Γαβριήλ Αραμπατζής - "Η Πόλη που θέλω": "Ευχαριστούμε όλους τους υγειονομικούς για το πολύτιμο και δύσκολο έργο τους".


Η υγεία μοιάζει με την ελευθερία διότι καταλαβαίνεις την αξία της όταν τη χάνεις.

Η 7η Απριλίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, είναι η ημερομηνία «γέννησης» του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) το 1948, ενός εξειδικευμένου οργάνου του ΟΗΕ για θέματα Υγείας.

Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Υγείας έχει ως σύνθημα «Χτίζοντας έναν πιο δίκαιο και πιο υγιή κόσμο». Ο τρόπος ζωής μας και η καθημερινότητα μας εδώ και ένα χρόνο άλλαξε ριζικά λόγω της πανδημίας και η σημερινή παγκόσμια μέρα είναι μια διαφορετική από τις προηγούμενες και αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
Είναι μία Παγκόσμια Ημέρα που ένας ιός και ο φόβος μετάδοσης του, δοκιμάζει τις αντοχές των ανθρώπων και των μέσων που διαθέτουν. Η υγεία αποτελεί το σημαντικότερο αγαθό του κόσμου και όλοι οι πολίτες πρέπει να δικαιούνται δωρεάν πρόσβαση και υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγείας.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή μας, σε όλο το νοσηλευτικό και υγειονομικό προσωπικό που εδώ και ένα χρόνο δίνουν τη μάχη στην πρώτη γραμμή, πολλές φορές χωρίς τα απαραίτητα μέσα ατομικής προστασίας, ρισκάροντας, κυριολεκτικά, την υγεία και τη ζωή τους.

Ευχαριστούμε όλους τους υγειονομικούς για το πολύτιμο και δύσκολο έργο τους.