Ηλιούπολη: Σοβαρές Αιχμές από την παράταξη "ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ" για τους χειρισμούς της Δημοτικής Αρχής στο ζήτημα της αναβάθμισης του ηλεκτροφωτισμού της πόλης.


Παρουσίασαν μια μελέτη που φαίνεται υπερκοστολογημένη, που εκχωρεί τα ανταποδοτικά τέλη στον ιδιώτη για 12 έτη και έχει σαν συνέπεια να ζημιώνεται μακροπρόθεσμα ο Δήμος και ο δημότης αναφέρεται μεταξύ άλλων στο Δελτίο Τύπου της παράταξης "ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ".

Αναλυτικά:

Aπό τις 2 Ιουλίου είχαμε επισημάνει την ανάγκη να συζητηθεί το ζήτημα της αναβάθμισης του ηλεκτροφωτισμού στο Δημοτικό Συμβούλιο και όχι στην οικονομική επιτροπή που ελέγχεται πλήρως από τον Δήμαρχο.
Στον αντίποδα, η δημοτική αρχή αγνόησε πλήρως το Δημ. Συμβούλιο και επέλεξε τον δρόμο της ψήφισης του θέματος από ένα επταμελές όργανο του Δήμου δηλ. την οικονομική επιτροπή.
Παρά την αντίθεση μας στην κίνηση αυτή, συμμετείχαμε στην ενημέρωση που έγινε στο Δημ. Συμ., καθώς επρόκειτο για ένα σημαντικό ζήτημα για την πόλη.

Η διοίκηση και ο μελετητής δεν κατάφεραν να μας πείσουν ούτε με τα τεχνικά ούτε με τα πολιτικά τους επιχειρήματα.

Παρουσίασαν μια μελέτη που φαίνεται υπερκοστολογημένη, που εκχωρεί τα ανταποδοτικά τέλη στον ιδιώτη για 12 έτη και έχει σαν συνέπεια να ζημιώνεται μακροπρόθεσμα ο Δήμος και ο δημότης.



Καλούμε τον Δήμαρχο να λειτουργήσει πιο δημοκρατικά:

Να φέρει το θέμα σε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο ΠΡΟΣ ΨΗΦΙΣΗ και όχι προς απλή ενημέρωση του σώματος.

Τον καλούμε επίσης να ψάξει και για άλλες εναλλακτικές λύσεις χρηματοδότησης, χωρίς να παρουσιάζει μία λύση ως μονόδρομο.

Η αναβάθμιση των LED έχει ήδη καθυστερήσει με ευθύνη του δημάρχου ο οποίος βρίσκεται σε θέσεις ευθύνης επί 11 συναπτά έτη.

Δεν θα επιτρέψουμε άλλη καθυστέρηση σε ένα τόσο σημαντικό & αναγκαίο έργο, αλλά ούτε προχειρότητες που θα οδηγήσουν τον δήμο να ρίχνει λεφτά σε ένα βαρέλι δίχως πάτο.
09/07/2021
ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ