Ηλιούπολη: Η Αγωνιστική Συνεργασία Γονέων καταγγέλλει τη διεύθυνση του 7ου Γυμνασίου Ηλιούπολης.



Με Ανακοίνωση της η Αγωνιστική Συνεργασία Γονέων Ηλιούπολης καταγγέλλει, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει «… τη χυδαία παρέμβαση της διεύθυνσης του 7ου Γυμνασίου, απέναντι στην κινητοποίηση των μαθητών του σχολείου, που αγωνιούν για τους όρους με τους οποίους ανοίγουν ξανά τα σχολεία, σε συνθήκες έξαρσης της πανδημίας του κορονοϊού, χωρίς μέτρα για την αποσυμφόρηση των σχολείων», ενώ πιο κάτω επισημαίνει πως η διεύθυνση του Γυμνασίου: «Με αφορμή την κινητοποίηση των μαθητών, βάλει κατά του κινήματος εκπαιδευτικών -μαθητών και γονιών, που αναπτύχθηκε όλο το προηγούμενο διάστημα, για ασφαλές άνοιγμα των σχολείων.

Δείτε ολόκληρη την Ανακοίνωση – Καταγγελία:

Ηλιούπολη 21 Μάη 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Καταγγέλλουμε τη χυδαία παρέμβαση της διεύθυνσης του 7ου Γυμνασίου, απέναντι στην κινητοποίηση των μαθητών του σχολείου, που αγωνιούν για τους όρους με τους οποίους ανοίγουν ξανά τα σχολεία, σε συνθήκες έξαρσης της πανδημίας του κορονοϊού, χωρίς μέτρα για την αποσυμφόρηση των σχολείων.

Απέναντι στους μαθητές που αγωνιούν για το περιεχόμενο της μόρφωσής τους και το ρόλο του σχολείου, την ώρα που η κυβέρνηση ανοίγει ξανά τα σχολεία όπως τα έκλεισε, χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο για την υγεία των μαθητών και των εκπαιδευτικών, και ρίχνει το μπαλάκι της ατομικής ευθύνης με την αυτοδιάγνωση, που κόβει ακόμα και το ημίμετρο του δευτέρου self  test γιατί το θεωρεί κόστος.

Αυτή η διαχείριση της πανδημίας, που βρίσκει υποστήριξη και από τη διεύθυνση του σχολείου, θυσιάζει τις μορφωτικές ανάγκες των παιδιών μας, την υγεία όλων μας.

Με αφορμή την κινητοποίηση των μαθητών, η διεύθυνση του σχολείου βάλει κατά του κινήματος εκπαιδευτικών - μαθητών και γονιών, που αναπτύχθηκε όλο το προηγούμενο διάστημα, για ασφαλές άνοιγμα των σχολείων, για ισότιμη πρόσβαση όλων των παιδιών στη δημόσια εκπαίδευση, σε ουσιαστική, ποιοτική μόρφωση, μιλώντας υποτιμητικά για «εξωσχολικούς αγωνιστές», που ο αγώνας τους δεν «έχει νόημα», παρά μόνο «αγωνίζονται και με την παρουσία τους έξω από το σχολείο για την άριστη εξάπλωση της πανδημίας, της καταστροφής της περιουσίας του Δήμου και την υποστήριξη της παραβατικότητας».

Πρόκειται για χυδαία επίθεση, την ώρα που η κυβέρνηση, με τις εξαγγελίες της για την εκπαίδευση, ενισχύει τη διαφοροποίηση, την κατηγοριοποίηση, τη δημιουργία σχολείων πολλών ταχυτήτων, τον διαχωρισμό των μαθητών σε αρίστους και «κακούς», ενισχύει τη λογική του σχολείου-εξεταστικού κέντρου.

Αυτή η πολιτική στοχεύει στη διαμόρφωση παραγωγικών και πειθήνιων εργαζόμενων.

ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ, ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΜΑΣ

Καλούμε γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς σε κλιμάκωση του αγώνα απέναντι σε τέτοιες στάσεις, που στοχοποιούν αυτούς που διαμαρτύρονται, για να καλλιεργούν τον εφησυχασμό.

Η μόρφωση των παιδιών μας είναι υπόθεση όλων μας! Να σταματήσει τώρα ο εμπαιγμός από την Κυβέρνηση και τους εκπροσώπους της.

— Να αραιώσουν οι μαθητές στις τάξεις. Διεκδικούμε 15 μαθητές ανά τμήμα.

— Να δημιουργηθούν νέες σχολικές αίθουσες και να αξιοποιηθούν ήδη υπάρχουσες. Θέλουμε σχολικά κτίρια που καλύπτουν τις σύγχρονες μορφωτικές ανάγκες.

— Να γίνονται δωρεάν, μαζικά και επαναλαμβανόμενα test covid-19 στα σχολεία.

— Να ενισχυθεί το προσωπικό καθαριότητας ώστε να τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα στα σχολεία.

— Να γίνουν μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών.

Καλούμε την Ένωση Γονέων Ηλιούπολης να αναλάβει την ευθύνη που τις αναλογεί και να διεκδικήσει το επόμενο διάστημα για να αξιοποιηθεί ο χρόνος του καλοκαιριού, ώστε τον Σεπτέμβρη, να καλυφθούν τα κενά στα σχολεία και να ανοίξουν με ασφάλεια τα σχολεία.