Παναγιώτης Δριμυλής: Αν ο Βολταιρος είχε επισκεφτεί την Ελλάδα.


Άλλη μια ανάρτηση του Παναγιώτη Δριμυλή που θα συζητηθεί.

Γράφει ο κ. Δριμυλής σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

Αν ο Βολταιρος είχε επισκεφτεί την Ελλάδα.

Ο Βολταιρος δεν επισκέφτηκε ποτέ την Ελλάδα. Δεν μπήκε σε ένα ταξί να πάει μέχρι το Σούνιο, να απολαύσει το ναό και το ηλιοβασίλεμα αλλά κυρίως τη συνομιλία στο πήγαινε-έλα με τον οδηγό. Δεν μπήκε σε ένα παραδοσιακό καφενείο μαζί με ελληνικό στη χόβολη, να πιάσει κουβέντα με τους θαμώνες. Δεν έκανε δέκα πολιτικοποιημένους "φίλους" να δει τι γράφουν στο facebook.

Αν μας είχε επισκεφθεί είναι αμφίβολο αν θα είχε διανοηθεί ποτέ του να πει το περίφημο απόφθεγμα " Διαφωνώ με αυτό που λες αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμα σου να το λες". Ο περίφημος διανοητής θα καταλάβαινε ότι απέναντι σε αυτό που θα είχε να αντιμετωπίσει, μόνη λύση θα ήταν η αυτοχειρία.

Τι θα έλεγε ο Βολταιρος όταν έβλεπε κυρίες που έχοντας διαβάσει στα νιάτα τους Μανινα και Κατερίνα, νιώθουν έτοιμες να λένε ποια άποψη είναι αντίστοιχη ποιου πολιτικού χώρου. Άσε που νομίζουν ότι όλοι ανήκουμε μαζί σε κάποιο χώρο.

Τι θα έλεγε βλέποντας άκαπνους κυρίους μεταξύ τσίπουρου και κοκκινιστου να μάχονται για το δίκιο των Εβραίων ή των Παλαιστινίων.

Τι θα έλεγε βλέποντας πως εδώ όλα είναι σπέκουλα, φανφάρα και ταρατατζούμ.
Λοιπόν λίγο πιο σοβαρά τώρα.
Την μέρα της καταστροφής (Nagba Day) ευτυχώς βρέθηκαν και κάποιοι λίγοι Εβραίοι και Παλαιστίνιοι και μαζί έδωσαν το νόημα που θα έπρεπε να έχει. Οι λαοί δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα και λένε όχι στον πόλεμο.

Σήμερα μπορούμε να μιλήσουμε για την ισραηλινή κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών, να ζητήσουμε την απόσυρση τους και να καταδικάσουμε την βαναυσότητα του ισραηλινού στρατού.

Να βγάλουμε από το κάδρο την λογική Χαμάς, ότι το κράτος του Ισραήλ δεν χωράει στην περιοχή. Όσο υπάρχει η Χαμάς θα κερδίζει έδαφος η ισραηλινή ακροδεξιά και αντίστροφα.

Δεν μπορούσαμε προχθές γιατί είναι μια ημερομηνία ορόσημο έναρξης του πολέμου, από την πλευρά που σήμερα ψάχνει νερό να πιει και έδαφος να πάρει ανάσα. Επειδή η επιστολή του πρέσβη στους δημάρχους δεν είναι και τόσο ταπεινή.
Υ. Γ 1.Ολα τα λεφτά η φωτογραφία του αντιδημάρχου Στασινόπουλου που κοιτάει με δέος τη σημαία της Παλαιστίνης να κυματίζει. Βέβαια είναι ανάποδα η σημαία αλλά και τι έγινε; Σάμπως έχει ξαναδεί ο Στασινόπουλος ή άλλος από τη διοίκηση του δήμου Παλαιστινιακή σημαία;

Υ. Γ 2. Την τιμή της διοίκησης έσωσε μια προσωπική ανάρτηση του αντιδημάρχου Κοκλα που έχει και τις δύο σημαίες.

Υ. Γ 3. Άλλος ένας μύθος καταρρίφθηκε. Το γνωστό απόφθεγμα, διαβάζω δεν ανήκει στον Βολταιρο αλλά σε μια βιογράφο του.