Η απάντηση του αρμοδίου για την καθαριότητα και την ανακύκλωση Αντιδημάρχου Ηλιούπολης κ. Γιάννη Αντζινά.



Άμεση και Λιτή η απάντηση του κ. Αντζινά σε ερωτήματα που τέθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με θέματα ανακύκλωσης στον Δήμο Ηλιούπολης.

"Καλημέρα σε όλους,

Θα προσπαθήσω να απαντήσω σχεδόν σε όλες τις απορίες που διαβάζω ως αρμόδιος Αντιδήμαρχος Καθαριότητας & Ανακύκλωσης. 

Το απορριμματοφόρο για το συμβατικό σκουπίδι δηλαδή ο «πράσινος κάδος» δεν σηκώνει τον κάδο ανακύκλωσης διότι, έχει διαφορετικό σύστημα ανύψωσης. Το όχημα στο οποίο αναφέρεστε είναι το απορριμματοφόρο που έχει αγοράσει ο Δήμος με ιδίους πόρους και έχει μετατραπεί σε όχημα ανακύκλωσης και μαζεύει και αυτό καθημερινά. 

Συνολικά στην πόλη μας έχουμε 3 προγράμματα ανακύκλωσης λόγω των αυξημένων αναγκών και με τις νταλίκες που διαθέτει ο Δήμος διοχετεύονται στο εργοστάσιο ανακύκλωσης(ΚΔΑΥ). 

Η ανακύκλωση στην πόλη μας έχει αυξηθεί αρκετά και αυτό είναι πολύ θετικό.

Επιπλέον να προσθέσω, ότι η Ελληνική Εταιρεία Ανακύκλωσης (ΕΕΑ) που έχουν σύμβαση σχεδόν όλοι οι Δήμοι, δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις ανάγκες μας και αυτός είναι ο λόγος που ο Δήμος ακόμα δεν έχει αυξήσει στο 100% τους κάδους ανακύκλωσης. 

Στόχος μας είναι σταδιακά να αναπτύξουμε σε κάθε γωνιά της πόλης μας "μπλε κάδους" έτσι ώστε να καταφέρουμε να αφαιρέσουμε σταδιακά τους πράσινους κάδους. Αυτή εξάλλου είναι και η οδηγία του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Αποβλήτων στην Αττική. 
Προφανώς και εμείς θα προχωρήσουμε σε κινήσεις για να υπάρχει λύση του προβλήματος με την ΕΕΑ".

ΥΓ: Ευκαιρία για τους ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ τούτο το Σαββατοκύριακο με αφορμή την άμεση ανταπόκριση του Αντιδημάρχου στα θέματα ανακύκλωσης που τέθηκαν να περπατήσουμε στην πόλη για την ανάδειξη προβλημάτων στα οποία χρήζουν άμεσης παρέμβασής του. 

Ο κ. Γιάννης Αντζινάς, Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Δήμου Ηλιούπολης