Δημοτική Κίνηση"ΗΛΙΟΥ-πόλις, Ανθρώπινη πόλη": Ανακοίνωση για το θέμα των LED.

 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ LED
👉
Είναι τουλάχιστον αντιφατικό για μία δημοτική αρχή που ευαγγελίζεται πως υποστηρίζει την απλή αναλογική στην τοπική αυτοδιοίκηση και αυτοτοποθετείται στον προοδευτικό χώρο, να αξιοποιεί μεθόδους «έκτακτης ανάγκης», στα πρότυπα της υφιστάμενης κυβέρνησης και, μάλιστα, άνευ της παραμικρής διαβούλευσης.
👉
Αντί η Δημοτική αρχή να φέρει σε δημόσια και ανοιχτή διαβούλευση μελέτη για την απολύτως απαραίτητη αντικατάσταση του φωτισμού στην πόλη με λαμπτήρες τεχνολογίας LED, προκειμένου να βελτιώσουμε τον φωτισμό, αλλά και να μειώσουμε τα κόστη, υλοποιώντας παραπάνω από μία ανεξάρτητες μελέτες ρίσκου/οφέλους για την επιλογή χρηματοδοτικού εργαλείου, επιλέγει αντ’ αυτού να αξιοποιήσει τον νόμο Θεοδωρικάκου, φέρνοντας το Δημοτικό Συμβούλιο και την πόλη συνολικά προ τετελεσμένων.
👉
Υποβαθμίζοντας τη λειτουργία και την ύπαρξη του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και του πολιτικού διαλόγου στην πόλη μας, αποφάσισε να προχωρήσει μόνη της, στηριζόμενη σε απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, της οποίας η πλειοψηφία είναι εξασφαλισμένη από το νόμο.
▶️
Με βάση το γεγονός της ανυπαρξίας μίας τεκμηριωμένης και σοβαρής συγκριτικής μελέτης για την επιλογή του τρόπου χρηματοδότησης, η επιλογή της δημοτικής αρχής για χρηματοδότηση των LED από ιδιώτη, με αντάλλαγμα την εκχώρηση των ανταποδοτικών τελών, αλλά και την ουσιαστική διαχείριση του δικτύου από τον ιδιώτη για 12 χρόνια, είναι ακατανόητη.
▶️
Τέτοιες αποφάσεις που αναγκαστικά δεσμεύουν τον Δήμο για 12 χρόνια και δημιουργούν όλες τις προϋποθέσεις για τελικά μόνιμη εκχώρηση δικτύων σε ιδιώτες δεν δικαιολογείται με κανένα τρόπο να λαμβάνονται με τέτοιες μεθόδους «έκτακτης ανάγκης», και, επαναλαμβάνουμε, με παντελή απουσία διαβούλευσης.
✅
Σε αυτή την κατεύθυνση, η Δημοτική Ομάδα της ΗΛΙΟΥ-Πόλις Ανθρώπινη Πόλη έχει καταθέσει και σχετική προσφυγή στη δικαιοσύνη.
▶️
Η αναβάθμιση του φωτισμού είναι απαραίτητη, όμως κανείς δεν έχει το δικαίωμα να προβαίνει σε ενέργειες που τελικά ζημιώνουν την πόλη μας, στο όνομα του επείγοντος, με αντιφατικές πληροφορίες, άνευ συγκριτικών μελετών και διαβούλευσης.
📍
Εμείς, θα παραμείνουμε αταλάντευτα στο πλευρό του ηλιουπολίτικου λαού που ζητά αναβάθμιση του φωτισμού, αλλά με τήρηση των κανόνων και του πλαισίου που διασφαλίζουν το δημόσιο συμφέρον.