Σκέψεις του Παναγιώτη Δριμυλή με αφορμή μια χθεσινή ενδιαφέρουσα εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Ηλιούπολη.

 


Αναφέρει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο κ. Δριμυλής:

"Μια πολλή ενδιαφέρουσα εκδήλωση, από πολλές απόψεις, πραγματοποιήθηκε χθες στην Ηλιούπολη.

Θέμα : "Από τα δάνεια του 21 στα μνημόνια του σημερα".

Ομιλητές: Φοίβος Οικονομίδης ιστορικός - συγγραφέας, Φώτης Σιαγωνας συγγραφέας, Κώστας Ζουράρις καθ. πανεπιστημίου, Νορα Ράλλη δημοσιογράφος.

Διοργανωτής η δημ. κίνηση " Ηλίου-πόλις, ανθρώπινη πόλη".


Πέρα από την παρουσία αρκετών παρευρισκομένων, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξε η μισή δημοτική αρχή, που παρευρέθηκε στην εκδήλωση. Υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση, καθώς ο δήμαρχος είχε μαζί του την ορντινάτσα του, δύο αντιδημάρχους, έναν σύμβουλο και support group μια μικρή παλιοπαρέα Συριζαίων.
Κρίμα που δεν έφεραν γλυκά και λουλούδια μιας και ήταν σαν να πήγαιναν σε βαφτίσια.

Δύο λόγους μπορώ να σκεφτώ για μια τέτοιου τύπου επίσκεψη.

Ο πρώτος λόγος είναι ότι ο δήμαρχος έχοντας τελευταία δυσκολίες με δάνεια, την επιχειρούμενη ιδιωτικοποίηση του ηλεκτροφωτισμού, μια συγκριτική μελέτη που δεν έρχεται - αυτό κι αν έχει πολύ ενδιαφέρον - ευαισθητοποιήθηκε και ήρθε να ακούσει ο ίδιος, μαζί με τους συνεργάτες του, σε τι κατάσταση έφτασε η χώρα από αμφιλεγόμενες κινήσεις σαν αυτή που επιθυμεί να διαπράξει ο ίδιος. Να μάθει πως χάθηκαν τα δάνεια και σε ποιες τσέπες κατέληξαν. Τα είπαν οι ομιλητές. Σε αυτή την περίπτωση
μπράβο
του. Ελπίζω να κατάλαβε καλά τι σημαίνει πώληση κυριαρχικών δικαιωμάτων σε άλλες χώρες, στην περίπτωση της Ελληνικής επανάστασης, στην περίπτωση της πόλης μας σε κάποιον ιδιώτη.

Ο δεύτερος λόγος είναι να έγινε συντονισμένη "επίθεση φιλίας" από την δημ αρχή προς τον ΣΎΡΙΖΑ. Έχοντας απομονωθεί εντελώς και από παντού, ψάχνει σανίδα σωτηρίας κάνοντας επικοινωνιακού τύπου επισκέψεις. Σημαδιακή μέρα η χθεσινή καθώς οι πολιτικές εξελίξεις της πόλης διακρίνονται από υπέρμετρη ρευστότητα. Πάντα σε καταστάσεις πολιτικής ρευστότητας μπορεί να γεννηθούν καταστάσεις που ανατρέπουν όλο το σκηνικό. Είναι η μαγεία του πολιτικού γίγνεσθαι. Πάντα έρχεται κάτι που ανατρέπει το υπάρχον. Πάντως κι αυτός να είναι ο λόγος πάλι μπορούσαν να φέρουν γλυκά και λουλούδια, όπως εμφανίστηκαν.

Προσωπική μου γνώμη - είμαι σε καλή διάθεση - είναι ότι η επίσκεψη αυτή έγινε για τον πρώτο λόγο.

Ο δήμαρχος μας έχει την ευαισθησία να καταλάβει ότι όπως η σύναψη και διαχείριση των δανείων οδήγησαν μαζί και με άλλα σε εμφυλίους τους αγωνιστές του 21,μην κατά λάθος κάνει κι αυτός το ίδιο ολέθριο λάθος με την ιδιωτικοποίηση του ηλεκτροφωτισμού που σχεδιάζει".