Ηλιούπολη - Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου: Υπουργείο Υγείας δεν είναι κακό να βάζουμε τη λογική μπροστά από τη γλώσσα μας.

 



Παραμονή του αγίου Φανουρίου και αντί ο κ. Βασίλης Κικίλιας να ετοιμάσει τη φανουρόπιτα του να την πάει στην εκκλησία για να του φανερώσει ο άγιος υποψήφιους προς εμβολιασμό, με αφορμή την υπόθεση των Αρχάνων λέει ανεδαφικά πράγματα για εμβολιασμούς από κινητές μονάδες έξω από τις εκκλησίες.


Πρώτον, οι εκκλησίες μας, και μιλάμε για τις αστικές περιοχές για τις οποίες έγινε η εξαγγελία, έχουν λιγότερα από 100 άτομα κάθε Κυριακή λόγω των κρατικών περιορισμών και μάλιστα τώρα που είναι καλοκαίρι, ακόμα λιγότερα λόγω των θερινών διακοπών.

Δεύτερον, το τοπικό νεκροταφείο έχει αναμονή ταφής για 12 μέρες. Αυτό σημαίνει πως εκεί εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι νεκροί, περιμένουν να ταφούν και αυτοί ήταν εκκλησίασμα μας κάποτε.

Τρίτον, όσοι αρρώστησαν με πιστοποιητικό νόσησης εκκλησιάζονται, αλλά είναι λίγοι και δεν χρειάζονται και εμβολιασμό για κάποιο καιρό ακόμα μάλλον.

Τέταρτον, με συστηματικούς τρόπους οι κυβερνήσεις και οι κυβερνητικοί παράγοντες από το χθες, απομάκρυναν από τις εκκλησίες τους νέους ανθρώπους, με αποτέλεσμα, αυτούς που χρειάζονται να εμβολιάσουν δεν θα τους βρουν στους ναούς.

Πέμπτον, υπό τον φόβο του γιατρού τους οι περισσότεροι εκκλησιαζόμενοι, κάποιας ηλικίας άνθρωποι, είναι ήδη εμβολιασμένοι, άσκοπος λοιπόν προορισμός και περιττά κρατικά έξοδα, με υπαλλήλους που θα τους αναγκάσουν κατακαλόκαιρο και Κυριακή να αναστατωθούν περιμένοντας ποιους; εκείνους που θα βγουν έξω από την εκκλησία με το αντίδωρο στο στόμα και θα έχουν την ανάγκη να πιουν καφέ να στηλωθούν, αφού έκαναν την πρωινή τους νηστεία για να κοινωνήσουν;

Έκτον, μετά τα όσα έγιναν στο εμβολιαστικό κέντρο της Κέρκυρας, θα έχει τη δυνατότητα κάθε κινητή μονάδα να έχει τις απαιτούμενες ειδικότητες των γιατρών και τους τρόπους να αντιμετωπίσει πιθανές άμεσες παρενέργειες από αλλεργικά προβλήματα ή ακόμα και την λιποθυμία από τον φόβο της ένεσης ή θα ξαπλώνουν τους ανθρώπους στις πλάκες του πεζοδρομίου και της πλατείας του ναού;

Έβδομον, στους ναούς έχουμε τους πιο ευάγωγους έλληνες πολίτες, οι οποίοι με πίστη στον Θεό υπάρχουν και εμπιστοσύνη προς τη Θεία πρόνοια πορεύονται. Ας μην λοιπόν παραβλέπει ο υπουργός ότι μετά την ανάγνωση της σχετικής περί εμβολιασμών εγκυκλίου της Ιεράς Συνόδου, είχαμε επιπλέον απώλεια εκκλησιαζομένων, οι οποίοι αποχώρησαν μη αποδεχόμενοι την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού και των άλλων μέτρων εντός του ναού.

Υπουργείο Υγείας δεν έχουμε ούτε χρήματα, ούτε εργατοώρες για πέταμα, γιατί κάποιος έπρεπε κάτι να πει. Δεν είναι κακό να βάζουμε τη λογική μπροστά από τη γλώσσα μας. Και βίντεο μετά τις βραδινές ειδήσεις.