Ηλιούπολη: Επίκαιρο όσο ποτέ και ας πέρασαν δυο χρόνια...

 



"Τι και εάν έχουν περάσει δυο χρονιά, επίκαιρο όσο ποτέ ... "






Απάντηση στο Δήμαρχο.

Θεωρούμε ότι όλοι θέλουμε να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και με σοβαρότητα να δούμε τα μεγάλα θέματα που αφορούν την πόλη μας, ώστε να συγκλίνουμε εκεί που πρέπει, έστω και μέσα από διαφωνίες και αντιπαραθέσεις. Δυστυχώς φαίνεται ότι έχουμε πολύ δρόμο ακόμα, αλλά εμείς δηλώνουμε διατεθειμένοι να συζητήσουμε ή έστω και να αντιπαρατεθούμε, έχοντας πάντα ως προτεραιότητα το καλό της Ηλιούπολης.

Ο σημερινός Δήμαρχος ξεχνάει ότι στην προηγούμενη διοίκηση των 9 χρόνων ήταν αναπληρωτής δημάρχου, αντιδήμαρχος οικονομικών και τεχνικών υπηρεσιών και, όπως φάνηκε από το αποτέλεσμα, ήταν πιο ισχυρός από τον προηγούμενο δήμαρχο κ. Βαλασόπουλο.

Η σημερινή εικόνα της πόλης είναι αποτέλεσμα και της δουλειάς που έκανε επί 9 χρόνια η ομάδα του κυρίου Χατζηδάκη.
Ο κ. Αντζινάς, ο κ. Σεφτελής, ο κ. Βιδάλης, η κ. Χωματά, ο κ. Παναγιώταρης ήταν ενεργά μέλη της προηγούμενης διοίκησης με σημαντικά πόστα και θεσμικούς ρόλους με εκτελεστική εξουσία (αντιδήμαρχοι, εντεταλμένοι σύμβουλοι, γραμματείς της παράταξης κ.α.).
Είναι φανερό ότι η διοίκηση του κυρίου Χατζηδάκη είναι, κατά το μεγαλύτερο ποσοστό, συνέχεια της προηγούμενης διοίκησης του κυρίου Βαλασόπουλου.

Περιμένουμε λοιπόν από τον κ. Χατζηδάκη να απαντήσει γιατί, ενώ υπάρχει απαγορευτικό από το δασαρχείο, επανατοποθετούνται νέα κλαδιά και εμφανίζονται πλέον και σκουπίδια στη θέση αυτών που απομακρύνθηκαν.

Επίσης, και με βάση την προηγούμενη θητεία του ως αντιδήμαρχος Οικονομικών, περιμένουμε διευκρινίσεις σχετικά με την κομποστοποίηση των κλαδιών και τις εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που πλήρωσαν οι δημότες τα προηγούμενα χρόνια και δημιουργήθηκαν αυτά τα βουνά κλαδιών στον Υμηττό.

Ο κ. Χατζηδάκης οφείλει άλλωστε τη σχετική απάντηση και στον κ. Σεφτελή, ο οποίος, όταν ανεξαρτητοποιήθηκε από την παράταξη του κ. Βαλασόπουλου, έθεσε αρκετές φορές το αντίστοιχο ερώτημα στο δημοτικό συμβούλιο για την κομποστοποίηση από το ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ, χωρίς να πάρει απάντηση από τον τότε αντιδήμαρχο οικονομικών.

Καλό είναι, λοιπόν, να υπάρξει ενημέρωση για το τι έχει γίνει σχετικά με την κομποστοποίηση και με το κόστος μεταφοράς των συσσωρευμένων κλαδιών από τον Υμηττό στο ΕΣΔΝΑ και να μην πληρώσουν οι δημότες δυο φορές την ίδια υπηρεσία.

Εμείς θα συνεχίσουμε την εποικοδομητική κριτική με σκοπό τη βελτίωση της διαβίωσης στην πόλη μας. Θεωρούμε ότι αυτός πρέπει να είναι ένας από τους βασικούς ρόλους της αντιπολίτευσης και θέλουμε να πιστεύουμε ότι, σε αυτό τουλάχιστον, συμφωνεί και η νέα δημοτική αρχή.

17.09.2019

Γαβριήλ Αραμπατζής - "Η Πόλη που θέλω"