Ψήφισμα για την Παλαιστίνη και ερώτηση για την πυροπροστασία κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση Ηλιούπολης.

 


Ένα ψήφισμα για την δολοφονική επίθεση του Ισραήλ ενάντια στον Παλαιστινιακό λαό και μια ερώτηση αναφορικά με τα μέτρα αντιπυρικής προστασίας στο δήμο, απέστειλε η Λαϊκή Συσπείρωση στις 23 Μάη, προς στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, τον Δήμαρχο και τους επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων, για να ενταχθεί προς συζήτηση στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.


Το ψήφισμα συμπαράστασης στον δοκιμαζόμενο Παλαιστινιακό λαό είναι το ακόλουθο:

Αλληλεγγύη στο Λαό της Παλαιστίνης και το δικαίωμα του σε Πατρίδα!

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηλιούπολης εκφράζει την αλληλεγγύη του στον Παλαιστινιακό λαό και δηλώνει πως είναι απαράδεκτη η προσπάθεια εξίσωσης του θύματος με το θύτη. Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει στην αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους, με βάση την ομόφωνη απόφαση της Βουλής του 2015».


Όσον αφορά την ερώτηση, η Λαϊκή Συσπείρωση ζητά από τη δημοτική αρχή να ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο, για τα πρακτικά μέτρα και τις ενέργειες που έχει λάβει μέχρι στιγμής, για την προετοιμασία της αντιπυρικής περιόδου. 

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

Για την Λαϊκή Συσπείρωση

Τσατσούλη Αναστασία

Κούλια Ζωή

Στυλιάρας  Θωμάς

Χιωτέλης  ΓιάννηςΓια τα μέτρα αντιπυρικής προστασίας και το σχέδιο ετοιμότητας του Δήμου

Έχει ήδη ξεκινήσει η αντιπυρική περίοδος για το 2021. Η προετοιμασία για την καλοκαιρινή περίοδο θεωρούμε ότι είναι κρίσιμο ζήτημα και δεν πρέπει να περάσει σε δεύτερη μοίρα μέσω πανδημίας. Οι πρώτες ήδη μεγάλες καταστροφές στα Γεράνια Όρη, μας προειδοποιούν ότι δεν χωράει κανένας  εφησυχασμός.

Ταυτόχρονα, ο νέος σχεδιασμός για την Πολιτική Προστασία που αποτυπώνεται στο Νόμο 4662/2020 δεν προμηνύει κατά τη γνώμη μας την κατάλληλη και ανάλογη προετοιμασία.

Επιπλέον, υπάρχουν στοιχεία που μας ανησυχούν έντονα όπως για παράδειγμα οι πιστώσεις του προϋπολογισμού για το 2021 που αφορούν το Πυροσβεστικό Σώμα, που ασφυκτιεί από τεράστιες ελλείψεις σε όλους τους τομείς, λόγω της χρόνιας υποχρηματοδότησης και της καταστροφικής λογικής κόστους – οφέλους που συνεχίζει να διέπει την πολιτική όλων των κυβερνήσεων και σε αυτούς τους κρίσιμους για την ζωή  του λαού, τομείς.

Γνωρίζετε πολύ καλά ότι το κονδύλι που έχετε προβλέψει στον προϋπολογισμό του Δήμου για την λήψη των μέτρων για την αντιπυρική περίοδο είναι ελαχιστότατα και κύρια κάτι παραπάνω από ανεπαρκές για να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες. Συνολικά στην πολιτική προστασία ΕΕ και κυβέρνηση κινούνται με βάση το κριτήριο του κόστους.

Δεδομένης της σοβαρότητας του θέματος για την προστασία της ζωής των δημοτών μας και του περιβάλλοντος είναι ανάγκη να απασχολήσει το Δημοτικό Συμβούλιο η προετοιμασία των υπηρεσιών του Δήμου για την αντιπυρική περίοδο και τα μέτρα που πιθανά έχουν ληφθεί καθώς και οι υπάρχουσες ελλείψεις.

Για τον λόγο αυτό ζητάμε να αποτελέσει τακτικό θέμα της ημερήσιας διάταξης της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, η προετοιμασία της αντιπυρικής περιόδου και να μας γνωρίσετε:

• Τα πρακτικά μέτρα και τις ενέργειες που έχει λάβει μέχρι στιγμής η δημοτική αρχή και οι αρμόδιες υπηρεσίες (Δασαρχείο, Πυροσβεστική, ΣΠΑΥ κ.ά.) για την αντιπυρική προστασία στο δήμο Ηλιούπολης, τον Υμηττό (αποψιλώσεις σε περιοχές υψηλού κινδύνου, καθαρισμό δασικών μονοπατιών αντιπυρικών ζωνών, αποψιλώσεις, ενημέρωση των δημοτών, σχέδιο εκτάκτων αναγκών κλπ ».

Για την Λαϊκή Συσπείρωση

Τσατσουλη Α

Κουλια Ζ

Στυλιαρας Θ

Χιωτελης Γ