Επιστολή του Δημάρχου Βύρωνα για άρση του αποκλεισμού των ανεμβολίαστων εργαζόμενων από τα δωρεάν rapid test του ΕΟΔΥ.

 


Ο Δήμαρχος Γρηγόρης Κατωπόδης έστειλε επιστολή προς τους Υπουργούς Εσωτερικών Μ. Βορίδη και Υγείας Α.Πλεύρη, με αίτημα την άρση του αποκλεισμού των ανεμβολίαστων εργαζόμενων, από τα δωρεάν rapid test που -ούτως ή άλλως- διενεργεί ο ΕΟΔΥ. Από την Δευτέρα 13/9 οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι πρέπει να πληρώνουν οι ίδιοι για ένα rapid test την εβδομάδα, για να μπορούν να προσέλθουν στην εργασία τους.

Πιο συγκεκριμένα, στην επιστολή αναφέρεται: 

Αξιότιμοι κύριοι,

Σύμφωνα με την απόφαση της Κυβέρνησης, από Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου όλοι οι εργαζόμενοι του δημόσιου τομέα, που δεν έχουν εμβολιαστεί, θα πρέπει να προσκομίζουν στην υπηρεσία τους rapid test αρνητικό. Για την δαπάνη διενέργειας rapid test θα επιβαρύνονται οικονομικά οι ίδιοι οι εργαζόμενοι.

Αναγνωρίζουμε την αναγκαιότητα εμβολιασμού όλου του πληθυσμού και προς αυτήν την κατεύθυνση ο Δήμος μας αναπτύσσει μια σειρά πρωτοβουλιών, προκειμένου να πειστούν όλοι να εμβολιαστούν. Θεωρούμε όμως άδικο και «εκδικητικό» το ότι αποφασίστηκε ο αποκλεισμός των μη εμβολιασμένων από τα δωρεάν rapid test που – ούτως ή άλλως- διενεργεί ο ΕΟΔΥ.
 
Καλούμε την Κυβέρνηση να άρει αυτόν τον αποκλεισμό και να επιτρέψει σε όλο τον πληθυσμό, είτε έχει εμβολιαστεί είτε όχι, την ελεύθερη πρόσβαση στα δωρεάν rapid test του ΕΟΔΥ, γεγονός που εκτός των άλλων θα αποτυπώσει με μεγαλύτερη ακρίβεια την εξάπλωση του ιού στην κοινότητα και θα καταστήσει πιο αντιπροσωπευτική την επιδημιολογική εικόνα του πληθυσμού.