Ηλιούπολη: Θα δοθεί όνομα στο θέατρο του πάρκου Καλαβρύτων;

 


Η πρόταση των ΣΥΝΕΡΓΩΝ με την ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ έχει αναρτηθεί στην σελίδα της παράταξης και ως ψήφισμα που κατατέθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ηλιούπολης από 28.09.2020.

Αύριο Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου 2021 για πρώτη φορά στη θητεία της Δημαρχίας Γιώργου Χατζηδάκη θα συνεδριάσει η Διαπαραταξιακή Επιτροπή του Δήμου Ηλιούπολης  για την εξέταση θεμάτων αλλαγής ονομασίας οδών, πλατειών κλπ.

Θα δοθεί όνομα στο θέατρο του πάρκου Καλαβρύτων;




28.09.2020

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΨΗΦΙΣΜΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

Με αφορμή την έκδοση απόφασης του δικαστηρίου για την Χρυσή Αυγή στις 7.10.2020, εισηγούμαστε στο Δημοτικό Συμβούλιο το παρακάτω ψήφισμα.

‘’Έξι χρόνια μετά την έναρξη της δίκης της Χρυσής Αυγής με την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης, φτάνουμε πλέον στην ολοκλήρωση μιας μακρόχρονης δικαστικής διαδικασίας με πλήθος αποδεικτικών στοιχείων να έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Όπως ανακοίνωσε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, η έκδοση της τελικής απόφασης θα λάβει χώρα στις 7.10.2020. Μια απόφαση που αναμένει με αγωνία ολόκληρος ο δημοκρατικός κόσμος της χώρας.

Ο Δήμος Ηλιούπολης υπήρξε ανέκαθεν ένα παράδειγμα δημοκρατίας και αλληλεγγύης. Ένα διαχρονικό σύμβολο αντίστασης και αγώνων ενάντια στο φασισμό σε όλες τις δύσκολες και τις κρίσιμες στιγμές της ιστορίας του τόπου μας.

Καλούμε, εκ νέου, το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας, όπως έπραξε και στο παρελθόν με την επίθεση μελών της Χρυσής Αυγής στον τότε κοινωνικό χώρο, Συνεργείο, να καταδικάσει απερίφραστα όλες τις εγκληματικές ενέργειες που έχει διαπράξει η Χρυσή Αυγή και να εκφράσει για άλλη μία φορά, την αμέριστη συμπαράστασή του στα θύματα όλων αυτών των επιθέσεων.

Τέλος, προτείνουμε την ονομασία του θεάτρου στο πάρκο Καλαβρύτων σε "θέατρο Παύλος Φύσσας", στη μνήμη του μουσικού της νέας γενιάς μας, που δολοφονήθηκε στις 18.9.2013 από τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής.’’

Συνεργοί με την Ηλιούπολη