Να γίνεσαι η σπίθα για όσα πιστεύεις! - Η ΠΥΡΚΑΛ θα γίνει πάρκο και όχι αυλή για Υπουργεία!

 


Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ - Πολίτες σε Κίνηση Δάφνης-Υμηττού

Δάφνη Υμηττός, 24.06.2021
Σε μια «θερμή» βραδιά η φωνή των πολιτών ακούστηκε σε Υμηττό και Δάφνη. Η χθεσινοβραδινή παράσταση διαμαρτυρίας στην είσοδο της ΠΥΡΚΑΛ διεμήνυσε στους ιθύνοντες ότι οι «υπέροχες» εξαγγελίες της Κυβέρνησης για την Υπουργούπολη και το προμοτάρισμά τους από τη Δημοτική Αρχή Δάφνης Υμηττού, δεν είναι καλοδεχούμενες από τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.

Η εξοργιστική έλλειψη ενημέρωσης από Δήμαρχο και Κυβέρνηση και η υποσχόμενη, «μεθεόρτια» ως φαίνεται, διαβούλευση, την ώρα που το έργο «τρέχει» με γοργούς ρυθμούς και όρους αδιαφάνειας, μας ώθησαν στο χθεσινό κάλεσμα διαμαρτυρίας.




Ευχαριστούμε τον κόσμο που συμμετείχε στην παράσταση διαμαρτυρίας και ιδιαιτέρως όλους όσοι, παρά τον καύσωνα, ακολούθησαν την πορεία που διαπέρασε δρόμους και στενά του Υμηττού και κατέληξε στην κεντρική πλατεία Δάφνης.

Οι «Πολίτες σε Κίνηση Δάφνης Υμηττού», κινηθήκαμε ενάντια στον παραλογισμό μιας επικείμενης ανεπανόρθωτης υποβάθμισης της περιοχής μας, διεκδικώντας τη μετεγκατάσταση των ΕΑΣ, με διασφάλιση της συνέχειας της αμυντικής βιομηχανίας της χώρας μας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων, και τη δημιουργία ενός Πάρκου Πρασίνου, Πολιτισμού και Αθλητισμού στον χώρο της πρ. ΠΥΡΚΑΛ.

Στο ανοικτό κάλεσμά μας ανταποκρίθηκαν με την παρουσία τους οι βουλευτές Νοτίου Τομέα Γιάννης Μπαλάφας και Γιάννης Μουζάλας, η δημοτική παράταξη Πόλη Φωτεινή με τον επικεφαλής της Γιώργο Δαουλάρη και δημοτικούς και κοινοτικούς συμβούλους, η Πρωτοβουλία Πολιτών Δάφνης Υμηττού, οι σύμβουλοι της Δύναμης Ζωής Χρίστος Καραμάνος, Ελένη Βασιλοπούλου, Σπύρος Αγγέλης, εκπρόσωποι παρατάξεων όμορων δήμων και, κυρίως, πολίτες που πέρα από χρώματα και παρατάξεις, θέλησαν να διατρανώσουν:
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΤΣΙΜΕΝΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΥΡΚΑΛ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΥΠΟΛΗ
ΝΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΠΡΑΣΙΝΟΥ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
Για τους Πολίτες σε Κίνηση Δάφνης Υμηττού
Η επικεφαλής
& δημοτική σύμβουλος
Όλγα Χριστινάκη
Οι δημοτικοί σύμβουλοι
Γιώργος Μπόκαρης
Κώστας Αντωνιάδης
Ερρίκος Μαργαρίτης
Ανδρέας Ανδρουλάκης

Να γίνεσαι η σπίθα για όσα πιστεύεις! Η ΠΥΡΚΑΛ θα γίνει πάρκο και όχι αυλή για Υπουργεία!

Χθες, είδα ανθρώπους που για πρώτη φορά βγήκαν στον δρόμο να φωνάξουν, να διαμαρτυρηθούν, να διεκδικήσουν! Και γω ελπίζω πως τούτη η φωτιά που μόλις άναψε, θα μας δώσει πίσω το όνειρο της γειτονιάς μας!