Νίκος Καραβαγγέλης: Τελικά, τι είναι πιο επικίνδυνο;



-Ένας πα-τέρας, δολοφονεί την μητέρα της μονάκριβης λίγων μηνών κόρης του. Την βάζει δίπλα στο άψυχο σώμα ενός νεαρού κοριτσιού που τον εμπιστεύθηκε στην πιο τρυφερή ηλικίας της ζωής της. Σκοτώνει ένα αθώο πλασματάκι που την συντρόφευε στο "χρυσό κλουβί" που την είχε κλεισμένη. Σκηνοθετεί με το αρρωστημένο του μυαλό μια ιστορία και επί 37 μέρες κοροίδευει τους πάντες. Αδίστακτα, ψυχρά , απάνθρωπα αγκαλιάζει το παιδί του με τα ίδια χέρια που σκότωσαν την μάνα του , αγκαλιάζει και παρηγορεί τη μάνα που της σκότωσε το παιδί της. Κι όταν αποκαλύπτεται η ενοχή του , ψελλίζει υποκριτικά "συγγνώμη" και αναζητεί τρόπους και άλλοθι για να ξεφύγει με την μικρότερη τιμωρία.
-Ένας πατέρας από το Άργος δίνει μάχη για να κρατηθεί στην ζωή μετά από επίθεση που δέχθηκε το βράδυ της Κυριακής από ομάδα νεαρών που παρενόχλησαν την κόρη του , όταν πήγε να την υπερασπιστεί ζητώντας τους το λόγο. Τον ξυλοκόπησαν τόσο άγρια που χρειάστηκε να μεταφερθεί αιμόφυρτος πρώτα στο νοσοκομείο του Άργους και από εκεί στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης, όπου νοσηλεύεται διασωληνωμένος στην εντατική.
-Μια 25χρονη , η οποία έχει νοητική στέρηση και είναι τριών μηνών έγκυος βιάζεται στο κέντρο της Αθήνας και στην συνέχεια προσπαθόντας να ζητήσει βοήθεια και χωρίς να έχει συνέρθει από το σοκ του βιασμού , μεταφέρεται με ταξί σε ένα σπίτι και βιάζεται εκ νέου από άλλους δύο ενώ ένας τρίτος παρακολουθεί.
-Ένας ιερέας, ο οποίος δικάζονταν από το δευτεροβάθμιο συνοδικό δικαστήριο για την εμπλοκή του σε υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών, περιλούζει με 2 λίτρα βιτριόλι και τραυματίζει σοβαρά μητροπολίτες, τον δικηγόρο του και τον αστυνομικό που τον ακινητοποίησε.
-Από σήμερα τέλος οι μάσκες σε εξωτερικούς χώρους και από 28 Ιουνίου αίρεται η απαγόρευση κυκλοφορίας με χρονικούς περιορισμούς.
Όλα αυτά συμβαίνουν σε χρονικό διάστημα λιγότερο από μια εβδομάδα , εν μέσω μιάς εποχής που όλοι ψάχνουν μιά διέξοδο από ένα μακρόχρονο περιβάλλον περιορισμών , κοινωνικοοικονομικών και ψυχολογικών πιέσεων που δημιούργησε η πανδημία του covid-19.
Όμως μετά απ'όλα αυτά αναρωτιέμαι :

-Ποιές μάσκες φεύγουν; Οι ιατρικές μάσκες ή οι μάσκες που κρύβουν το αρρωστημένο προφίλ της κοινωνίας μας

-Ποιοί τελικά κυκλοφορούν ελεύθερα ανάμεσά μας; Oι άνθρωποι που βγαίνουν για να εργαστούν, να ψωνίσουν, να διασκεδάσουn, να επανακοινωνικοποιηθούν, να ξανανιώσουν τις χαρές της ζωής ή τα κρυπτόμενα τέρατα μεσα στα αρρωστημένα μυαλά και τις σκοτεινές ψυχές ανθρωπόμορφων υπάρξεων;
-Τελικά ποιά είναι πιο επικίνδυνη; H πανδημία του κορονοϊού ή η πανδημία μιάς ψυχοκοινωνιολογικής παράνοιας που μαστίζει την ελληνική κοινωνία;