Η πρόταση του Κώστα Ραβάνη, Αντιπρόεδρος "ΠοδηλΑττικής κοινότητας - Σύλλογος Αστικών Ποδηλατών Αττικής".

Δημόσια πρόταση προς τον Δήμαρχο κ. Γιώργο Χατζηδάκη - Δήμαρχο Ηλιούπολης


Η 16-22 Σεπτεμβρίου 2021 είναι η Ευρωπαϊκή εβδομάδα βιώσιμης κινητικότητας.
Σκοπός των δράσεων που υλοποιούνται το διάστημα αυτό είναι η εισαγωγή και προώθηση βιώσιμων τρόπων μεταφοράς και η ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησής στην πόλη τους.
Διαμορφώστε στην Πόλη μας για την εβδομάδα αυτή, προστατευμένες μικρές ποδηλατικές διαδρομές για να μπορέσει ο κόσμος της πόλης να γευτεί το τι σημαίνει η ασφαλής χρήση του ποδήλατου και να ενθαρρυνθεί στην καθημερινή χρήση του.
Διατηρήστε τες όλη την εβδομάδα και διαφημίστε τες για να μάθει ο κόσμος την ύπαρξη τους και οι αυτοκινητιστές να αποφύγουν την κίνηση τους από αυτές, για να μην ταλαιπωρηθούν.
Κάνετε μία καμπάνια από τα social του Δήμου να ξεχυθεί ο κόσμος με τα ποδηλατα του στους δρόμους στα πλαίσια της γιορτής, να αποφύγει τη χρήση του αυτοκίνητου του και να προτιμήσει την πεζή ή ποδηλατική μετακίνηση.
Συνδυάστε το με συνεχείς αναρτήσεις στα πλαίσια της εβδομάδας με καρτολίνες

*για τη μη στάθμευση σε σημεία πρόσβασης ΑμεΑ,

*τη μη στάθμευση στα πεζοδρόμια,

*την τήρηση των ορίων ταχύτητας στην πόλη,
*τη στήριξη στο ψήφισμα για καθιέρωση του ορίου των 30χλμ/ώρα που πρωτοπόρα το ΔΣ του Δήμου μας υπερψήφισε πρόσφατα στα πλαίσια της εβδομάδας του ΟΗΕ

*ό, τι άλλο συνιστά κομμάτι της βιώσιμης κινητικά συνύπαρξης των πολιτών.
Υποκινήστε προς αυτό που μπορεί να φέρει την αλλαγή στη ζωή μας. Αυτό που έκαναν πόλεις του εξωτερικού και άλλαξαν μορφή ακόμα και σε λίγους μήνες. (Βλέπε Σεβίλλη, Παρίσι κλπ)
Ας πάμε στο τέλος και μία γιορτινή ποδηλατοβόλτα για να γιορτάσουμε το αγαπημένο μας μέσο που αποτελεί το βασικό συστατικό για να δημιουργήσεις μία βιώσιμη κινητικά πόλη.
Βιώσιμη κινητικότητα χωρίς πρωταγωνιστικό ρόλο του ποδηλάτου στη ζωή μας όμως δεν γίνεται
🚲🚲🚲🚲🚲
Δώστε του λοιπόν την θέση που του αξίζει.
Φιλικά και ποδηλατικά
ΚΩΣΤΑΣ ΡΑΒΑΝΗΣ

Διαχειριστής τοπικής ομάδας "Ποδήλατο και Ηλιούπολη (Αττικής)"

και

Αντιπρόεδρος "ΠοδηλΑττικής κοινότητας-Σύλλογος Αστικών Ποδηλατών Αττικής"