Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διακινούσε ναρκωτικές ουσίες στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

 


ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

Αθήνα, 1 Σεπτεμβρίου 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διακινούσε ναρκωτικές ουσίες στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής

Συνελήφθησαν -5- μέλη της

Κατασχέθηκαν -68- κιλά και -840- γραμμ. ακατέργαστης κάνναβης, το χρηματικό ποσό των -15.250- ευρώ, -26- φυσίγγια, -2- οχήματα και ηλεκτρονική συσκευή παρεμβολής σήματος ( jammer )

Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούνταν στην κατοχή, αποθήκευση και διακίνηση ακατέργαστης κάνναβης στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

Συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, απογευματινές και βραδινές ώρες της 31-8-2021 σε αστυνομική επιχείρηση σε διάφορες περιοχές της Αττικής (Αρτέμιδα, Ρέντη, Σπάτα), ημεδαπός και τέσσερις (4) αλλοδαποί μέλη της ανωτέρω εγκληματικής οργάνωσης. Ταυτοποιήθηκε και αναζητείται και έτερο μέλος του κυκλώματος.

Στο πλαίσιο δράσεων για την αποδόμηση εγκληματικών κυκλωμάτων διακίνησης ναρκωτικών και κατόπιν διερεύνησης και αξιοποίησης πληροφοριών αναφορικά με τη δράση της ανωτέρω οργάνωσης στην αποθήκευση, φύλαξη, μεταφορά και πώληση σημαντικών ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης, εντοπίστηκαν τα μέλη της και πιστοποιήθηκε η εγκληματική τους δράση.

Συνολικά, από τις έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • -68- κιλά και -840- γραμμ. ακατέργαστης κάνναβης,
  • το χρηματικό ποσό των -15.250- ευρώ,
  • -26- φυσίγγια,
  • γεμιστήρα,
  • -18- κινητά τηλέφωνα,
  • -2- οχήματα (αυτοκίνητο και φορτηγό) και
  • ηλεκτρονική συσκευή παρεμβολής σήματος ( jammer )

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.