Σωστή Επισήμανση και Πρόσκληση Γαβριήλ Αραμπατζή -"Η Πόλη που θέλω" για συμμετοχή στην Εθελοντική Αιμοδοσία του Δήμου Ηλιούπολης.

 


Μπορεί οι επαγγελματικές πένες της πόλης να ονειρεύονται στείρα αντιπολίτευση στις φιλότιμες και αξιέπαινες προσπάθειες του Γαβριήλ Αραμπατζή και της δημοτιικής παράταξης "Η Πόλη που θέλω" αλλά αυτό δεν πρόκειται να πτοήσει τον κ. Αραμπατζή και τους συνεργάτες του στον αγώνα που δίνουν για μια καλύτερη Ηλιούπολη.

Η ανακοίνωση του Γαβριήλ Αραπατζή -  "Η Πόλη που θέλω" για την 64η Εθελοντική Αιμοδοσία του Δήμου Ηλιούπολης στο Δημαρχείο την Κυριακή 6 Ιουνίου 2021:

"Η πανδημία από τον COVID-19 έχει περιορίσει σε σημαντικό βαθμό και την Εθελοντική Αιμοδοσία.

Συμμετέχουμε στην 64η Εθελοντική Αιμοδοσία του Δήμου Ηλιούπολης στο Δημαρχείο την Κυριακή 6 Ιουνίου 2021 και ώρες 09.00π.μ. έως 13.00μ.μ.
Η σχετική ανακοίνωση από το Δήμο: https://bit.ly/3c5PJ1j

Ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας που έχουν εμβολιαστεί με την πρώτη δόση ή με την δεύτερη, ότι μπορούν να δώσουν αίμα, σύμφωνα με την ανακοίνωση από το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας .

«Σύμφωνα με την οδηγία 2004/33/ΕΚ, το Π.Δ 138/2005 ...

Κίνδυνοι για τον λήπτη από εμβολιασμό αιμοδότη μπορεί να προκύψουν εφόσον το εμβόλιο περιέχει ζώντες μικροοργανισμούς. Για τα εμβόλια που περιέχουν ζώντες μικροοργανισμούς απαιτείται περίοδος αποκλεισμού τουλάχιστον 4 εβδομάδων με ταυτόχρονη επούλωση του σημείου ενοφθαλμισμού.

Για τα εμβόλια από αδρανοποιημένους ή μη ζώντες μικροοργανισμούς (π.χ mRNA) δεν απαιτείται περίοδος αποκλεισμού, εφόσον ο αιμοδότης αισθάνεται καλά.

Αποδέκτες του εμβολίου Pfizer/BioNTech COVID-19 ως μέρος του Εθνικού Προγράμματος Εμβολιασμών μπορούν να αιμοδοτήσουν εφόσον αισθάνονται καλά.

Στην περίπτωση που μετά τον εμβολιασμό παρουσιαστούν ήπιες αντιδράσεις μπορούν να προσφέρουν αίμα 7 ημέρες μετά την πάροδο των συμπτωμάτων».

Οι ίδιες οδηγίες ισχύουν και για τους Αιμοδότες που έχουν εμβολιασθεί με εμβόλιο της Moderna (mRNA), καθώς και τα εμβόλια της AstraZeneca και Johnson & Johnson (περιέχουν αδενοϊό χωρίς ικανότητα πολλαπλασιασμού).

Η ανακοίνωση από Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας εδώ (eae.gr) https://bit.ly/3i4T0l7 ".