Ο ανιδιοτελής και δίκαιος αγώνας πάντα δικαιώνεται.

 

Και αυτό το γνωρίζει πολύ καλά.

Ο Βασίλης Μακρίδης, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Παραγωγών  Λαϊκών Αγορών Κεντρικής  Μακεδονίας Θεσσαλίας Θράκης. Ο αυθεντικός παραγωγός, ο μαχητής, ο Πόντιος και Παοκτζής.

Γνωρίζει ο κ. Μακρίδης ότι  το ψέμα έχει κοντά ποδάρια και όσες φορές στην πολυετή του αγωνιστική παρουσία στις δίκαιες διεκδικήσεις για τον κλάδο του όσο και αν  το σύστημα του γλοιώδη και εργοδοτικού συνδικαλισμού τον πολέμησε στο τέλος ο δίκαιος και ανιδιοτελής αγώνας του πάντα δικαιώνεται.

Και ξέρει ο Πρόεδρος να τιμά όσους τιμούν και λύνουν τα δίκαια αιτήματα του κλάδου του.


Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Όπως καλά γνωρίζετε η Ομοσπονδία μας είχε ξεκινήσει έναν υπέρτατο αγώνα από τον Μάρτιο του 2020 στην αρχή της πανδημίας, για τα προβλήματα που είχαν προκύψει με τους Κ.Α.Δ. Έτσι λοιπόν δημιουργήσαμε δύο νέους σε συνεργασία με τον Υφυπουργό Οικονομικών κο Βεσυρόπουλο Απόστολο, οι οποίοι κωδικοί είναι 47811001(λιανικό εμπόριο τροφίμων, ποτών και καπνού παραγωγού-πωλητή σε υπαίθριους πάγκους και αγορές)και τον κωδικό 47891001(λιανικό εμπόριο άλλων ειδών παραγωγού- πωλητή σε υπαίθριους πάγκους και αγορές) έτσι ώστε να εντάσσονται εφεξής στις όποιες κρατικές ενισχύσεις και προγράμματα ΕΣΠΑ.

Στην συνέχεια με έγγραφο της, η Ομοσπονδία Κεντρικής Μακεδονίας Θεσσαλίας Θράκης στις 19-4-2021 και αριθμό πρωτοκόλλου 3673 ζητούσε την απαλλαγή του φόρου επιτηδεύματος για τους κατά επάγγελμα αγρότες πωλητές λαϊκών αγορών. Όλο αυτό το χρονικό διάστημα ασκήσαμε την μέγιστη πίεση στο Υπουργείο Οικονομικών με την αμέριστη συμπαράσταση του Υφυπουργού οικονομικών κο Βεσυρόπουλο Απόστολο. Κατόπιν απαντήσεως της ΑΑΔΕ ρητώς και κατηγορηματικώς απαλλάσσονται από τον φόρο επιτηδεύματος οι παραπάνω ΚΑΔ. Προς ενημέρωση όλων των πωλητών-παραγωγών λαϊκών αγορών, να προβούν άμεσα στην αλλαγή ΚΑΔ ώστε να έχουν τα παραπάνω ευεργετήματα.

Το Δ.Σ της Ομοσπονδίας θέλει δημόσια να ευχαριστήσει τον Υφυπουργό Οικονομικών κο Βεσυρόπουλο Απόστολο για τις πολύμηνες και επίμονες ενέργειες του επί του θέματος.
Υ.Γ Σας παραθέτουμε το έγγραφο που αποστείλαμε στο Υπουργείο Οικονομικών.
Για το Δ.Σ
Ο πρόεδρος Ο Γεν.Γραμματέας
Μακριδης Βασιλειος Παπαδοπουλος Κων/νος