Ο Αρχιμανδρίτης Ευσέβιος Μεάντζια μας προσκαλεί στην παρουσίαση βιβλίου του.

 

Η σχετική ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του εξαιρετικού ιερέα του Ι.Ν. Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως αναφέρει:

Δόξα το Θεώ έχω μεγάλη χαρά να ανακοινώσω ότι εκδόθηκε το πρώτο βιβλίο μου "Το πρόβλημα με τον άζυμο και ένζυμο άρθρο έως την υστεροβυζαντινή περίοδο" (μεταπτυχιακή διατριβή μου) και θα γίνει παρουσίαση του βιβλίου στην αίθουσα του Ιερού Ναού του Αγίου Ελευθερίου οδού Αχαρνών (Κάτω Πατησίων) το Σάββατο 12 Ιουνίου 2021 & ώρα 19:30μ.μ.


Καλός ήρθατε στην βιβλιοπαρουσίαση!!! (Είσοδος είναι ελεύθερη)



Слава Богу са радошћу могу да објавим да је изашла из штампе моја прва књига " Проблем бесквасног и квасног хлеба до касно-византијског периода" ( мој магистарски рад) која ће бити представљена у сали Цркве Светог Елевтерија улица Ахарнон у Атини у Суботу 12. jуна текуће 2021. године у 19:30. Добро сте дошли!!! (Улаз је слободан

Έχει γεννηθεί την 24η Μαρτίου 1975 εις την Γκλίνα της σημερινής Κροατίας. Το 1995 ως πρόσφυγας από την Κροατία, μετοίκησε εις την Σερβία και το 2008 προσήλθε για σπουδές εις την Ελλάδα.

Αποφοίτησε από Οικονομικό Λύκειο στην γενέτειρα το 1993 και από το Τμήμα Ζωγραφικής, της Σχολής Καλών Τεχνών της Πρίστινα, το 1999. Το ακαδημαϊκό έτος 2008-2009 παρακολούθησε το τμήμα εκμάθησης Ελληνικής γλώσσας, εις την Ριζάρειο Εκκλησιαστική Σχολή Αθηνών. Ενεγράφη εις το τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας, της Θεολογικής Σχολής Αθηνών και έγινε πτυχιούχος του το 2015. Αμέσως εντάχθηκε εις μεταπτυχιακό τμήμα του τομέα Πατερικών Σπουδών, του τμήματος Θεολογίας της αυτής σχολής και πλέον περαιώνει την εργασία που του ανατέθηκε, με θέμα: «Το πρόβλημα του αζύμου και ενζύμου άρτου στη υστεροβυζαντινή περίοδο».

Την 14 Νοεμβρίου του 1999, μνήμη των αγίων Αναργύρων, έγινε δεκτός ως δόκιμος μοναχός στην μονή της Αγίας Τριάδος Σοπότσανι της Επισκοπή Ράσκας και Πριζρένης του Πατριαρχείου Σερβίας. Την ίδια ημερομηνία και στο ανωτέρω μοναστήρι έγινε το 2001 μοναχός, το 2002 διάκονος και το 2006 πρεσβύτερος. Βασικό διακόνημα του υπήρξε η αγιογραφία. Εικόνες του, βρίσκονται εις πολλά μέρη του κόσμου.

Το 2007 διατέθηκε από το Πατριαρχείο Σερβίας εις την Μητρόπολη Ιωαννουπόλεως και Πρετορίας του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και εφημέρευσε εις την σερβόφωνη ενορία του Αποστόλου Θωμά Γιοχάνεσμπουργκ Νοτίου Αφρικής. Τότε έλαβε την ευλογία να εξομολογεί.

Το έτος 2010 έλαβε απολυτήριο από την επισκοπή Ράσκας και Πριζρένης για την αρχιεπισκοπή Αθηνών και στις 02 Ιουνίου διορίσθηκε εφημέριος στην Ενορία της Αγίας Μαρίνας Ηλιουπόλεως.

Στις 24 Μαρτίου 2017, εντολή του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, έλαβε το οφίκιο του Αρχιμανδρίτου, χειροτετηθείς υπό του Μητροπολίτου Βελεστίνου Δαμασκηνού.

Ομιλεί Σερβικά, Ρωσικά, Αγγλικά, Ελληνικά.