Ηλιούπολη: Επιλεκτικές Ευαισθησίες...

 


Δεν θα ήταν άσχημο να έχει την έδρα του στην πόλη μας  ένα τοπικό κατάστημα της ΔΕΗ ή της ΕΥΔΑΠ για να πληρώνουμε τους λογαριασμούς χωρίς επιβαρύνσεις και να έχουμε δια ζώσης πληροφόρηση σε θέματα που άπτονται των εταιριών αυτών της κοινής ωφέλειας αλλά δεν είδαμε το θέμα αυτό στην αντζέτα της δημοτικής αρχής.

Δεν μας άρεσε και η συγχώνευση των ΔΟΥ που έχει ξεκινήσει χρόνια τώρα εξαιτίας των επιλογών της κεντρικής πολιτικής σκηνής και των κυβερνήσεων διαχρονικά  έστω και αν η ΔΟΥ Αργυρούπολης συγχωνευόμενη απορροφήθηκε από την ΔΟΥ Ηλιούπολης αλλά δεν είδαμε στο παρελθόν από τη δημοτική αρχή αντιδράσεις για το φαινόμενο αυτό, της συγχώνευσης των ΔΟΥ.

Στην πόλη υπάρχουν σοβαρά θέματα ειδικά αυτή την περίοδο με θέματα Δημόσιας - Δημοτικής Περιουσίας αλλά ανάλογες για το σοβαρό αυτό θέμα πρωτοβουλίες διοργάνωσης συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας από την Δημοτική Αρχή δεν έχουμε δει.

Δεν είδαμε επίσης και τα στελέχη της Δημοτικής Αρχής να συμμετάσχουν στην τελευταία κινητοποίηση κατά του ΚΥΤ και του Διαδημοτικού Κοιμητηρίου...

Κατά τα λοιπά και σύμφωνα με Δελτίου Τύπου του Δήμου Ηλιούπολης 

Με πρωτοβουλία της Διοίκησης του Δήμου πραγματοποιήθηκε Έκτακτη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στις 5 Μαΐου 2021, ημέρα Τετάρτη και ώρα 18:00 με τη διαδικασία της τηλεδιάσκεψης και θέμα την ενημέρωση και συζήτηση για τα ΕΛΤΑ Ηλιούπολης, σχετικά με την επικείμενη μεταφορά του Κέντρου Διανομής.

Ο Δήμαρχος Γιώργος Χατζηδάκης ενημέρωσε για τις συγκεκριμένες παρεμβάσεις του προς την Διοίκηση των ΕΛΤΑ, τις επαφές του με τους συνδικαλιστές των ΕΛΤΑ και τους βουλευτές της περιοχής.

Τέλος πρότεινε την διοργάνωση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας μπροστά στο κέντρο διανομής των ΕΛΤΑ Ηλιούπολης την Δευτέρα 10 Μαΐου 2021 στις 10 πμ, με τον συμβολικό αποκλεισμό του για μια ώρα, με απαίτηση την ακύρωση της μεθόδευσης αυτής.

Η συζήτηση ολοκληρώθηκε με την έγκριση του παρακάτω ομόφωνου ψηφίσματος:
ΝΕΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΤΑ
Το ΔΣ του Δήμου Ηλιούπολης εκφράζει ομόφωνα την αντίθεσή του μετά από την συνεχιζόμενη υποβάθμιση των ΕΛΤΑ και στην επιχειρούμενη κατάργηση του τοπικού Κέντρου Διανομής και στην μεταφορά και συγχώνευσή του με το αντίστοιχο κέντρο του γειτονικού Δήμου Αργυρούπολης-Ελληνικού,.
Ο μεγάλος χαμένος είναι ο πολίτης, που έως τώρα δεν εξυπηρετείται έγκαιρα, παραλαμβάνει ληγμένους λογαριασμούς και χρεώνεται με προσαυξήσεις καθυστέρησης και αν ολοκληρωθεί αυτός ο σχεδιασμός θα χειροτερεύσει η σημερινή κακή κατάσταση.
Αυτή η μεθόδευση δεν είναι δυνατόν να γίνει ανεκτή και στο σημερινό έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο αφού συζητήσαμε τις νέες εξελίξεις και συμφωνήσαμε σε νέο ψήφισμα διαμαρτυρίας, ενημερώνουμε την κοινή γνώμη και το αποστέλλουμε προς κάθε κατεύθυνση, ζητώντας την ακύρωση αυτής της διαδικασίας.
Αποφασίσαμε επίσης την διοργάνωση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας έξω από το τοπικό Κέντρο Διανομής ΕΛΤΑ, την Δευτέρα 10 Μαΐου 2021 στις 10 πμ, μαζί με όλους του φορείς και τις συλλογικότητες της πόλης και στον συμβολικό αποκλεισμό του για μια ώρα.
Για άλλη μια φορά απαιτούμε από την διοίκηση των ΕΛΤΑ και την Κυβέρνηση την διατήρηση του τοπικού κέντρου διανομής, την ενίσχυσή του με προσλήψεις μόνιμου σωστά αμειβόμενου προσωπικού σύμφωνα με τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, τον εξοπλισμό τους με σύγχρονα μέσα και την απαραίτητη οργάνωσή του, για την εξυπηρέτηση των πολιτών που είναι ο επιθυμητός στόχος.
Ηλιούπολη 5 Μαΐου 2021
Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηλιούπολης