Για ποιον λόγο κ. Δήμαρχε Ηλιούπολης αποσύρθηκε από την χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Αττικής;

 

Για ποιον λόγο αποσύρθηκε κ. Χατζηδάκη από την χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Αττικής το 9ο θέμα της Ημερήσιας Διάταξης που αφορούσε θέμα εντός των ορίων του Δήμου Ηλιούπολης;

9. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για τη διαδικασία έγκρισης περιβαλλοντικών όρων που αφορά στη δραστηριότητα υφιστάμενου Καταστήματος Λιανικής Διάθεσης Τροφίμων και Ποτών με την επωνυμία “ΑΛΦΑ ΒΗΤΑ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.” στη συμβολή των οδών Παπανδρέου 33 (πρώην Φιλίας των Λαών), Ιωαννίνων 4, Γλαδστώνος 3 & Χρυσοστόμου Σμύρνης, στο Ο.Τ. 252 στο Δήμο Ηλιούπολης.

(Εισηγητής ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ν. Παπαδάκης)

Γαβριήλ Αραμπατζής - "Η Πόλη που θέλω" και Τάσος Ευσταθίου - "ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ" με ανακοινώσεις τους σηκώνουν το γάντι κατά της Διοίκησης του Δήμου Ηλιούπολης για το θέμα.


Καμία ενέργεια δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα από τον Δήμαρχο και την Δημοτική αρχή ώστε να οργανωθεί και να λειτουργήσει η Πολεοδομία (υπηρεσία δόμησης) του Δήμου Ηλιούπολης. Αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται οι δημότες και οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην πόλη μας, όταν πρέπει να διεκπεραιώσουν πολεοδομικές υποθέσεις, γιατί πρέπει να απευθυνθούν στο δήμο της Αθήνας για να εξυπηρετηθούν. Η υπηρεσία δόμησης του Δήμου Αθηναίων (πολεοδομία Αθηνών) αδυνατεί να εκπληρώσει αιτήματα ελέγχου και αυτοψιών στους Δήμους Διοικητικής υποστήριξης επικαλούμενη έλλειψη προσωπικού. Από το 2010 ο Δήμος Ηλιούπολης υποχρεούται να οργανώσει την αντίστοιχη υπηρεσιακή μονάδα. Υποθέσεις που έχουν να κάνουν με αυτοψίες, αδειοδοτήσεις επαγγελματικών χώρων, με ελέγχους σταθμών βάσης κινητής τηλεφωνίας θα ήταν εύκολα προσβάσιμες στους δημότες εάν είχε λειτουργήσει η πολεοδομία στην Ηλιούπολη. Ενώ σε άλλους δήμους η πολεοδομία λειτουργεί ηλεκτρονικά και απομακρυσμένα, στον δήμο μας δεν έχει γίνει καμία ενέργεια ώστε να λειτουργήσει, και δυστυχώς άλλοι αποφασίζουν για θέματα που θα έπρεπε να αποφασίζουμε εμείς .
Για την "Πόλη που θέλω" ο επικεφαλής Γαβριήλ Αραμπατζής







ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στην Ημερήσια Διάταξη της χθεσινής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Αττικής υπήρχε και το θέμα: “Γνωμοδότησης επί της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων (ΜΠΕ) για τη διαδικασία έγκρισης περιβαλλοντικών όρων που αφορά τη δραστηριότητα υφιστάμενου καταστήματος λιανικής διάθεσης τροφίμων και ποτών με την επωνυμία ΑΒ Βασιλόπουλος επί της οδού Παπανδρέου 33…”
Το θέμα αυτό ανεβλήθη και ένας από τους λόγους ήταν το ότι ο Δήμος της Ηλιούπολης δεν έχει απαντήσει επί του θέματος αυτού.
Εύλογα τίθενται τα ερωτήματα :
1. Έχει πράγματι λάβει γνώση ο Δήμος Ηλιούπολης;

2. Εάν ναι γιατί δεν έχει ενημερωθεί το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας;

3. Αληθεύει ότι και άλλες φορές έχει κληθεί να πάρει θέση ο δήμος μας αλλά δεν έχει δοθεί καμία απάντηση;

4. Πώς άφησε η Δημοτική Αρχή της πόλης μας ένα θέμα, που αφορά αποκλειστικά την πόλη μας, να το συζητά η Περιφέρεια και εμείς να μην γνωρίζουμε τίποτα;
Είναι προφανές ότι θα πρέπει να ενημερωθεί και να συζητηθεί το θέμα αυτό στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας.
ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ