Ξεκίνησε η προετοιμασία για τον εορτασμό της παιδομάρτυρος Μαρίνης, στον ομώνυμο της ναό, στην Ηλιούπολη Αττικής.

 


Με αβεβαιότητα για το τι, εκτός των λατρευτικών συνάξεων, μπορούμε και τι δεν μπορούμε να κάνουμε στο πανηγύρι, ξεκίνησε την 1η Ιουλίου 2021, η προετοιμασία για τον εορτασμό της παιδομάρτυρος Μαρίνης, στον ομώνυμο της ναό, στην Ηλιούπολη Αττικής.
Οι φετινοί εορτασμοί θα είναι αφιερωμένοι στην επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Παράλληλα θα συνεορταστεί η σύναξις της Παναγίας Οστρομπράμσκα, που μετατέθηκε λόγω των υγειονομικών μέτρων.
Σε σύσκεψη στελεχών και εθελοντών της εκκλησιαστικής κοινότητας, αποφασίστηκε να προγραμματιστούν τα πάντα και να γίνουν εν τέλει όσα θα επιτρέπονται με την κοινή υπουργική απόφαση που θα εκδοθεί τελευταία πριν την εορτή.
Με δεδομένο ότι οι κυβερνητικοί παράγοντες και λοιποί αρμόδιοι, ούτε πέρυσι, όταν τους ζητήθηκε από την εκκλησιαστική μας κοινότητα να μας πληροφορήσουν για πράγματα τα οποία δεν προβλέπονταν σαφώς από τις κυβερνητικές εντολές, αλλά ούτε φέτος όταν ζητήθηκε αντιστοίχως από την Ιερά Μητρόπολη στην Καβάλα άδεια λιτανεύσεως, ανέλαβαν την ευθύνη μιας τυπικής απαντήσεως και μπροστά στην αβεβαιότητα του τι τέξεται η επιούσα, αλλά και την απειλή των προστίμων με τα οποία η κυβέρνηση προσπαθεί να επιβάλει τις αποφάσεις της, η εκκλησιαστική μας κοινότητα ζητά εκ των προτέρων συγγνώμη από την Αγία και τους ενορίτες και προσκυνητές, για τα όσα δεν θα γίνουν ή θα προσαρμοστούν στις τότε κρατικές εντολές.
Ήδη έγινε ανακοίνωση προς τους ενορίτες, από τους οποίους ζητήθηκε και η συνδρομή τους, εθελοντική και οικονομική για την διεξαγωγή της πανηγύρεως. Οι επώνυμες δωρεές μπορούν να γίνουν στο νεωκόρο και οι ανώνυμες, στο κυτίο για τα έργα του ναού. Για όσους επιθυμούν απόδειξη δωρεάς για φορολογική χρήση, αυτό μπορεί να γίνει με κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό στην τράπεζα ALPHA BANK, με αριθμό IBAN: GR 630140261026100200203937
Τις προηγούμενες ημέρες όταν έφτασε στην Αθήνα κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία της Δημοκρατίας της Πολωνίας αποτελούμενη από τους βουλευτές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδος – Πολωνίας Daniel Milewski, πρόεδρο αυτής και τα μέλη της Tomasz Szymański και Jan Kanthak καθώς και τον πρόεδρο του Πολωνικού Ιδρύματος Αγία Μαρίνα Patryk Panasiuk, έγιναν οι ανάγκες συνεννοήσεις για την προσέλευση της εκ Πολωνίας αντιπροσωπείας στους εορτασμούς με επικεφαλής κυβερνητικό παράγοντα, καθώς και για την πραγματοποίηση εκθέσεως φωτογραφίας που θα ενταχθεί στους εορτασμούς της αγίας Μαρίνης.