Ενισχύονται με 152 εργαζόμενους τα Ερευνητικά κέντρα της χώρας.


 

«Ενισχύονται με 152 εργαζόμενους τα Ερευνητικά Κέντρα της χώρας»

Ολοκληρώθηκαν οι αναρτήσεις των ανακοινώσεων στον ιστότοπο του ΑΣΕΠ, για την πλήρωση 122θέσεων Ειδικού Επιστημονικού – Τεχνικούπροσωπικού και 30 θέσεων Διοικητικούπροσωπικού, προς ενίσχυση των Ερευνητικών Κέντρων της χώρας που υπάγονται στην Γενική Γραμματεία Έρευνας και Καινοτομίας. Οι αποφάσεις για την έκδοση των προκηρύξεων υπεγράφησαν από τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη και τον αρμόδιο Υφυπουργό και Βουλευτή Κορινθίας, κ. Χρίστο Δήμα.

Οι Ερευνητικοί φορείς απέστειλαν τα χαρακτηριστικά που αφορούν στη λεκτική ονομασία, το γνωστικό αντικείμενο, καθώς και τα γενικά και ειδικά τυπικά προσόντα.

 


Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε:

«Το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων και η Γενική Γραμματεία Έρευνας & Καινοτομίας, σε συνεργασία με το ΑΣΕΠ, προχωράμε στην άμεση στελέχωση των Ερευνητικών Κέντρων της χώραςμε 152 νέες θέσεις επιστημονικού, τεχνικού και διοικητικού προσωπικού. Με όραμα και πρόγραμμα προχωράμε μπροστά για μία σύγχρονη και ανταγωνιστική Ελλάδα, που επενδύει στην έρευνα, την καινοτομία και την ανάπτυξη».  

Ο αρμόδιος Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Βουλευτής Κορινθίας, κ. Χρίστος Δήμας (φωτογραφία εξωφύλλου) δήλωσε:

«Προχωράμε στην άμεση στελέχωση των Ερευνητικών Κέντρων με νέο ανθρώπινο δυναμικό. Έπειτα από μια δεκαετία αυστηρών περιορισμών στις προσλήψεις στον δημόσιο τομέα, το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων και ειδικότερα η Γενική Γραμματεία Έρευνας & Καινοτομίας σε συνεργασία με το ΑΣΕΠ προχώρησε τις διαδικασίες για την κάλυψη 152 θέσεων ειδικού επιστημονικού, τεχνικού και διοικητικού προσωπικού στους εποπτευομένους από την ΓΓΕΚ ερευνητικούς και τεχνολογικούς φορείς. Συνεχίζουμε τον σχεδιασμό μας για την ενίσχυση της έρευνας και της καινοτομίας μέσω της ενδυνάμωσης των Ερευνητικών Κέντρων της χώρας».