Ηλιούπολη: Προτάσεις Γαβριήλ Αραμπατζή - "Η Πόλη που θέλω" για την Ηρώ Κωνσταντοπούλου.


Κατά την πρόσφατη εκδήλωση για την Ηρώ Κωνσταντοπούλου, ο επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης "Η πόλη που θέλω" Γαβριήλ Αραμπατζής κατά τον χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων τόνισε ότι ο Δήμος Ηλιούπολης θα πρέπει να μεριμνήσει ώστε:

- να δημιουργηθεί μία αίθουσα στο μουσείο Εθνικής Αντίστασης της πόλης μας αφιερωμένη στην ηρωίδα Ηρώ Κωνσταντοπούλου. Η μητέρα της, Ελένη Κωνσταντοπούλου -η οποία έζησε στην πόλη μας, ήταν ζωγράφος και έκανε μεγάλη προσπάθεια το Ελληνικό Κράτος να αναγνωρίσει την Ηρώ ως Ηρωίδα και αγωνίστρια του 1940 - έχει δωρίσει στον Δήμο Ηλιούπολης το πιάνο της Ηρώς και το πορτραίτο της.- να τοποθετηθεί μία επιγραφική πλάκα στο διώροφο αρχοντικό της οδού Βεΐκου που να θυμίζει ότι σε αυτό το σπίτι γεννήθηκε και έζησε μία μεγάλη αγωνίστρια της αντίστασης.

- να προβάλλεται δωρεάν κάθε 5 Σεπτέμβρη στο θερινό κινηματογράφο της πόλης μας η ταινία με τίτλο "17 σφαίρες για έναν άγγελο, η αληθινή ιστορία της Ηρώς Κωνσταντοπούλου".


ΥΓ: Στη φωτογραφία εξωφύλλου της ανάρτησης το αρχοντικό της οδού Βεΐκου, το σπίτι γεννήθηκε και έζησε η Ηρώ Κωνσταντοπούλου.