Κίνηση Πολιτών Ηλιούπολης: Αυθαίρετη και κατεδαφιστέα κατασκευή ναού στον Προφήτη Ηλία - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ.

Η Δράση και όλες οι προσπάθειές μας αφορούν το γκρέμισμα του παράνομου και κατεδαφιστέου ναού, που χτίστηκε το καλοκαίρι του 2019 στον Υμηττό, γύρω από το παλιό εξωκκλήσι του Προφήτη Ηλία στην Ηλιούπολη, καθώς και όλων των αυθαίρετων και παράνομων κατασκευών πέριξ αυτού, που χτίστηκαν πριν από αυτόν. Ζητάμε τη διατήρηση του παλιού εξωκκλησιού και την αποκατάσταση της δασικής περιοχής. Το νέο κτίσμα  κρίθηκε αυθαίρετο και κατεδαφιστέο και από την πολεοδομία Αθηνών και από το Δασαρχείο Πεντέλης


Ενημέρωση σχετικά με την αυτοψία της Πολεοδομίας Αθηνών

Με επιστολή μας στις 18/2/21  ζητήσαμε ενημέρωση από την πολεοδομία Αθηνών και το ΣΥ.ΠΟ.Θ.Α., σχετικά με την ανασύνταξη της έκθεσης αυτοψίας για το παράνομο κτίσμα -ναό, που απαιτούσε η απόφαση του ΣΥ.ΠΟ.Θ.Α. (Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων & Αυθαιρεσιών), μετά τη συνεδρίαση του συμβουλίου στις 17/9/20.

Μετά από πολλές τηλεφωνικές προσπάθειες πληροφορηθήκαμε οτι, τέσσερις μήνες μετά την έκδοση της απόφασης, ο υπεύθυνος μηχανικός της πολεοδομίας  Αθηνών προσπαθεί να βρει από το Δήμο  Αθηναίων το απαραίτητο τοπογραφικό μηχάνημα, για να προβεί στις απαιτούμενες λεπτομερείς μετρήσεις και ανασύνταξη της έκθεσης αυτοψίας, διότι η πολεοδομία δεν διαθέτει τοπογραφικό μηχάνημα παρά μόνο απλό μέτρο!!!

Το αίτημά του αυτό μας κοινοποιήθηκε και εγγράφως στις 14/5/21 οπότε την ίδια μέρα ζητήσαμε από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ηλιούπολης κ. Σεφτελή τη συνδρομή του Δήμου, ο οποίος και προσφέρθηκε αμέσως στην παροχή του απαραίτητου τεχνικού εξοπλισμού αλλά και προσωπικού, προκειμένου να προχωρήσει το έργο της πολεοδομίας…. Ενημερώσαμε τον αρμόδιο μηχανικό της πολεοδομίας γι αυτή τη δυνατότητα και αναμένουμε τη συνεργασία πολεοδομίας και τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Ηλιούπολης, για να γίνουν οι ακριβείς μετρήσεις των αυθαιρέτων…

Ενημέρωση σχετικά με την αυτοψία  του Δασαρχείου Πεντέλης

Από το  Διοικητικό Εφετείο Αθηνών προσδιορίστηκε δικάσιμος για την αίτηση ακύρωσης της απόφασης του Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης  για την κατεδάφιση του αυθαιρέτου ναού. Η αίτηση ακύρωσης υποβλήθηκε από τον ιερέα, ασκώντας το δικαίωμά του που απορρέει από τη σχετική νομοθεσία. Η δικάσιμος προσδιορίστηκε για τις 6/12/21, στην οποία θα ζητήσουμε να εκπροσωπηθούμε από  δικηγόρο .

 Περισσότερα ΕΔΩ


Ευαγγελία Δημητρίου
--
      Κι.Π.Η.-  Κίνηση Πολιτών Ηλιούπολης
      Σκρα 10, 163 46 Ηλιούπολη  
      Τ.:2109730215-K.:6944683652
      F.: 2118005508, 2109718162
      Facebook:
      Κίνηση Πολιτών Ηλιούπολης(Κι.Π.Η.)