Λαϊκή Αγορά: O θάνατος του παραγωγού είναι ο θάνατος της Ελληνικής οικονομίας.

Έχουμε τονίσει ξανά ότι ο αγροτικός-παραγωγικός τομέας, είναι μία από τις κύριες εναπόμεινες οικονομικές ραχοκοκαλιές της χώρας μας.

Έχουμε τονίσει ξανά, ότι το επερχόμενο νομοσχέδιο, έχει πολλά κατάπτυστα σημεία που αφορούν την έννοια, τη φιλοσοφία και τη λειτουργιά των λαϊκών αγορών.
Οφείλουμε όμως να επισημάνουμε για ακόμα μια φορά το κομβικό σημείο του νομοσχεδίου το οποίο προκαλεί πλήθος αποριών αλλά και χρήζει "συγχαρητήριων" στον συντάκτη του από τον Υπουργού Ανάπτυξης κ Επενδύσεων και σίγουρα και από τον Υπουργό Γεωργικής Ανάπτυξης.
Μιλάμε λοιπόν για το άρθρο εκείνο που "μετατρέπει" τους παραγωγούς των Λαϊκών Αγορών σε επαγγελματίες.
Κύριοι Υπουργοί,
Ας υποθέσουμε, ότι από την μια πλευρά πως υπάρχουν παραγωγοί, που λόγο ιδιαίτερων συνθηκών, λόγο καιρικών φαινομένων, αλλά κι ίσως λόγο όχι μεγάλης τους παράγωγης, συμπλήρωναν τα παραγόμενα είδη τους από κάποιον άλλον συνάδελφο παράγωγο.
Οι άλλοι παραγωγοί οι όποιοι είναι μικροπαραγωγοί και καλλιεργούν τα προϊόντα τους και διαθέτουν αυτές τις μικρές ποσότητες βιοποριζόμενοι στις λαϊκές αγορές.
Τώρα λοιπόν κύριοι υπουργοί, μέσω του εκσυγχρονιστικού νομοσχεδίου, δίνεται την δυνατότητα στους παραγωγούς αυτούς να τους κάνετε εσείς επαγγελματίες.
Δίνεται την δυνατότητα εσείς του εύκολου κέρδους μέσω αγορασμένων προϊόντων.
Δίνεται την δυνατότητα εσείς να γεμίσουν εκατομμύρια ελληνικά αγροτεμάχια με κουφάρια τρακτέρ και σπαρτικών μηχανών που θα σκουριάζουν ακινητοποιημένα σαν φαντάσματα άλλου καιρού.
Δίνεται την δυνατότητα εσείς να ερημώσει η ελληνική παράγωγη, να χερσώσουν όλα αυτά τα αγροτεμάχια και να ελαχιστοποιηθεί έως και μηδενίσει η ελληνική αγροτική παράγωγη.
Δίνεται την δυνατότητα εσείς της καταστροφής της ραχοκοκαλιάς του πρωτογενή τομέα και της πλήρης φτωχοποίησης της ελληνικής υπαίθρου.
Δίνεται την δυνατότητα εσείς να ανοίξουν διάπλατα οι κερκόπορτες σε εισαγόμενα προϊόντα, σε καρτέλ και σε μονοπώλια.
ΑΥΤΟ ΘΕΛΕΤΕ κύριοι ΥΠΟΥΡΓΟΙ; Αυτό επιζητάτε; Τον "Θάνατο του Παραγωγού".
Την μετατροπή των Λαϊκών Αγορών σε "Επαγγελματικές Αγορές" με δική σας υπογραφή και υστερόγραφο το δικό σας ονοματεπώνυμο στην Εθνική αυτή καταστροφή της παραγωγικής μας δύναμης. Στην καταστροφή της Ελληνικής οικονομίας.
Επιζητάτε λοιπόν την πλήρη ερημοποίηση της Ελληνικής Αγροτικής Υπαίθρου και την κατ 'επεκτασιν οικονομική καταστροφή της Ελλάδας.
Αλήθεια έχετε αναλογιστεί, πως αρκετοί παραγωγοί μετατρέποντας την αδεία τους σε επαγγελματική, θα εγκατασταθούν μόνιμα στα αστικά κέντρα ξεπουλώντας όσο όσο τα κτήματα τους ; Υλοποιείτε έτσι η κατεύθυνση της κοινής αγροτικής πολιτικής για συγκέντρωση της γης σε λίγα χέρια.
Απαντήστε και δικαιολογείστε τις ονομασίες των Υπουργείων σας.
Απαντήστε όμως και στους μέχρι στιγμής επαγγελματίες των Λαϊκών Αγορών.
Απαντήστε τους στο κατά ποσό θα συνεχίσουν να είναι ανταγωνιστικοί.
Απαντήστε τους στο κατά ποσό θα μπορούν να συνεχίζουν να βιοπορίζονται στον χώρο τους.
Λαμβάνοντας υπόψη ότι ο αριθμός τους θα πολλαπλασιαστεί.
θα υπάρξει πληθώρα "επαγγελματικών προϊόντων", που ΔΕΝ θα μπορούν να απορροφηθούν με αποτέλεσμα αργά αλλά σταδιακά να ανοίγει η πόρτα της εξόδου και για εκείνους.
Ποσό μάλλον αν σκεφτεί κάποιος την δυνατότητα ο παραγωγός να επιλέξει την μετονομασία του σε επαγγελματία μεν, αλλά να συνεχίσει δε σαν "αγρότης" να καλλιεργεί κάποια αγροτικά προϊόντα.
Να είναι ανταγωνιστικός δηλαδή στις τιμές πολύ περισσότερο από τους επαγγελματίες σε ομοειδή προϊόντα οδηγώντας έτσι και τους μεν και τους δε σε έναν ακήρυχτο πόλεμο που θα κατευθύνει και τους δυο στην αγορά εισαγόμενων προϊόντων, ντομάτας Αλβανίας, μήλων Ισπανίας, λεμόνια Αργεντινής κ.ο.κ. που θα κατακλύσουν τις κατά τα άλλα ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ Λαϊκές Αγορές.
Κύριοι Υπουργοί Ανάπτυξης, Αγροτικής Ανάπτυξη και όλοι οι υπόλοιποι.
Αν όλα αυτά συνδυαστούν και με την προκήρυξη παραγωγικών αδειών, οπότε κρίνουν και για όσες κριθούν καθώς και την "πλειοδοτήση" αυτών, μοριοδότηση, κλπ... τότε δεν μένει καμιά αμφιβολία ότι άθελα σας, θα θέλαμε να πιστεύουμε, οδηγείτε στην καταστροφή τους Έλληνες παραγωγούς και κατ επέκταση στην καταστροφή την Ελληνική Οικονομία.
Όλα αυτά λοιπόν θα φέρουν την υπογραφή σας. Την υπογραφή του κυβερνώντος κόμματος. Και την υπογραφή του πρωθυπουργού της χώρας.
Αλήθεια ο τελευταίος είναι γνωστής αυτής της προοπτικής;