Ηλιούπολη: Αναμνηστική έκδοση γραμματοσήμων από τα Πολωνικά ταχυδρομεία απεικονίζει τιμητικά τον αρχιμανδρίτη Σεραφείμ Δημητρίου.


Με το πέρας του εσπερινού την παραμονή της εορτής της Αγίας Μαρίνας στον προαύλιο χώρο του Ι.Ν. Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως ακολούθησε μουσική εκδήλωση αφιερωμένη στα 200 χρόνια από την έναρξη της ελληνικής επανάστασης του 1821. 

Παρουσιάστηκαν παραδοσιακά τραγούδια από το συγκρότημα της οικογένειας Γιώργου Δαλιάνη αλλά και πολωνικά τραγούδια από χορωδία που έφτασε από την Πολωνία επί τούτου στην Αθήνα. 

Κατά τη διάρκεια της εκδηλώσεως ο πρόεδρος της επιτροπής φιλίας Ελλάδος - Πολωνίας του πολωνικού κοινοβουλίου, βουλευτής Δανιήλ Μιλέφσκι επέδωσε στον πρόεδρο του εκκλησιαστικού Συμβουλίου του ναού αρχιμανδρίτη Σεραφείμ Δημητρίου αναμνηστική έκδοση γραμματοσήμων από τα Πολωνικά ταχυδρομεία, η οποία απεικονίζει τιμητικά τον ίδιο και εκδόθηκε με αφορμή τους εορτασμούς των 200 χρόνων της Ελληνικής Παλιγγενεσίας, μαζί με σειρά άλλων γραμματοσήμων που απεικονίζουν πρόσωπα που ασχολούνται με την εμπέδωση της φιλίας μεταξύ των δύο λαών. 

Ήταν μία από τις πολλές εκδηλώσεις που οργανώθηκαν στην Πολωνία και κάποιες με πρωτοβουλία του εκεί Ιδρύματος Αγία Μαρίνα, για να τιμηθεί η σημαντική αυτή επέτειος της Ελλάδος.