Φώφη Γεννηματά: ''Η Κυβέρνηση ακυρώνει τον κοινωνικό χαρακτήρα των λαϊκών αγορών''.

 


Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά είχε σήμερα (20.04) τηλεδιάσκεψη με εκπροσώπους των παραγωγών και πωλητών των λαϊκών αγορών, με αντικείμενο το νομοσχέδιο για τις λαϊκές που προωθεί η Κυβέρνηση.

Στην συνάντηση ήταν παρόντες ο Γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής Μ. Χριστοδουλάκης, ο Γραμματέας της Κ.Ο. Β. Κεγκέρογλου, και οι υπεύθυνοι της ΚΟ βουλευτές  Μ. Κατρίνης και Α. Πάνας.

Μετά την τηλεδιάσκεψη η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η Κυβέρνηση προωθεί ένα νομοσχέδιο που ακυρώνει τον κοινωνικό χαρακτήρα των λαϊκών αγορών και την άμεση σχέση του παραγωγού με τον καταναλωτή.

Νομοσχέδιο που διέπεται από την σκοπιμότητα εξυπηρέτησης μεγάλων συμφερόντων. Και συναντά την αντίθεση της μεγάλης πλειοψηφίας των παραγωγών και πωλητών.

Αντί του αναγκαίου εκσυγχρονισμού του θεσμού των λαϊκών αγορών, το σχέδιο της κυβέρνησης οδηγεί σε υπερεξουσίες του Υπουργού, δημιουργεί αθέμιτο ανταγωνισμό εις βάρος των μικρών παραγωγών, και θέτει ανέφικτους όρους που αν δεν τηρήσουν θα χάνουν την άδεια τους.

Το Κίνημα Αλλαγής εκφράζει για μια ακόμη φορά την αντίθεσή του σε αυτές τις μεθοδεύσεις και θα σταθεί απέναντι στο νομοσχέδιο όταν έρθει στη Βουλή.Θα καταθέσει παράλληλα τις δικές του προτάσεις για μια σύγχρονη λειτουργία των λαϊκών αγορών, με κύριο κριτήριο την εξυπηρέτηση του καταναλωτή, την δυνατότητα απευθείας πρόσβασης των παραγωγών, αλλά και την κατοχύρωση των δικαιωμάτων των σημερινών επαγγελματιών πωλητών.