Συνταξιούχοι Ηλιούπολης: Ψήφισμα Συμπαράστασης στους εργαζόμενους της πρώην ΠΥΡΚΑΛ.

 


Σε Ψήφισμα Συμπαράστασης στους εργαζόμενους της πρώην ΠΥΡΚΑΛ προχώρησε το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ηλιούπολης – Δάφνης – Υμηττού δηλώνοντας την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους της Ε.Α.Σ. Υμηττού – Μάνδρας – Λαυρίου, όπως αναφέρει σε Ανακοίνωσή του.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: «Οι Συνταξιούχοι και όλοι οι εργαζόμενοι της περιοχής ξέρουμε πολύ καλά πως τα σχέδια αυτά είναι η συνέχεια της καταστροφικής πολιτικής όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων και της σημερινής για υποβάθμιση και διάλυση ενός στρατηγικής σημασίας κλάδου, όπως είναι αυτός της αμυντικής βιομηχανίας».

Ολόκληρο το Ψήφισμα:


ΨΗΦΙΣΜΑ   ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

στους εργαζόμενους της Ε.Α.Σ Υμηττού-Μάνδρας-Λαυρίου (πρώην ΠΥΡΚΑΛ).

Ο χώρος της ΠΥΡΚΑΛ να αποδοθεί αποκλειστικά στον λαό της περιοχής

Το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ηλιούπολης – Δάφνης – Υμηττού δηλώνει την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους της Ε.Α.Σ. Υμηττού –Μάνδρας – Λαυρίου.

Γίναμε όλοι μάρτυρες της φιέστας που οργάνωσε η κυβέρνηση στο εργοστάσιο του Υμηττού, παρουσιάζοντας την μετεγκατάσταση των εγκαταστάσεων της πρώην ΠΥΡΚΑΛ σαν ένα έργο αστικής ανάπλασης που θα ωφελήσει τους εργαζόμενους αλλά και τους κατοίκους της περιοχής.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗ:

Τα δικαιώματα των εργαζομένων που επί δεκαετίες εργάζονται στο εργοστάσιο βρίσκονται «στον αέρα» Η περιβόητη ανάπλαση στην πραγματικότητα είναι η δημιουργία ενός κυβερνητικού πάρκου για να απελευθερωθούν κτίρια στο κέντρο της Αθήνας για το τουριστικό κεφάλαιο και που σε καμία περίπτωση δεν διασφαλίζει τις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής.

Οι Συνταξιούχοι και όλοι οι εργαζόμενοι της περιοχής ξέρουμε πολύ καλά πως τα σχέδια αυτά είναι η συνέχεια της καταστροφικής πολιτικής όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων και της σημερινής για υποβάθμιση και διάλυση ενός στρατηγικής σημασίας κλάδου, όπως είναι αυτός της αμυντικής βιομηχανίας.

Την ώρα που «δεν υπάρχουν λεφτά» για συντάξεις και μισθούς, για την Υγεία και την Παιδεία,  Έχουμε πληρώσει και πληρώνουμε τεράστια ποσά για εξοπλισμούς που αγοράζει η χώρα από ομίλους ισχυρών καπιταλιστικών χωρών, για να υλοποιηθούν οι σχεδιασμοί και τα εξοπλιστικά προγράμματα του ΝΑΤΟ και της ΕΕ και όχι για την αμυντική ικανότητα της χώρας.

Τρανή απόδειξη είναι και ηαπαξίωση, η διάλυση και το κλείσιμο κρατικών επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας για την Άμυνα όπως η Ε.Α.Β., η ΕΛ.Β.Ο., και η Ε.Α.Σ.

Το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ηλιούπολης – Δάφνης – Υμηττού, Στέκεται  στο πλευρό των εργαζομένων στα Ε.Α.Σ. Υμηττού-Μάνδρας-Λαυρίου και όλου του ταξικού εργατικού κινήματος της περιοχής, στον αγώνα για:

Πλήρη διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων της ΠΥΡΚΑΛ

Να περάσει ο χώρος των ΕΑΣ στον Υμηττό εξ’ ολοκλήρου στη διάθεση του λαού ως ανοιχτό πάρκο για την αναψυχή του και όχι για τα υπουργεία της κυβέρνησης όταν ολοκληρωθεί η μετεγκατάσταση των ΕΑΣ

Δουλειά και Ζωή με Δικαιώματα

Δούλοι του 21ου αιώνα δεν θα γίνουμε

Συντονίζουμε τον αγώνα μας με τους φορείς και τα σωματεία της περιοχής μας.

Καλούμε όλους τους συνταξιούχους το Σάββατο 24-4-2021, ώρα 11:00 πμ, στον προαύλιο χώρο του Δημαρχείου Υμηττού