Γ. Αραμπατζής - "Η Πόλη που θέλω": "Δήμαρχε, φταίνε τα παιδιά για την κατάσταση του πρασίνου στην πόλη μας ή ότι δεν ποτίζεται το πράσινο;".


Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο θέσαμε ερώτημα σχετικά με την κατάσταση του πρασίνου στην πόλη μας.

Πολλοί συνδημότες μας διαμαρτύρονται ότι το πράσινο στις πλατείες, στα πάρκα και στις νησίδες έχει ξεραθεί.

Οι περισσότερες νησίδες σε κεντρικές λεωφόρους έχουν πρόβλημα με το πότισμα, τα παρτέρια στις πλατείες έχουν, σχεδόν όλα, ξεραθεί.

Ποτέ η πόλη μας δεν είχε αυτή την εικόνα εγκατάλειψης!

Θέλουμε οι πλατείες της πόλης μας να είναι περιποιημένες, φιλόξενες και ασφαλείς, τόσο για τους δημότες, όσο και για τους επισκέπτες, και με προτεραιότητα τα παιδιά.

Η απάντηση που πήραμε από τον αντιδήμαρχο για : «το θέμα των ξερών πλατειών, δεν έχει να κάνει αποκλειστικά με το πράσινο εάν μπορεί να τις υποστηρίξει , αλλά με τη χρήση που κάνουν οι συνδημότες μας, οι οποίοι σε αρκετές των περιπτώσεων δεν περιμαζεύουν τα παιδιά τους, τα οποία παίζουν μπάλα και διάφορα άλλα αθλήματα, πάνω στα κομμάτια του πράσινου, με αποτέλεσμα να αποψιλώνονται» .
Η απάντηση που πήραμε μας προβληματίζει και αναρωτιόμαστε αν η δημοτική αρχή μπορεί να ανταποκριθεί στις απλές, καθημερινές ανάγκες της πόλης μας.

Η ανάρτησή μας γίνεται σήμερα, 1η Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού, γιατί η ευημερία του παιδιού θα πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα σε κάθε πτυχή της ζωής μας.

Το απόσπασμα από το δημοτικό συμβούλιο και εδώ: https://youtu.be/6F8iPLcAOzA