3η θέση για το 7ο Γυμνάσιο Ηλιούπολης στον 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό "Η Καθαρή Ενέργεια στην Μάχη για την Κλιματική Αλλαγή".




Η Ανακοίνωση της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών


Βραβεύσεις 

2ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού "Η Καθαρή Ενέργεια στην Μάχη για την Κλιματική Αλλαγή"



Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο 2ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός «Η Καθαρή Ενέργεια στην Μάχη για την Κλιματική Αλλαγή» 2020-2021 ο οποίος διεξήχθη εξ αποστάσεως, μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας.

Σκοπός του Διαγωνισμού ήταν η ευαισθητοποίηση των νέων σχετικά με το παγκόσμιο πρόβλημα της Κλιματικής Αλλαγής και η κινητοποίηση μέσω της ενεργούς ενασχόλησης τους με τεχνολογίες προστασίας του περιβάλλοντος και της αειφόρου ανάπτυξης, δηλαδή με τεχνολογίες εξοικονόμησης ενέργειας και παραγωγής ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές. Για τον σκοπό αυτό τους ζητήθηκε να προτείνουν σχετικές ιδέες και αντίστοιχες τεχνολογικές λύσεις με εφαρμογή στο σχολικό τους κτίριο.

Ο Διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας.

Οι συμμετέχουσες ομάδες παρουσίασαν τις εργασίες τους την Σάββατο 05 Ιουνίου 2021 στην Κριτική Επιτροπή, η οποία αποτελείτο από Πανεπιστημιακούς Καθηγητές και εξειδικευμένους σε θέματα ενέργειας Διδάκτορες.

ΒΡΑΒΕΙΑ

1o βραβείο: 1000 ευρώ_ Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη - Γυμνάσιο με την εργασία "Ανακαλύπτοντας μια νέα πηγή ενέργειας από μαγνήτες"

2o βραβείο: 750 ευρώ_ Κολλέγιο Λύκειο Ψυχικού με την εργασία "Ηλιακό Πάρκο"

3o βραβείο: 500 ευρώ_ Μοιράζονται τα σχολεία: 7ο Γυμνάσιο Ηλιούπολης με την εργασία "Κατασκευή μπαταρίας από αλμυρό νερό" και  το 2ο ΓΕΛ Ωραιοκάστρου Λύκειο με την εργασία "Παραγωγή ηλεκτρισμού από φωτοευαισθητοποιημένα ηλιακά κύτταρα με διάφορες φυτικής προέλευσης χρωστικές"

ΕΙΔΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ

Ολοκληρωμένης Επιχειρηματικής Πρότασης στο Δ.ΙΕΚ Άργους με την εργασία "Μελέτη ενεργειακής κατανάλωσης και εξοικονόμησης μέσω φωτοβολταϊκών συστημάτων στις εγκαταστάσεις του Δ.ΙΕΚ Άργους"

Εκπαιδευτικής Προσέγγισης 5ο Γυμνάσιο Βόλου μες την εργασία "Πιο ορθολογική κατανάλωση κοινόχρηστης ηλεκτρικής ενέργειας"

Όλοι οι συμμετέχοντες λαμβάνουν βεβαίωση συμμετοχής ή και διάκρισης τους και μια δωρεάν συνδρομή για το περιοδικό «Physics News», που εκδίδεται από την Ένωση Ελλήνων Φυσικών.

Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών συγχαίρει όλους τους μαθητές και επιβλέποντες καθηγητές και τους ευχαριστεί για την υποστήριξη τους σε αυτό το πρωτότυπο εγχείρημα, που πιστεύουμε ότι θα αποτελέσει εφαλτήριο ευρύτερης ευαισθητοποίησης των νέων για την αντιμετώπιση του σημαντικότερου ίσως προβλήματος της σύγχρονης κοινωνίας, την Κλιματική Αλλαγή.

Η Κριτική Επιτροπή 

κα. Βερούτη Μαρία, Φυσικός Msc Μικροηλεκτρονικής & Νανοτεχνολογίας ΔιχηΝΕΤ

κ. Βλαχογιάννης Σταύρος _ Επίτιμο μέλος της Ε.Ε.Φ. και εξειδίκευση σε θέματα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) και Νέες Τεχνολογίες

κα. Καλτσίκη Τίνα, Νομικός Msc II Δίκαιο Περιβάλλοντος

Δρ.Κόρας Ανδρέας, Φυσικός, Λέκτορας στον Τομέα Αεροδυναμικής της Σχολής και ειδικός σε θέματα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας Ικάρων.

κα. Λιάπη Ευαγγελία, Msc Φιλόλογος

Δρ. Παπαγέωργας Παναγιώτης – Καθηγητής Τμήμα Ηλεκτρολόγων & Ηλεκτρονικών Μηχανικών Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής