Ηλιούπολη: Η ξεκάθαρη θέση του Αντιδημάρχου Τοπικής Ανάπτυξης & Επιχειρηματικότητας κ. Σταύρου Γεωργάκη για το θέμα της μπάρας στον Απόστολο Παύλο.

Ο Αντιδήμαρχος Τοπικής Ανάπτυξης & Επιχειρηματικότητας κ. Σταύρος Γεωργάκης τοποθετήθηκε ξεκάθαρα και χωρίς να μασάει τα λόγια του  για το θέμα της μπάρας στον Απόστολο Παύλο σε δύο συνεχείς συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ηλιούπολης.



ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ 

8η ΤΑΚΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 27ης Μαίου 2021

...

Σ.ΓΕΩΡΓΑΚΗΣ: Εγώ θέλω να πω το εξής, επειδή το θέμα το ξέρω από το 1991, ο χώρος αυτός ανήκε στην Ηλιούπολη. Η Εκκλησία ανήκε στην Ηλιούπολη, το ίδιο φυσικά και η παιδική χαρά και τότε είχε βρεθεί η «χρυσή τομή» να γίνει και η Εκκλησία και η παιδική χαρά. 

Στη συνέχεια, μετά από χρόνια με κάποιο τρόπο ο Μητροπολίτης Καισαριανής-Βύρωνα-Υμηττού, πήρε την Εκκλησία στην περιοχή του, για αυτό και δημιουργείται αυτό το θέμα με τους κατοίκους. 

Η Εκκλησία ουσιαστικά είναι στην περιοχή της Ηλιούπολης και εφόσον οι κύριοι αυτοί θεωρούν ότι είναι δική τους, να την καθαρίζουν αυτοί την Εκκλησία, όχι να την καθαρίσουμε εμείς. 

Όταν λοιπόν καθαρίζουμε, έχουμε δικαιώματα και σε καμία περίπτωση δεν έχει κανείς δικαίωμα να βάζει μπάρα στο χώρο που ανήκει στην Ηλιούπολη, στους δημότες, κ.λπ. 

Ο Θεός και η Εκκλησία δεν έβαλαν μπάρες να διαχωρίζουν τους ανθρώπους. Να το κοιτάξουμε λοιπόν, γιατί έχει απόλυτο δίκιο και ο κ.Ασβεστάς και ο κ.Κοκοτίνης και ο Δήμαρχος, όπως ακριβώς το παρουσίασε και ο Κώστας Σεφτελής. Ευχαριστώ πολύ.

...

Ολόκληρο το πρακτικό της 8ης τακτικής διαδικτυακής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της 27ης Μαίου 2021 μπορείτε να το διαβάσετε εδώ: https://www.ilioupoli.gr/images/pdf/praktika_dim_symvouliou/2021/8-h_Synedriash_DS_H_27-05-2021.pdf 




ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ 

9η ΤΑΚΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 2ας Ιουνίου 2021

...

Σ.ΓΕΩΡΓΑΚΗΣ: Κύριοι συνάδελφοι, το είπα και στο προηγούμενο Συμβούλιο, το θέμα της Εκκλησίας εκεί εκκρεμεί από το ’90 και πιο πριν. 

Ήταν από τα «καυτά» θέματα, όπως είπε ο αείμνηστος Κιντής, όταν παρέδωσε στον Θόδωρο Γεωργάκη. 

Του λέει, εκεί γίνεται ένας Εμφύλιος Πόλεμος, άλλοι θέλουν παιδική χαρά, άλλοι θέλουν εκκλησία. Πάντα όμως Ηλιουπολίτες, από κανέναν άλλο Δήμο. Βρέθηκε λοιπόν η «χρυσή τομή» και έγινε και η Εκκλησία και έγινε και η παιδική χαρά.

Όσο η Εκκλησία ήταν υπό την σκέπη της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, δεν αντιμετωπίζαμε κανένα απολύτως πρόβλημα. Από τη στιγμή που πήραν την Εκκλησία με τον τρόπο που την πήραν η Καισαριανή εκεί πέρα και ο Σεβασμιότατος, άρχισαν τα προβλήματα. 

Θέλω λοιπόν να σας διαβεβαιώσω ότι δεν υπάρχει περίπτωση μαζί τους να βρούμε άκρη. Λυπάμαι που το λέω. Η λύση είναι ότι πάει το μηχάνημα, ξηλώνει την μπάρα και μετά συζητούμε μαζί τους. Μόνο αυτό είναι η λύση, σας το λέω και δεν πρόκειται να βρείτε με τον Καλλίνικο, ειδικά με αυτόν, καμία μα καμία άκρη. Λυπάμαι που το λέω έτσι, αλλά έτσι είναι. Πάμε βγάζουμε την μπάρα και άντε γεια! Ας έρθουν αυτοί να μας δημιουργήσουν πρόβλημα. 

Ο χώρος ανήκει στην Ηλιούπολη. Υπάρχουν χαρτιά, υπάρχουν τα πάντα και ανήκει στην Ηλιούπολη και όχι στο Βύρωνα. Ευχαριστώ. 

Συγγνώμη για την επαναστατική πρόταση, αλλά πρέπει κα Τσατσούλη να πηγαίνουμε και επιτόπου να λύνουμε θέματα, χωρίς πολλές διαδικασίες. 

...

Ολόκληρο το πρακτικό της 9ης τακτικής διαδικτυακής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της 2ας Ιουνίου 2021 μπορείτε να το διαβάσετε εδώ: https://www.ilioupoli.gr/images/pdf/praktika_dim_symvouliou/2021/9-h_Synedriash_DS_H_02-06-2021.pdf


Ο  κ. Σταύρος Γεωργάκης, Αντιδήμαρχος Τοπικής Ανάπτυξης & Επιχειρηματικότητας Δήμου Ηλιούπολης