"ΠΡΩΤΑ η ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ": Επιπόλαιη και επικίνδυνη κίνηση η ανάρτηση της Παλαιστινιακής σημαίας στο Μέγαρο του Δημαρχείου Ηλιούπολης σε μία ιδιαίτερα ευαίσθητη περίοδο.


Η πόλη μας δεν μπορεί να γίνεται θέατρο αρνητικών εκδηλώσεων.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της παράταξης "ΠΡΩΤΑ η ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ" σχετικά με την ανάρτηση της Παλαιστινιακής σημαίας στο Μέγαρο του Δημαρχείου Ηλιούπολης από τη Δημοτική Αρχή:

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,

Ομολογουμένως μας ξάφνιασε η ανάρτηση της Παλαιστινιακής σημαίας στο Μέγαρο του Δημαρχείου Ηλιούπολης. Σε μία ιδιαίτερα ευαίσθητη περίοδο τόσο για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή όσο και για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η μεταβολή ενός Δημαρχείου σε παράρτημα think tank εξωτερικής πολιτικής, προφανώς αποτελεί, ίσως, μοναδικό φαινόμενο στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Όλοι εμφορούμεθα, ως απλοί πολίτες, ως δημόσια πρόσωπα, ως κοινωνικά υπεύθυνα άτομα, από τις Αρχές και Αξίες της Προστασίας των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και αντιστρατευόμαστε πολεμικές συρράξεις και διωγμούς.

Ωστόσο δεν παραγνωρίζουμε τη θέση μας και τους θεσμούς που υπηρετούμε. Και ασφαλώς ο ρόλος των τοπικών αρχόντων, προσδιορίζεται επακριβώς από κανόνες, τους οποίους υποχρεούμεθα να ακολουθούμε, συνεπείς με την εξουσιοδότηση που λάβαμε από τον λαό της Ηλιούπολης.

Και η εξουσιοδότηση αυτή, δεν περιλαμβάνει και δεν νομιμοποιεί ενέργειες αυθαίρετες και μονομερείς. Να σας υπενθυμίσουμε ότι δεν έχετε την δικαιοδοσία να πράξετε κάτι τέτοιο.

Η μεταβολή ενός δημόσιου κτηρίου, του Δημαρχειακού Μεγάρου, και μάλιστα χωρίς καμία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σε εργαλείο παρέμβασης στην εξωτερική πολιτική της χώρας, ξεφεύγει των ορίων της εξουσίας σας και ενδέχεται να προκαλέσει σοβαρά ζητήματα στην πόλη.

Η κίνηση σας, πέρα από επιπόλαιη είναι και επικίνδυνη. Αλλά και οι θέσεις σας είναι ακατανόητες και αντιφατικές.

Σε ανακοίνωση σας κάνετε λόγο σε ειρήνη και από κοινού λύσεις των λαών, την ίδια ώρα, που, εσείς ο ίδιος, με παράνομες και αυθαίρετες ενέργειες, παίρνετε θέση υπέρ ενός μέρους του προβλήματος, αναρτώντας τη σημαία μίας εκ των δύο αντιμαχομένων πλευρών.

Μπορούμε να κατανοήσουμε τις προσωπικές φιλοδοξίες του καθενός, αλλά το δημαρχιακό αξίωμα δεν προσφέρεται για όλα. Η πόλη μας δεν μπορεί να γίνεται θέατρο αρνητικών εκδηλώσεων (όπως οι κατευθυνόμενες επιθέσεις εξωγενών ομάδων, εγκληματικότητα, φωτιές, καθαριότητα, ΚΥΤ, νεκροταφεία κλπ.).

Δεν νομίζετε ότι υπάρχουν αρκετές εκκρεμότητες που θα πρέπει πρώτα να διευθετήσει ο Δήμος;

Και εσείς ο ίδιος να ασκήσετε αποτελεσματικά και νόμιμα τα καθήκοντά σας, πριν ασχοληθείτε με την χάραξη της Ελληνικής Εξωτερικής Πολιτικής;

Πρώτα η Ηλιούπολη
15/5/2021