Κώστας Γ. Σεφτελής, Αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας Δήμου Ηλιούπολης: Δεν μπορεί να θεωρηθεί τυχαία.

 


Μια αναφορά του Αντιδημάρχου Τεχνικής Υπηρεσίας Δήμου Ηλιούπολης κ. Κώστα Σεφτελή σε ανάρτησή του στην σελίδα του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που θα συζητηθεί και σίγουρα θα απασχολήσει τις αρμόδιες αρχές.

Αναφέρει λοιπόν ο κ. Σεφτελής:

"Με επιτυχία αντιμετωπίστηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε στις 13:50 χθες το μεσημέρι στην περιοχή του Κ.Υ.Τ. στα σύνορα της Ηλιούπολης με την Αργυρούπολη.

Η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της ΕΛΑΣ, του ΣΠΑΥ και των εθελοντικών ομάδων των δήμων της ευρύτερης περιοχής, ήταν άμεση με αποτέλεσμα γρήγορα η φωτιά να τεθεί υπό έλεγχο.

Καθοριστική ήταν και η εναέρια επιχείρηση για την κατάσβεση της φωτιάς μετά από επίμονο αίτημα μας προς την Π.Υ. και την Πολιτική Προστασία.

Να σημειωθεί πως με την άμεση παρέμβαση υδροφόρας του Δήμου Ηλιούπολης και πυροσβεστικών οχημάτων των εθελοντικών ομάδων Ηλιούπολης και της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βάρης - Βούλας – Βουλιαγμένης, απετράπη η επέκταση της φωτιάς στις εγκαταστάσεις του Κ.Υ.Τ. και στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δ΄ Αθλητικού Κέντρου Ποδοσφαίρου της Ηλιούπολης.

Για την πρόληψη πιθανής αναζωπύρωσης της φωτιάς, οι εθελοντές της ΕΟΔΠΗ ήταν σε ετοιμότητα ολόκληρο το βράδυ μέχρι σήμερα το πρωί, με δύο πυροσβεστικά οχήματα.

Η εκδήλωση της φωτιάς σε συνδυασμό με αυτή που εκδηλώθηκε και στο Κορωπί δεν μπορεί να θεωρηθεί τυχαία και σίγουρα είναι ένα γεγονός που θα πρέπει να μας προβληματίσει.

Τα αίτια που την προξένησαν εξετάζονται και αναμένουμε τα σχετικά πορίσματα.

Κώστας Γ. Σεφτελής
Αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας
Δήμου Ηλιούπολης".