Κάλεσμα σε συγκέντρωση από την Επιτροπή Κατοίκων στην Κιθαιρώνος και τον Απ. Παύλο στην Αγ. Μαρίνα.

 


Η Επιτροπή Κατοίκων στην Κιθαιρώνος και τον Απ. Παύλο στην Αγ. Μαρίνα, απευθύνει κάλεσμα κινητοποίησης και συγκέντρωσης προς όλους, για την απαράδεκτη και προκλητική διεκδίκηση της εκκλησιάς, που προκλητικά διαλαλεί ο Ιερέας στον Απ. Παύλο, συνεχίζοντας να προκαλεί με λόγο και έργα συστηματικά τους κατοίκους. Γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων του, την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηλιούπολης.

Το Κάλεσμα της Επιτροπής αναφέρει:

«Σας καλούμε όλους την Κυριακή 24 Οκτωβρίου στις 11.30 το πρωί στο τέρμα της Κιθαιρώνος για να αντιδράσουμε όλοι μαζί στο θέμα που έχει προκύψει εδώ και χρόνια και αφορά στις διεκδικήσεις της Εκκλησίας στο βουνό και το οποίο αναθερμάνθηκε μετά την τοποθέτηση της παράνομης μπάρας που απαγορεύει την ελεύθερη πρόσβαση όλων μας.»

Η Λαϊκή Συσπείρωση στηρίζει την Επιτροπή κατοίκων του Αγίου Παύλου και συμμετέχει στην κινητοποίηση και στον αγώνα τους, γιατί δεν είναι απλά μια τοπική διεκδίκηση, είναι προσπάθεια που άφορα όλους μας και είναι χρέος μας να συμμετέχουμε.



Αφορά πρώτα απ’ όλα την προστασία της δασικής γης από τις διεκδικήσεις της εκκλησιάς, που προκλητικά διαλαλεί ο Ιερέας στον Απ. Παύλο, ο οποίος συνεχίζει να προκαλεί με λόγο και έργα συστηματικά τους κατοίκους και γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Ηλιούπολης, που τον καλεί να αφαιρέσει τις παράνομες κάμερες και μπάρες από την παρακείμενη του Ναού δασική έκταση, αποκλείοντας με το έτσι θέλω, την πρόσβαση των κάτοικων και παιδιών στον περιβάλλοντα δασικό χώρο, την παιδική χαρά της περιοχής, θέτοντας σε κίνδυνο τα παιδιά που αναζητούν ασφαλή δίοδο για τα παρακείμενα σχολειά του Δήμου Βύρωνα, για να αποφύγουν την καρμανιόλα της Λεωφόρου Κατεχάκη.

Μήνες τώρα η γειτονιά στην Κιθαιρώνος βιώνει μια απαράδεκτη κατάσταση. Αποκλείοντας τους -με το έτσι θέλω- ο Ιερέας, βρεθήκαν μπροστά με μια ιστορία που έρχεται από παλιά και είναι αποκαλυπτική για τις διαχρονικές απειλές που δέχεται η δασική γη στον Υμηττό, από καταπατητές και δυστυχώς και από την Εκκλησιά!

Οι ανάρμοστες ενέργειες του Ιερέα, ήταν αφορμή για να ψάξουν οι κάτοικοι, τι ακριβώς συμβαίνει, που πατάει και αγνοεί προκλητικά τις αιτιάσεις των κατοίκων, τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, από που αντλεί το θράσος να τρομοκρατεί και να απαξιώνει και από άμβωνος, όσους δεν σιωπούν στις άνομες ενέργειες του.

Έτσι βρεθήκαν μπροστά στις άνομες διεκδικήσεις της Εκκλησιάς και της Μονή Πετράκη στην ευρύτερη περιοχή της ΔΙΑΝΑ και του Υμηττού που διεκδικούν χιλιάδες στρέμματα. Απαίτηση που την επαναφέρουν κατά καιρούς -με ευθύνη και δημοτικών αρχόντων στην περιοχή της Ηλιούπολης και του Βύρωνα- αλλά που ποτέ δεν τόλμησαν να διεκδικήσουν στα δικαστήρια γιατί οι τίτλοι τους είναι έωλοι, με βάση τα Οθωμανικά Χοτζέτια και όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το έγγραφο -τεχνική έκθεση του δασολόγου και πρώην διευθυντή δασών του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Ελ. Φραγκιουδάκη, ο οποίος τη συνέταξε με την ιδιότητα του τεχνικού συμβούλου του ελληνικού Δημοσίου τον Σεπτέμβριο του 2005- η Εκκλησία στην περιοχή «μετέτρεψε σταδιακά την επιτήρηση των ναών σε δυνατότητα προβολής ανύπαρκτων δικαιωμάτων σε πάσης φύσεως παρακείμενες των ναών εκτάσεις».

Σήμερα με αφετηρία τις δηλώσεις στο Κτηματολόγιο και την ανάρτηση των δασικών χαρτών και με γνωστό ότι το τεκμήριο του Δημοσίου έχει παραμεριστεί σε δεύτερο πλάνο από την κυβέρνηση Σημίτη και το Προεδρικό διάταγμα για τον Υμηττό είναι υπό διαμόρφωση από την κυβέρνηση, η Μονή Πετράκη φέρνει τις άνομες διεκδικήσεις της στο προσκήνιο με λαγό τον Ιερέα στον Απ. Παύλο.

Ο Ιερέας με ηλεκτρονική μπάρα, κάμερες και αποκλεισμό των κατοίκων από τον χώρο δηλώνει «ιδιοκτησία» στον ευρύτερο δασικό χώρο και ετοιμάζεται καθώς λέει να εκμεταλλευτεί εμπορικά την ακάλυπτη δασική γη. Μια ενέργεια που έρχεται να προστεθεί στην απαράδεκτη δράση του άλλου ιερωμένου στον προφήτη Ηλία και απογοητεύει βαθύτατα, δείχνοντας ότι κάποιοι από τα «ράσα» έχουν χάσει την επαφή τους με την ζωή και τις ανάγκες των απλών ανθρώπων.

Παλιοί κάτοικοι στην περιοχή της Κιθαιρώνος έχτισαν τον Απ. Παύλο με το υστέρημά τους και σε αντιπαράθεση τότε με τον Δήμαρχο Δ. Κιντή που αντιδρούσε αντιλαμβανόμενος από τότε τις μακροπρόθεσμες βλέψεις τις Μονής Πετράκη στην περιοχή. Το θρησκευτικό τους όμως συναίσθημα όπως βλέπουμε και από τις σύσσωμες αντιδράσεις τους στις απαράδεκτες ενέργειες του ιερέα, δεν το παρέδωσε κάνεις και σε κανένα, για να πλιατσικολογεί πάνω στην δασική γη και στο όνομα της πίστης τους να φαντασιώνεται μπίζνες, που καμία σχέση δεν έχουν με λόγο και έργο θεού.

Η κατάσταση με τα βουνά και το περιβάλλον στην Αττική και στην Χώρα κραυγάζει!!

Δεν έχουμε περιθώρια αποκοτιάς και αδράνειας!

Προασπίζουμε τον Δημόσιο, δασικό χώρο στην γειτονιά και στον Υμηττό.

Το οφείλουμε στις προηγούμενες γενιές, στην ιστορία και την δράση του αείμνηστου δημάρχου Δ.ΚΙΝΤΗ που μας έμαθε με αγώνες, τι σημαίνει προστασία της δημόσιας και δασικής γης, πως την προασπίζουμε και από ποιους. Το οφείλουμε στα παιδιά μας!

Πηγή: https://lsilioupolis.wordpress.com/2021/10/20/%ce%ba%ce%ac%ce%bb%ce%b5%cf%83%ce%bc%ce%b1-%cf%83%ce%b5-%cf%83%cf%85%ce%b3%ce%ba%ce%ad%ce%bd%cf%84%cf%81%cf%89%cf%83%ce%b7-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b5%cf%80%ce%b9%cf%84%cf%81%ce%bf/#more-10329