔΕ στο Δήμο που κατοικοεδρεύει και να ΙΣΧΥΕΙ για ΟΛΗ την Επικράτεια ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

ΟΧΙ στην ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ οι άδειες των Παραγωγών στις Λαϊκές Αγορές. Απαγορεύουν την έκδοση των νέων Παραγωγικών Αδειών και Θεσμοθετούν τις Προκηρύξεις και τους Διαγωνισμούς.

Οι Φορείς Λειτουργίας όταν θα προκύπτουν Κενές Θέσεις (δηλαδή ΠΟΤΕ) θα προκηρύσσουν τις θέσεις αυτές επιλέγοντας τες με τα αντίστοιχα προϊόντα πώλησης δηλ.θα ζητάνε πχ δύο παραγωγούς με Πορτοκάλια, έναν με Τομάτες, έναν με Μαρούλια κλπ. Έτσι όμως ο παραγωγός  θα πρέπει να περιμένει κάθε 2 – 3 χρόνια πότε και εάν θα αποφασίσει ένας Φορέας Λειτουργίας να κάνει την  Προκήρυξη. Και τα Αγροτικά Προϊόντα να πετάμε στο χωράφι ή να τα πουλάμε στους εμπόρους σε εξευτελιστικές τιμές.

3.ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

Άρθρο 9

Να διαγραφεί στο άρθρο 9 παρ. 4 η δυνατότητα υφιστάμενοι και νέοι κάτοχοι άδειας δραστηριοποίησης στις Λαϊκές Αγορές να συστήνουν νομικά πρόσωπα                                                  (ΕΤΑΙΡΙΕΣ) με ίδιο Κ.Α.Δ.

Εμείς είμαστε υπέρ της Μεταβίβασης των Παραγωγικών και Επαγγελματικών Αδειών σε Α’ και Β’ βαθμό συγγένειας αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε σε Εταιρείες τις Αγοραπωλησίες Αδειών και Θέσεων Παραγωγών και Επαγγελματιών, όπως αναφέρει ο Νόμος.

4.ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ E-MAIL ΛΟΓΩ ΤΖΙΡΟΥ

Άρθρο 51

Είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ να ΚΑΤΑΧΩΡΟΥΜΕ στο πληροφοριακό σύστημα τις ποσότητες και την τιμή εκκίνησης ανά προϊόν λόγω έλλειψης τεχνογνωσίας ηλικιωμένων πωλητών, καιρικών συνθηκών και να απειλούμαστε με 500 € πρόστιμο αν δεν το πράξουμε.

·Επιβάλλεται υποχρέωση στις επιχειρήσεις Υπεραγορών Τροφίμων που ασκούν δραστηριότητες λιανικής πώλησης «super markets» των οποίων οsuper markets» των οποίων ο συνολικός ετήσιος κύκλος εργασιών ξεπερνάει τα ενενήντα εκατομμύρια(90.000.000) ευρώ ετησίως, να ενημερώνουν καθημερινά την ηλεκτρονική πλατφόρμα e-Καταναλωτής

5. Άρθρο 30

Να προβλεφθεί η σύσταση 5μελών Επιτροπών Βελτίωσης Απόδοσης Θέσεων με την συμμετοχή  Εκπροσωπών Παραγωγών και Επαγγελματιών Πωλητών, και να θεσμοθετούνται οι ΕΠΟΧΙΑΚΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ.                                                 

Σ’ όλη τη Χώρα 1/2 των ΚΕΝΩΝ ΘΕΣΕΩΝ (θέσεις που δεν έχουν δοθεί με διοικητική πράξη από τους φορείς λειτουργίας) τοποθετούν κατά το πλείστον Παραγωγοί Αγροτικών Προϊόντων Επαγγελματίες Οπωροκηπευτικών και Βιομηχανικών ειδών, τοποθετούν σε αυτές τις θέσεις από 2 έως 15 χρόνια πρέπει με τις παραπάνω Επιτροπές να γίνει η Χορήγηση των Θέσεων για να μπορέσει να λειτουργήσει το ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ. 

6. Άρθρο 62

Να διαγραφεί η παράγραφος 8 στο άρθρο 62 που δίνει την δυνατότητα να μετατρέψουν οι ΠΑΡΑΓΩΓΟI την άδεια τους σε ΕΜΠΟΡΙΚΗ, 

ΑΝ ΓΙΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΟΙ ΛΑΪΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ ΘΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣΚΑΙ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΥΠΑΡΞΗΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΥΠΑΙΘΡΙΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ 

Η Ελλάδα νοσεί γιατί δεν υπάρχουν άνθρωποι ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΓΟΥΝ οι περισσότεροι κάνουν Παροχή Υπηρεσιών ή κάνουν ΕΜΠΟΡΙΟ. 

Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να διαταραχθεί η ποσόστωση ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ που υπάρχει σήμερα στις Λαϊκές Αγορές με 50% Παραγωγούς και 50% Επαγγελματίες Πωλητές Οπωρολαχανικών και Βιομηχανικών Ειδών.

Αν θέλει η Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης την ενίσχυση και στήριξη του Αγροτοπαραγωγικού Κλάδου των Λαϊκών Αγορών, ώστε να επιτυγχάνεται ο Υγιής Ανταγωνισμός ενάντια στις Πληθωριστικές Τάσεις, όταν παρατηρείται έλλειψη προϊόντων που οφείλονται στις καιρικές συνθήκες ή φυσικές καταστροφές με απώλεια καλλιεργειών, να δίνεται η δυνατότητα οι παραγωγοί να προμηθεύονται με ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ έως και το 1/3 της δηλωθείσας ποσότητας ίδιων προϊόντων στο ΟΣΔΕ και να τα διαθέτουν στις Λαϊκές Αγορές προς όφελος των Καταναλωτών 

ΑΝ ΘΕΛΕΙ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΑΔΕΙΩΝ

Η κάθε Περιφέρεια έχει το δικαίωμα να προκηρύσσει Επαγγελματικές Άδειες όπως ορίζουν οι Νόμοι μέχρι σήμερα η οποία Προκήρυξη αφορά ΑΝΕΡΓΟΥΣ, ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ, ΑΝΑΠΗΡΟΥΣ γενικά άτομα που έχουν ΑΝΑΓΚΗ την εργασία ως Βιοποριστικό επάγγελμα και να χορηγούνται κατά προτεραιότητα και ποσοστά, τα οποία θα καθορίζει η Περιφέρεια ανά Κατηγορία Δικαιούχων, που είναι:

·5% σε γονείς παιδιών με ειδικές ανάγκες και γονείς που προστατεύουν άτομα με νοητική υστέρηση αυτισμό, βαριές αναπηρίες και πολλαπλές ανάγκες εξάρτησης.

·20% πρόσωπα σε τέκνα ήδη αδειούχων πωλητών που δουλεύουν ως βοηθοί στις Λαϊκές Αγορές και πρόσωπα τα οποία κατά το τελευταίο έτος εργάστηκαν αποδεδειγμένα ως υπάλληλοι πωλητών Λαϊκών

·10% πολύτεκνοι και τα τέκνα αυτών, καθώς και γονείς με 3 τέκνα,

·20% αποδεδειγμένα μακροχρόνια άνεργοι έως 40 ετών

·10% ανάπηροι που μπορούν να ασκήσουν επάγγελμα εφόσον δεν λαμβάνουν σύνταξη από οποιονδήποτε ασφαλιστικό φορέα

·35% πρόσωπα τα οποία ασκούσαν Αγροτική Δραστηριότητα (παραγωγού λαϊκών αγορών)κατά κύριο επάγγελμα και αδυνατούν να συνεχίσουν.

Tο νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης προβλέπει ο νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης προβλέπει τη δυνατότητα μετατροπής των αδειών από Αγροτικές σε Εμπορικές.                                                                  

Επιβραβεύοντας με έναν μοναδικό τρόπο την συγκεκριμένη  Παραβατική Συμπεριφορά ελαχίστων, αντί οποιουδήποτε άλλου μέτρου περιορισμού του φαινομένου μέσω των αυστηρών Ελέγχων που το ίδιο το Υπουργείο είναι αρμόδιο να πραγματοποιεί

Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα την Αλλοίωση των Λαϊκών Αγορών. 

7. ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑΣ 

Άρθρο 35 παρ. 3 εδάφιο 3 

Να διαγραφεί “η προσκόμιση Φορολογικής και Ασφαλιστικής Ενημερότητας” ως απαραίτητα Δικαιολογητικά για την Θεώρηση Αδειών των παραγωγών και Επαγγελματιών Πωλητών. 

8.ΑΠΩΛΕΙΑ ΑΔΕΙΑΣ ΤΙΜΩΡΗΤΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ

Άρθρο 47 

Να διαγραφεί από το άρθρο 47 η Απώλεια Δραστηριοποίησης – ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΑΔΕΙΑΣ 

α) για την παράβαση μη έκδοσης τριών Ταμειακών Αποδείξεων σε 1 χρόνο (αποδείξεις 0,50 ή 1,00 ή 2,5 ευρώ) επιβάλλεται για 3 μήνες Ανάκληση αδείας 

β) να διαγραφεί η διάταξη στέρηση αδείας για 2 χρόνια σε περίπτωση 4 παραβάσεων σε διάστημα 5 μηνών. 

γ) για την αναπλήρωση όταν υπερβαίνει τους 6 μήνες εντός 2 ετών 

δ) για την μη πώληση προϊόντων σε ποσοστό τουλάχιστον 70% επί της ποσότητας στο ΟΣΔΕ από Παραγωγούς 

9.ΑΡΘΡΟ 8 παρ 4 εδάφιο β 

Θα πρέπει να δοθεί και στους πωλητές λαϊκών αγορών η δυνατότητα να πωλούν προϊόντα συνδυαστικά των κατηγοριών των περιπτώσεων α, γ και δ της παρ 3, όπως άλλωστε προβλέπεται στην ίδια παράγραφο για τους πωλητές υπαίθριου πλανόδιου και στάσιμου εμπορίου. 

10.ΠΛΕΙΟΔΟΣΙΑ ΘΕΣΕΩΝ – ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΩΝ 

Επαγγελματιών Πωλητών με την μεγαλύτερη Οικονομική Προσφορά Προκήρυξη των Παραγωγών και επικράτηση του Παραγωγού με το μεγαλύτερο εκκαθαριστικό εις βάρος των οικονομικά αδύναμων. 

Άρθρο 29 και Άρθρο 33

Να διαγραφεί ο όρος "Οικονομική Προσφορά για την Προκηρυσσόμενη Θέση" 

11.ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΕΙΔΗ - ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΑΝΘΕΩΝ – ΕΜΠΟΡΟΠΑΝΗΓΥΡΕΙΣ

Άρθρο                                                                                                

20% σε πωλητές Βιομηχανικών Ειδών Αδειούχους Λαϊκών Αγορών και κατόχους Παραγωγικής Αδείας Λαϊκών Αγορών με αντικείμενο εκμετάλλευσης άνθη, φυτά και μεταποιημένα προϊόντα, ανεξαρτήτως το πόσες ημέρες δραστηριοποιούνται εβδομαδιαίως στις Λαϊκές Αγορές. 

12.Οι υφιστάμενοι αδειούχοι (όλοι εμείς δηλαδή) οι Επαγγελματίες στα 5 χρόνια και οι Παραγωγοί μετά από 3 χρόνια, ΧΑΝΟΥΜΕ τις ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ υποχρεωτικά και θα Συμμετέχουμε σε Προκήρυξη Θέσης Δραστηριοποίησης για να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε στις Λαϊκές Αγορές. 

Η προκήρυξη θα συνοδεύεται και από πλειοδοσία της θέσης με κριτήρια, μεταξύ των οποίων οικονομικά και τίτλους σπουδών. 

Όποιος έχει πτυχίο ΑΕΙ παίρνει περισσότερα μόρια από ένα απόφοιτο Γυμνασίου ή Λυκείου. 

 Όποιος δώσει τα περισσότερα παίρνει τη θέση. 

13.η ΕΜΜΟΝΗ των ΛΟΙΜΩΞΙΟΛΟΓΩΝ με την ΠΑΝΔΗΜΙΑ του COVID - 19, τα 5 ΜΕΤΡΑ ΑΠΟΣΤΑΣΗ από ΠΑΓΚΟ σε ΠΑΓΚΟ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ (ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟ) και ΕΙΝΑΙ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ 

ΠΡΟΤΑΣΗ

2 ΜΕΤΡΑ ΑΠΟΣΤΑΣΗ από ΠΑΓΚΟ σε ΠΑΓΚΟ για ΑΠΟΦΥΓΗ του ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟΥ και ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ του ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ προς ΟΦΕΛΟΣ των ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ