Ηλιούπολη: Το μήνυμα της παράταξης "Η Πόλη που θέλω" - Γαβριήλ Αραμπατζής για τη Διεθνή Ημέρα Οικογένειας.

15 Μαΐου Διεθνής Ημέρα Οικογένειας

Η Διεθνής Ημέρα Οικογένειας τιμάται κάθε χρόνο στις 15 Μαΐου. Καθιερώθηκε το 1993 με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ , καταδεικνύοντας τη σπουδαιότητα που αποδίδει η διεθνής κοινότητα στην οικογένεια ως βασικό κύτταρο της κοινωνίας.

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η οικογένεια είναι ένας από τους βασικούς παράγοντες που επιδρούν στην ανάπτυξη του ατόμου και το αλλάζουν, το αναπτύσσουν, το εξελίσσουν.

Είναι καθήκον της Πολιτείας να δημιουργήσει ένα περιβάλλον το οποίο θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες της οικογένειας, με αξιοπρεπείς υπηρεσίες υγείας, κοινωνικής πρόνοιας και παιδείας, με αξιόπιστες υποστηρικτικές δομές, με ποιοτικές και προσιτές λύσεις για τη διευκόλυνση των εργαζόμενων γονέων.

Ας φροντίσουμε, να προσφέρουμε στα παιδιά, πέρα από υλικά αγαθά, ένα περιβάλλον κατανόησης και αγάπης. Ας σταθούμε όλοι μαζί, απέναντι στα φαινόμενα της ενδοοικογενειακής βίας, ας αγκαλιάσουμε με ανθρωπιά τις οικογένειες που αγωνίζονται να τα βγάλουν πέρα, ας προσπαθήσουμε να αφιερώσουμε λίγο περισσότερο χρόνο στα παιδιά.

Η επέτειος αυτή έρχεται σε μια ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία, λόγω της πανδημίας του COVID-19, οι οικογένειες αναδεικνύουν τον πολύτιμο ρόλο τους μιας και αποτελούν το βασικό κύτταρο οργάνωσης της κοινωνίας μας.