Ηλιούπολη - Γαβριήλ Αραμπατζής, επικεφαλής "Η Πόλη που θέλω": Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι.

Μπορεί η σημερινή Διοίκηση του Δήμου Ηλιούπολης στην 3η χρονιά της να μην έχει καταφέρει να ενεργοποιήσει τον θεσμό του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης αλλά ευτυχώς ο υποψήφιος Δήμαρχος Ηλιούπολης μας θυμίζει κάποιες από τις επιτυχίες του ως Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης επί Δημαρχίας Βασίλη Βαλασόπουλου.

Καλή η παλαιά κοπής τακτική των προσωπικών ραντεβού των πολιτών με τους αντιδημάρχους κ. Δήμαρχε, κ. Γιώργο Χατζηδάκη, για τα δέντρα και όχι για τα δάση, για το άτομο και όχι για το σύνολο αλλά οι εποχές έχουν πλέον αλλάξει...


28.09.2017

Ειδική Πρόταση για υποθέσεις απαλλαγής- ελάφρυνσης δημοτικών τελών σε άπορους πολίτες

O Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης Γαβριήλ Αραμπατζής, στο πλαίσιο της αρμοδιότητάς του περί διατύπωσης προτάσεων βελτίωσης της δημοτικής διοίκησης και των σχέσεων της με το κοινό, επ’ ευκαιρία σημαντικών προβλημάτων κακοδιοίκησης που ο ίδιος εντοπίζει, διατυπώνει Ειδική Πρόταση που υποβάλλεται, κατά τον νόμο, στον Δήμαρχο και κοινοποιείται στο Δημοτικό Συμβούλιο και τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου.

Συγκεκριμένα η τέταρτη Ειδική Πρόταση (4/2017) αφορά υποθέσεις με τις οποίες ασχολήθηκε ο Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης, έχουσες αντικείμενο αιτήματα άπορων πολιτών για την απαλλαγή-ελάφρυνση δημοτικών τελών. Πιο συγκεκριμένα, η Ειδική Πρόταση αφορά τη βελτίωση του τρόπου, με τον οποίο απαλλάσσονται ή ελαφρύνονται οι πολίτες από τα δημοτικά τέλη, στις περιπτώσεις που οι πολίτες προσκομίζουν κι επικαλούνται αποδεικτικά μέσα με βάση την κείμενη νομοθεσία

Ο Συμπαραστάτης του Δημότη, προτείνει ειδικά για την κατηγορία των άπορων δημοτών, η απαλλαγή να εκτελείται απευθείας στο λογαριασμό της ΔΕΗ χωρίς να ακολουθεί τη διαδικασία επιστροφής. Επίσης προτείνεται το δημοτικό συμβούλιο και η οικονομική επιτροπή να μεριμνήσει για να ικανοποιηθούν οι αιτήσεις άπορων δημοτών, ώστε να απαλλαγούν από το δημοτικά τέλη των προηγούμενων ετών, και στις νέες αποφάσεις που θα λάβει το δημοτικό συμβούλιο, μετά από εισήγηση της οικονομικής επιτροπής, να τροποποιηθεί η διαδικασία απαλλαγής ειδικά για την κατηγορία των άπορων δημοτών, να επικαιροποιηθούν τα κριτήρια απόδειξης ιδιότητας για τους άπορους με βάση την κείμενη νομοθεσία και μετά από συνεργασία της δ/νσης Κοινωνικής προστασίας με την Δ/νση Οικονομικών.


ΥΓ: Η φωτογραφία εξωφύλλου του θέματος από ανάρτηση του Αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκου Παπαθανάση στην σελίδα του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στα πρόσφατα εγκαίνια του περιπτέρου του Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας- Economic Chamber of Greece στην 85η ΔΕΘ.