Με την ευλογία της αγίας Μαρίνης στο Γυμνάσιο.

 

Όπως κάθε χρόνο και φέτος, η εκκλησιαστική κοινότητα της αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως, προετοίμασε για όλα τα παιδιά της έκτης δημοτικού που αποφοιτούν από τα, 3ο, 7ο, 9ο, 12ο και 21ο δημοτικά σχολεία Ηλιουπόλεως και το 3ο δημοτικό σχολείο Υμηττού, ενθύμιο - ευλογία.

Σε μία συσκευασία, ένα μικρό παιδικό βιβλιαράκι με το βίο της Αγίας Μαρίνης και ένα γλύκισμα παραδόθηκαν, το πρωί της Τετάρτης 23 Ιουνίου 2021, από την υπεύθυνη Νεότητος και γραμματέα του εκκλησιαστικού Συμβουλίου Βασιλική Φαλίδα στους έξι διευθυντές των σχολείων, για να δοθούν από τους δασκάλους στους τελειόφοιτους μαθητές.

Δύο εφημέριοι του ναού, η συνεργάτης Μαρία Σάββα και ο αντιπρόεδρος του εκκλησιαστικού συμβουλίου Γεράσιμος Π. Αλεξόπουλος, προετοίμασαν την προηγούμενη τα αναμνηστικά, τα οποία προμηθεύτηκε η εκκλησιαστική μας κοινότητα από τις παιδικές εκδόσεις της υπερπολύτεκνης οικογένειας Διονυσίου Ποταμίτη https://potamitis.click/.
Στο βιβλιαράκι επικολλήθηκε το παρακάτω κείμενο :
«Ευλογίας ένεκεν ενθύμιο αποφοιτήσεως μαθητών ΣΤ΄ τάξεως, Δημοτικών Σχολείων στην ενορία
Με τις ευχές μας για πρόοδο και προκοπή στην νέα σελίδα της ζωής Σας, παρακαλούμε, τον Θεό να έχετε υγεία και Εσάς να έχετε τον Θεό στην καρδιά Σας. Να είναι η ελπίδα Σας. Το μικρό βιβλίο της αγίας Μαρίνης θα είναι ανάμνηση για το ότι, στα όρια της ενορίας της, έξι χρόνια μαθαίνατε «γράμματα σπουδάγματα του Θεού τα πράγματα» (παιδικό παραδοσιακό τραγούδι)
Καλό καλοκαίρι - Ιούνιος 2021»

Λόγω των ιδιαίτερων υγειονομικών συνθηκών και τη φετινή χρονιά δεν έγιναν Θείες Λειτουργίες εντός των σχολείων για την λήξη των μαθημάτων, ούτε βγήκε η καθιερωμένη ομαδική φωτογραφία με τα τμήματα της ΣΤ τάξης.

φωτογραφίες: Μαρία Σάββα / Takis

Εκ του Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας, του Ενοριακού Συμβουλίου Ποιμαντικού Έργου, του Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως.