Κίνηση Πολιτών Ηλιούπολης: Για τη Σημερινή Εκδήλωση Διαμαρτυρίας.

 


Από τη Σημερινή Εκδήλωση Διαμαρτυρίας για τον Υμηττό.

18 Απριλίου 2021 – Ώρα 11πμ


ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΛΕΗΛΑΣΙΑΣ ΚΑΙ  ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ  ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ

Ο Υμηττός λεηλατείται και καταστρέφεται εδώ και δεκαετίες. Διεκδικείται και καταπατείται από ιδιώτες, δήμους, εκκλησιαστικές και διάφορες αρχές, που απλώνουν όλο και πιο ψηλά τον οικιστικό ιστό, σκαρφαλώνοντας έργα και εγκαταστάσεις στοχεύοντας την κορυφή… 

Στη θεωρία, επικαλούνται όλοι τα οφέλη του, γιατί ποιός δεν είναι θιασώτης της προστασίας του περιβάλλοντος και ποιός δεν αναγνωρίζει την άρρικτη σχέση του ανθρώπου με το υγιές φυσικό περιβάλλον! 

Στην πράξη πολλοί είναι αυτοί που βάζουν πρόθυμα ‘νερό στο κρασί τους’, ξεχνώντας τα βαρύγδουπα περί κλιματικής αλλαγής, ρύπανσης της ατμόσφαιρας κλπ…

Η σημερινή συγκέντρωση, που οργανώθηκε και απαρτίστηκε από πολλούς συλλόγους, πολίτες, συλλογικότητες, δημοτικές παρατάξεις, είχε ένα και μόνο στόχο, έστειλε ένα μήνυμα: 

Είμαστε αντίθετοι, στη συνέχιση της καταπάτησης και διεκδίκησης του βουνού μας από οποιοδήποτε δημόσιο, ιδιωτικό, εκκλησιαστικό συμφέρον! Είμαστε ενωμένοι σ’ αυτόν τον αγώνα και θα φέρουμε ακόμη περισσότερους μαζί μας γιατί ο πράσινος Υμηττός, χωρίς ΚΥΤ, νεκροταφεία, αυθαίρετα είναι πολύτιμος και απαραίτητος σε όλους! Είμαστε ενωμένοι σ’ αυτόν τον αγώνα, ακόμη κι αν διαφωνούμε στις λύσεις που προτείνουμε για την επίλυση των προβλημάτων των πόλεων μας. 

Θα μας βρουν απέναντι στην καταπάτηση του βουνού, γιατί Κοινός μας Στόχος είναι να προστατέψουμε και να διατηρήσουμε ό,τι απέμεινε από τον Υμηττό μέχρι τώρα σε φυσική κατάσταση. Από εδώ και μπρος κανένα νέο χτίσμα, καμία άλλη χρήση δεν θα αφήσουμε να συμβεί! Αντίθετα, επιβάλλεται το γκρέμισμα των αυθαιρέτων κατασκευών που εκκρεμούν εις βάρος τους τελεσίδικες αποφάσεις κατεδάφισης και περιμένουμε να εκδοθούν νέες, για όποια αυθαίρετα κτίσματα τόλμησαν ή τολμούν να ξεφυτρώσουν!