Ηλιούπολη: Τι γίνεται με τις γεωτρήσεις του Δήμου κ. Δήμαρχε;

 

Λειτουργούν ή όχι;

Απότιστα παντού κ. Δήμαρχε...

Έχει συντηρηθεί το δίκτυο πυρόσβεσης και οι γεωτρήσεις του δικτύου για την τροφοδοσία νερού στα πυροσβεστικά οχήματα και στους πυροσβεστικούς κρουνούς; ρωτούσε μεταξύ άλλων παράταξη "Η Πόλη που θέλω" - Γαβριήλ Αραπατζής σε πρόσφατη ανακοίνωση(12.05.2021).

Γαβριήλ Αραμπατζής - "Η Πόλη που θέλω"

Διιαβάστε και παρέμβαση του δημοτικού συβούλου κ. Χρήστου Καλαρρύτη - "ΠΡΩΤΑ η ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ" στην 9η Τακτική Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ηλιούπολης της 18ης Ιουνίου 2020.


9η ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ 
της 18ης Ιουνίου 2020

"Χ.ΚΑΛΑΡΡΥΤΗΣ: Καλησπέρα και από εμένα. Έχω τρεις ερωτήσεις βασικά. Η πρώτη, θέλω να την ακούσει ο κ.Δήμαρχος γιατί γνωρίζει το θέμα, αφορά την γεώτρηση του Προφήτη Ηλία. Η γεώτρηση του Προφήτη Ηλία θα σας πω εν συντομία τι έχει γίνει και το λέω διότι πέρυσι τον μήνα Ιούνιο μετά τις εκλογές, που μίλησα με τον κ.Δήμαρχο, μου είπε βεβαίως θα προχωρήσουμε τάχιστα για να λήξει το θέμα, αλλά είναι κάτι διαδικαστικό. Δεν θα ασχοληθείτε ξανά εσείς, εγώ είμαι εδώ. Ξέρω εκεί λοιπόν ότι αυτή την στιγμή για να δουλέψουν δύο φορές την ημέρα τα κανονάκια του ΣΠΑΥ, χρειαζόμαστε καθημερινά από την ΕΥΔΑΠ 300 κυβικά νερό το 24ωρο. Η παροχή νερού η οποία έχει δυνατότητα να δώσει ο Προφήτης Ηλίας, έχω εδώ και θα τα καταθέσω στο Προεδρείο από τότε που έγινε η δοκιμή, είναι 287 κυβικά το 24ωρο, συν το νερό το οποίο μετριέται από άλλο ρολόι για το φυτώριο του Δήμου.
Θέλω λοιπόν, μπορεί προφανώς να υπήρχαν και άλλα προβλήματα, επειδή όμως τα χρήματα είναι αρκετά, πιστεύω ότι πρέπει να το δει η Διοίκηση αυτό γρήγορα, διότι το κόστος για την γεώτρηση αυτή είναι 20.000,00€. Ένα αυτό. 

ΔΗΜΑΡΧΟΣ: Είναι το κόστος για να το φτιάξουμε, με απευθείας ανάθεση.

Χ.ΚΑΛΑΡΡΥΤΗΣ: Δεν ξέρω, αυτό είναι δική σας δουλειά. Δεν με ενδιαφέρει εμένα τι είναι. Εμένα με ενδιαφέρει ότι με 20.000,00€ μπορεί να βγει και να γλιτώσει αυτό το νερό που πληρώνει ο Δήμος. 
...

Επίσης θέλω να ενημερώσω ότι στη «ΔΙΑΝΑ» και δεν είναι κακό να ρωτούμε και να μαθαίνουμε όλοι μας, υπάρχει μία γεώτρηση η οποία έχει παραγωγή νερού 70 κυβικά την ώρα. Έχει «στραγγαλιστεί» στα 40 κυβικά για να μη σπάσει το δίκτυο, διότι δεν έχει γίνει επέκταση του δικτύου να πάει στην πλατεία Ανεξαρτησίας, Αγίας Μαρίνης και να φτάσει στην Ηρακλέους στα δύο πάρκα, στα οποία από εκεί υπάρχει δυνατότητα να γίνει εκτόνωση του νερού για να μη γίνει ζημιά".

Χρήστος Καλαρρύτης - "ΠΡΩΤΑ η ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ"