Αλέξης Τσίπρας: "Όχι στο Νομοσχέδιο της Ν.Δ. που διαλύει τον Κοινωνικό χαρακτήρα των Λαϊκών Αγορών".


09.04.2021 - Τηλεδιάσκεψη του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ. με εκπροσώπους των Ομοσπονδιών και των Συλλόγων παραγωγών και επαγγελματιών λαϊκών αγορών.

Το νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές είναι εις βάρος των παραγωγών αλλά και των καταναλωτών, τόσο σε επίπεδο τιμών όσο και στην ποιότητα των προϊόντων. Η κυβέρνηση της ΝΔ επιδιώκει την καταδίωξη των αγροτών - παραγωγών από το βασικό πεδίο μέσα από το οποίο έχουν την δυνατότητα για εισόδημα: Τις λαϊκές αγορές.



Θα πρέπει να υπάρξει διαβούλευση, θα πρέπει να ακουστεί η φωνή των παραγωγών και των επαγγελματιών λαϊκών αγορών, και η κυβέρνηση ή να αναστείλει την ψήφισή του ή να αλλάξει τις διατάξεις που ουσιαστικά αλλάζουν την έννοια του θεσμού.

Στο μεταξύ στη Βουλή κατατέθηκε (21.04.2021) το αίτημα συνάντησης των Ομοσπονδιών παραγωγών και επαγγελματιών λαϊκών αγορών με τον κ. Πρωθυπουργό.






Και για να ενημερωθούν και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Ηλιούπολης αφού στην προηγούμενη συνεδρίαση δεν είχε η Δημοτική Αρχή προσκαλέσει τον Πρόεδρο της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων Πωλητών Λαϊκών Αγορών κ. Παντελή Μόσχο, ανοίγει τον πάγκο του κάθε Σάββατο στη λαϊκή αγορά Ηλιούπολης, μπορούν να εκτυπώσουν και να μελετήσουν την εφημερίδα της Ομοσπονδίας Συλλόγων Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων Πωλητών Λαϊκών Αγορών.







ΥΓ: Η φωτογραφία εξωφύλλου από την σημερινή δράση της Α' και Β' Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Ηλιούπολης για ενημέρωση στη Λαϊκή της Ηλιούπολης.