Η ΜΑΧόμενη Ηλιούπολη συμμετείχε στις εκδηλώσεις τιμής στην ηρωίδα επονίτισσα Ηρώ Κωνταντοπούλου.

 


Η ΜΑΧόμενη Ηλιούπολη συμμετείχε στις εκδηλώσεις τιμής στην ηρωίδα επονίτισσα Ηρώ Κωνταντοπούλου.


Ακολουθεί απόσπασμα της ομιλίας του δημοτικού συμβούλου της κίνησης μας.

Ο δημοτικός σύμβουλος Ηλιούπολης κ. Πέτρος Μανιάτης, επικεφαλής "ΜΑΧόμενη Ηλιούπολη"

Στις 5 Σεπτεμβρίου 1944, η Ηρώ Κωνσταντοπούλου οδηγήθηκε στο σκοπευτήριο της Καισαριανής μαζί με άλλους 49 κρατούμενους. Στήθηκε στον τοίχο χωρίς καν να περάσει από δίκη. Οι Γερμανοί την εκτέλεσαν με 17 σφαίρες, όσα ήταν και τα χρόνια της γιατί όπως είπε ο Γερμανός στρατηγός, υπεύθυνος της εκτέλεσης «τέτοιοι άνθρωποι είναι επικίνδυνοι για εμάς».

Τα ιδανικά της ΕΠΟΝΙΤΙΣΣΑΣ, το χαρακτήρα της, την ηρωική της στάση όλοι μας τα κρατάμε στην καρδιά, στο μυαλό και στη δράση μας και θέλουμε να αποτελούν πραγματική πυξίδα στα τωρινά χρόνια.


Για αυτή, και για όλους τους κοινωνικούς αγωνιστές της αντίστασης εκείνων των χρόνων, για την νέα γενιά και την κοινωνική απελευθέρωση:
·Δίνουμε την μάχη απέναντι στους σύγχρονους κατακτητές των λαών
·Δίνουμε την μάχη ενάντια στον φασισμό που ακόμα σκορπά το δηλητήριο του
·Δίνουμε την μάχη για την υπεράσπιση των λαϊκών κατακτήσεων στην υγεία, στην παιδεία, ενάντια στον αυταρχισμό, την ανεργία και τα οικονομικά αδιέξοδα των εργαζόμενων.
Με αυτό τον τρόπο θέλουμε να τιμάμε την Ηρώ ,με αυτό τον τρόπο θέλουμε να ζούμε, για να είναι η ζωή μας «γεμάτη» σαν τη δική της.

Γιατί θέλουμε πραγματικά να είμαστε «επικίνδυνοι» σε όλους αυτούς που απλά μας θέλουν παρατηρητές –γρανάζια της μηχανής απλά και μόνο για τα κέρδη τους.
ΕΑΜ ΕΛΑΣ ΕΠΟΝ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ.