Ι.Ν. Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως: Μνήμη παιδομάρτυρος Γαβριήλ στην Αγία Μαρίνα Ηλιουπόλεως.


 Μνήμη παιδομάρτυρος Γαβριήλ στην Αγία Μαρίνα Ηλιουπόλεως

Ο εξαετής άγιος Γαβριήλ εκ Πολωνίας, τιμήθηκε με μετάθεση της μνήμης του στην εκκλησιαστική κοινότητα της Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως.


Η εορτή μετατέθηκε από τις 20 Απριλίου την Δευτέρα του Πάσχα.

Ο μητροπολίτης Βρεσθένης Θεόκλητος χοροστάτησε στον εσπερινό της Αγάπης όπου συμψάλθηκαν και τα εσπέρια του παιδομάρτυρος.


Το πρωί της Δευτέρας της Διακαινησίμου, ο ιεράρχης τέλεσε την Θεία Λειτουργία και ευχήθηκε στους πιστούς της ενορίας, αλλά και στους εορτάζοντες επί τη μνήμη του αγίου Γεωργίου του τροπαιοφόρου, ενώ εμνήσθη του κατά σάρκα πατέρα του Γεωργίου και του αρχιεπισκόπου  Αθηνών Χριστόδουλου, ο οποίος τον είχε χειροτονήσει διάκονο την ημέρα μνήμης του Αγίου Γεωργίου. 

Ο μητροπολίτης Θεόκλητος ιερούργησε στο ναό της αγίας Μαρίνης και την ακολουθία της Αναστάσεως και τέλεσε την Θεία Λειτουργία το βράδυ του μεγάλου Σαββάτου. 


Στην ενορία έγιναν και δύο λειτουργίες το πρωί την Κυριακή του Πάσχα, για να εξυπηρετηθούν περισσότεροι από τους ευλαβείς ενορίτες. Διπλές ακολουθίες έγιναν και όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα για τον αυτό λόγο.

Εκ του Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας, του Ενοριακού Συμβουλίου Ποιμαντικού Έργου, του Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως