ΚΚΕ και ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ στηρίζουν τον αγώνα των πωλητών Λαϊκών Αγορών.

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Συνάντηση του Λεωνίδα Στολτίδη, Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, με τους προέδρους των ομοσπονδιών πωλητών και παραγωγών των Λαϊκών Αγορών.

Την Δευτέρα 5 Απριλίου 2021 ο Λεωνίδας Στολτίδης Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης μαζί με αντιπροσωπεία της ΚΟ Κ. Μακεδονίας του ΚΚΕ, πραγματοποίησε συνάντηση με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας, Θεσσαλίας, Θράκης κ. Μακρίδη Βασίλη και τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Σωματείων Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας- Θεσσαλίας- Θράκης, κ. Δερετζή Άγγελο.

Η συνάντηση έγινε στα πλαίσια των αγωνιστικών κινητοποιήσεων που έχουν προκηρύξει οι ομοσπονδίες την Τετάρτη 7 Απριλίου, ενάντια στο νόμο έκτρωμα που φέρνει η κυβέρνηση, για την “αναδιάρθρωση” της λειτουργίας των λαϊκών αγορών και του υπαίθριου εμπορίου.

Ο Λεωνίδας Στολτίδης, δήλωσε, πως: «Το Κομμουνιστικό Κόμμα στέκεται στο πλευρό των επαγγελματιών και των λαϊκών οικογενειών και καταδικάζει τις αντιλαϊκές μεθοδεύσεις της κυβέρνησης.

Ο θεσμός των λαϊκών αγορών, με τα όποια κοινωνικά χαρακτηριστικά διατηρούν ως τώρα στη λειτουργία τους, αποτελεί πραγματική διέξοδο για τη διατροφή χιλιάδων νοικοκυριών, που σήμερα βλέπουν τα εισοδήματά τους, να ψαλιδίζονται ως απόρροια των γενικότερων αντεργατικών αντιλαϊκών πολιτικών. Την ίδια στιγμή, χιλιάδες επαγγελματίες επωφελούνται από τα κοινωνικά κριτήρια που ίσχυαν ως τώρα για την κατοχύρωση της άδειας και έβρισκαν μια θέση εργασίας σχετικά προστατευμένη από τον ανταγωνισμό και τη κυριαρχία των μεγαλύτερων εμπορικών καταστημάτων, των supermarkets κλπ.

Γι΄ αυτό και απαιτεί εδώ και τώρα την οριστική απόσυρση του νομοσχεδίου σε οποιαδήποτε μορφή και αν αυτό κατατεθεί».

Επίσης, «κάλεσε τους επαγγελματίες των λαϊκών αγορών και όλους τους εργαζόμενους σε επαγρύπνηση. Κανέναν δεν πρέπει να ξεγελάσουν οι κυβερνητικοί ελιγμοί. Η οργανωμένη πάλη και ο συλλογικός αγώνας είναι ο μόνος δρόμος για να ορθώσουν εμπόδια στη διάλυση του θεσμού των λαϊκών αγορών.»
Το Κοινοβουλευτικό Τμήμα της Κομματικής Οργάνωσης Κεντρικής Μακεδονίας του Κ.Κ.Ε.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάντηση πραγματοποίησαν ο Πρόεδρος της ομοσπονδίας Παραγώγων κ. Μακρίδης Βασίλειος και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών κ. Δερετζης Άγγελος με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης κ. Βελόπουλο Κυριάκο στην συνάντηση παραβρέθηκε και ο Τομεαρχης της Ελληνικής Λύσης Κομνηνός Γεώργιος.

Οι πρόεδροι των ομοσπονδιών ανέπτυξαν πλήρως τις προτάσεις –θέσεις που προωθεί το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης δήλωσε ότι στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των πωλητών παραγώγων και επαγγελματιών των λαϊκών αγορών και θα πραγματοποιήσει αγώνα εντος και εκτός Βουλής ώστε να μην περάσει το νομοσχέδιο.
Οι πρόεδροι των Ομοσπονδιών
Μακρίδης Βασίλειος
Δερετζης Άγγελος