Πρεμιέρα σήμερα στο Θερινό Δημοτικό Κινηματογράφο Ηλιούπολης με την ταινία "ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟΣ".

 


ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗ από τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννησή του σε συνεργασία με το «Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης»
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11/6/2021 Ώρα προβολής: 21:00
ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟΣ (The Cherry Orchard)
(Ελλάδα-Γαλλία-Κύπρος,1999, έγχρωμη, 141΄)
Ειδικό Μεγάλο βραβείο του Κοινού στο Φεστιβάλ Ταινιών του Κόσμου του Μόντρεαλ
Παρίσι, 1900. Η Άνια, δεκαεξάχρονη κόρη της κυρίας Λιούμποφ Ρανέφσκι, φτάνει στη γαλλική πρωτεύουσα για να συνοδεύσει τη μητέρα της πίσω στη Ρωσία. Πέντε χρόνια πριν, όταν ο μικρός της γιος πνίγηκε στη λίμνη, η Λιουμπόφ εγκατέλειψε το πατρικό της κτήμα, πασίγνωστο για το Βυσσινόκηπό του, και εγκαταστάθηκε στη Γαλλία με τον εραστή της, ο οποίος αφού σπατάλησε όλες τις οικονομίες της, την εγκατέλειψε. Στο γυρισμό τους βρίσκουν το Βυσσινόκηπο να ανθίζει. Ο Γκάεφ, αδελφός της Λιούμποφ, είναι ένας χαριτωμένος αργόσχολος που τον φροντίζει ο ογδοντάχρονος υπηρέτης Φιρς, αφήνοντας τα πρακτικά ζητήματα στα χέρια της Βάριας, θετής κόρης της Λιούμποφ. Παρόντες, για να καλωσορίσουν την ξενιτεμένη, είναι ο Λοπάχιν, ένας πλούσιος άξεστος έμπορος και ο Τροφίμοφ, δάσκαλος του πνιγμένου αγοριού, που έτυχε να βρίσκεται στην περιοχή.
Πρωταγωνιστούν: Σάρλοτ Ράμπλινγκ, Άλαν Μπέιτς, Κάτριν Κάρλιτζ, Τούσκα Μπέργκεν, Τζέραλντ Μπάτλερ, Φράνσις ντε λα Τουρ, Όουεν Τιλ, Μάικλ Γκαφ, Άντριου Χάουαρντ
Θα προλογίσει ο κριτικός κινηματογράφου, Ιάσονας Τριανταφυλλίδης

Συνεχίζουμε την παράδοση στην καλοκαιρινή ψυχαγωγία της Πόλης μας και την εμπλουτίζουμε με σύγχρονες υπηρεσίες και παροχές δημιουργώντας μια ολοκληρωμένη εμπειρία θέασης αναφέρει σε σημερινή του ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Πρόεδρος του Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ. κ. Θεμιστοκλής Γιαννόπουλος.