Δήμος Ηλιούπολης: Ο Λουίς Μπόρχες, ο διάσημος συγγραφέας έλεγε "πάντα φανταζόμουν τον παράδεισο ως ένα είδος βιβλιοθήκης".

Δήμος Ηλιούπολης: Ο Λουίς Μπόρχες, ο διάσημος συγγραφέας έλεγε «πάντα φανταζόμουν τον παράδεισο ως ένα είδος βιβλιοθήκης».



Αυτή την περίοδο του εγκλεισμού δεκάδες συμπολίτες μας αναζήτησαν τα αγαπημένα τους βιβλία στη Βιβλιοθήκη της πόλης μας.

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Ηλιούπολης με συλλογή που περιλαμβάνει 24.000 βιβλία και καλύπτει όλες σχεδόν τις επιστήμες, είναι ένα ζωντανό κύτταρο γνώσης και πληροφόρησης, που φιλοδοξεί να ανταποκριθεί αποτελεσματικά στις νέες αυξανόμενες απαιτήσεις των αναγνωστών.

Είναι ένας χώρος επικοινωνίας, που έχει τον ρόλο του μεσολαβητή μεταξύ των βιβλίων που αποτυπώνουν τις σκέψεις των δημιουργών τους και του αναγνωστικού κοινού που επιλέγει να τους δώσει ζωή, γιατί τα βιβλία μόνο όταν ξεφυλλίζονται ή διαβάζονται αποκτούν πνοή και λόγο.

Είναι αναβαθμισμένη με σύγχρονες υπηρεσίες, προάγει τη δημιουργικότητα και την καινοτομία, μέσα σε ένα ευχάριστο και φιλικό περιβάλλον, με πρωτότυπα διαδραστικά εργαστήρια.

Μέσα στη Δημοτική Βιβλιοθήκη δεν διαβάζουμε μόνο, αλλά περιπλανιόμαστε, γνωρίζουμε νέους τόπους και συνήθειες άλλων ανθρώπων, ταξιδεύουμε σε άλλες ζωές, παίζουμε, ζωντανεύουμε βιβλιοϊστορίες, συμμετέχουμε σε εκστρατείες ανάγνωσης και δημιουργικότητας, βρισκόμαστε παρέα με τα παραμύθια, συναντάμε παλιούς φίλους και γνωρίζουμε νέους.

Τα βιβλία μας ενώνουν, μας μεταμορφώνουν και μας ανοίγουν δρόμους που δεν είχαμε φανταστεί.

Παρόλο που λόγω των μέτρων προστασίας αυτό το διάστημα στην Βιβλιοθήκη επικρατεί απόλυτη σιωπή, μπορεί κάποιος να ακούσει τη φωνή της διαδικτυακά, αφού οι δράσεις της δεν σταματούν με καμία αντιξοότητα!

Μαθαίνουμε διαδικτυακά ψηφιακές δεξιότητες και εφαρμογές, παρακολουθούμε διαδικτυακά διαδραστικές αφηγήσεις παραμυθιών ή δημιουργικά εργαστήρια με κατασκευές, ενώ παράλληλα ερχόμαστε σε διαδικτυακή επαφή με σημαντικούς θεατρικούς συγγραφείς μέσα από δραματοποιημένες ιστορίες.

Η Δημοτική βιβλιοθήκη Ηλιούπολης είναι ένας πνευματικός οργανισμός, με κόσμο που διαβάζει, επικοινωνεί, ανταλλάσει ιδέες και αποκτά πρόσβαση στην παγκόσμια γνώση και πληροφορία και ταυτόχρονα αποτελεί ένα κόσμημα για τον Δήμο μας.

Πληροφορίες για την Βιβλιοθήκη στο τηλέφωνο 
 2109948344.