Ι.Ν. Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως: Η μοναχή Σεραφειμία, η δική μας Σταματούλα Δαβίου εκ Τήνου, κοιμήθηκε εν Κυρίω.

 


Αγαπητοί φίλοι και φίλες της ενορίας της Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως, Χριστός ανέστη!

Αυτό ο πασχαλινός χαιρετισμός της αποστολικής παράδοσης της ορθόδοξης πίστεως μας, σε αυτή την στιγμή, είναι ο πιό αληθινά επίκαιρος.

Η μοναχή Σεραφειμία, η δική μας Σταματούλα Δαβίου εκ Τήνου, κοιμήθηκε εν Κυρίω. Απέθανε με το σώμα της, αλλά το πνεύμα της, η ψυχή της ζούνε αιωνία.

Ήταν η γειτόνισσα Σας, ήταν η κυρία του περίπτερου της περιοχής, όμως ήταν πιο πολύ η Αγία της ενορίας. Μία σύγχρονη Αγία. Όχι μία γεροντοκόρη θεούσα. Δεν ήταν μία γυναίκα που έφτιαχνε τα πρόσφορα για την Θεία Λειτουργία. Πράγματα ωραία, αλλά απλά ανθρώπινα. Η αδελφή Σεραφειμία ήταν κάτι άλλο. Ήταν ένα κερί αναμμένο μέσα στην κοινωνία, πού μας θύμιζε πάντα ότι ο Θεός υπάρχει και εμείς υπάρχουμε γιατί Εκείνος υπάρχει. Προσεύχοταν καθημερινά για τις ανθρώπινες ανάγκες μας και για το πιο σημαντικό, για την σωτηρία των ψυχών μας. Σε όλη την ζωή της βοήθησε όλους όσο μπορούσε, πάντα με αξιοπρέπεια, ταπείνωση και χαμόγελο.




Το κερί της ζωής της έσβησε, όμως το φως θα υπάρχει για πάντα. Χάσαμε μία φίλη, πήραμε μία πρέσβειρα προς τον Θεόν. Προσωπικά ευχαριστώ δημόσια τήν αδελφή Σεραφειμία για όσα έκανε πνευματικά και πραγματικά για μένα. Όμως δεν αμφιβάλλω ότι από τώρα θα έχω περισσότερο την βοήθεια της και την ευχή της.

Τίμια αδελφή Σεραφειμία πρεσβεύε υπέρ πάντων ημών και διά των ευχών σου να έρθουμε κ'εμεις, στην ώρα μας, εκεί πού είσαι εσύ με την Θεοτόκον και πάντες τούς Άγιους. Αμήν.

Αρχιμ. Χρυσόστομος Βολαντε εξ Ιταλίας