"Αιτία Πολέμου" το Νομοσχέδιο για τις Λαϊκές Αγορές που πρόκειται να κατατεθεί στην Βουλή - Δελτίο Τύπου Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων Πωλητών Λαϊκών Αγορών.

 


ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ
ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΠΩΛΗΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ
ΘΗΒΩΝ 103, 121 36 ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΤΗΛ: 2105752449 FAX: 2105719474
Ιστοχώρος: http://www.laikesagores.gr Email: info@laikesagores.gr

Ημερομηνία: 01/10/2021

!! ΑΙΤΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ !!

το Νομοσχέδιο για τις Λαϊκές Αγορές
που πρόκειται να κατατεθεί στην Βουλή

Συνάδελφοι, Παραγωγοί και Επαγγελματίες 
οι Λαϊκές Αγορές κινδυνεύουν, οι δουλειές μας και η ζωή μας, απειλούνται μέσω αυτού του Νομοσχεδίου.

Στην ουσία έχουμε δύο Νομοσχέδιαένα φανερό που κατατίθεται στη Βουλή και ένα κρυφό και σκοτεινό στο οποίο αναφέρονται 14 Διαφορετικές Υπουργικές Αποφάσεις του εκάστοτε Υπουργού Ανάπτυξης, και αποφασίζει, για το πως θα Λειτουργούν οι Λαϊκές Αγορές, πως θα γίνεται η Αδειοδότησηπως θα γίνονται οι Προκηρύξειςποια θα είναι τα Δικαιολογητικά για τις Άδειεςποιοι θα συμμετέχουν στις Λαϊκές Αγορές, ποια είδη θα μπορούμε να πουλάμε κλπ.

Συνάδελφοι, Παραγωγοί και Επαγγελματίες,
μέσα στο Σχέδιο Νόμου γίνεται κατηγορηματικά σαφές ότι: μετά την λήξη της Άδειας Επαγγελματίες και ΠαραγωγοίΧΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ
και λαμβάνουν μέρος σε προκήρυξη με κριτήρια και Τίτλους Σπουδών για να διεκδικήσουν από την αρχή θέσεις που σίγουρα δεν θα είναι αυτές που κατείχαν λόγω Ηλικίας (πάνω από 40 ετών) σύμφωνα με την μοριοδότηση.

Μάλιστα, είναι τόσο μεγάλη η σπουδή του Νομοθέτη να ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΕΙ τις Λαϊκές Αγορές που σχεδόν όλος ο Νόμος αναλώνεται και επικεντρώνεται συνεχώς στο πως με την παραμικρή αιτία θα χάνουμε τις θέσεις μας, να γίνεται Ανάκληση της Άδειας ώστε να μπαίνουμε όλοι στην διαδικασία των προκηρύξεων με ότι αυτό συνεπάγεται και έχουν δρομολογήσει . . .

Το σύνολο του σχεδίου Νόμου στηρίζεται στον Εξοντωτικό Διωγμό των Παραγωγών και Επαγγελματιών Πωλητών χωρίς να υπάρχει ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ με την Ανάπτυξη και τον Εκσυγχρονισμόόπως το Υπουργείο θέλει ματαίως, να γίνει πιστευτό. ΚΑΤΑΡΓΕΙ τις Επιτροπές για την λήψη Αποφάσεων καθημερινότητας.

Οι διατάξεις του Νομοσχεδίου απαγορεύουν την εδώ και 90 χρόνια απρόσκοπτη Συμμετοχή και Δραστηριοποίηση των Παραγωγών στις Λαϊκές Αγορές, οι οποίοι πλέον θα πρέπει να συμμετέχουν σε προκήρυξη κενών θέσεων, όπου και όταν προκύπτουν, μια φορά τον χρόνο και μάλιστα με αυστηρό προσδιορισμό των προϊόντων που πρέπει να παράγουν και να διαθέτουν από τις θέσεις αυτές. Οι προκηρύξεις θα γίνονται μόνο όταν ολοκληρωθεί το πληροφοριακό σύστημα Ο.Π.Σ.Α.Α.

Καταλαβαίνετε δηλαδή, ότι έτσι αποκλείουν στην ουσία την είσοδο Νέων Παραγωγών στις Λαϊκές Αγορές όλης της Χώραςσυρρικνώνοντας σκόπιμα
το Παραγωγικό στοιχείο με αποτέλεσμα να κατευθύνουν τους Καταναλωτές στα μεγάλα συμφέροντα Σούπερ Μάρκετ και στον Αθέμιτο Ανταγωνισμό.

Διαταράσσουν την θεμελιώδη ισορροπία του 1 προς 1 Παραγωγών Επαγγελματιών προβλέποντας μάλιστα την δυνατότητα για 6 μήνες να μετατρέψουν όσους Παραγωγούς επιθυμούν σε Επαγγελματίεςμε αποτέλεσμα να ΑΥΞΗΘΟΥΝ στις Λαϊκές Αγορές οι Επαγγελματίες Πωλητές που θα πωλούν όλοι τα ίδια είδη με απότερο σκοπό να μετατραπούν οι Λαϊκές Αγορές σε ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ, να αποδυναμωθεί ο Θεσμός των Λαϊκών Αγορών και Νομοτελειακά να εξαφανιστεί.

Όλα θα επιλυθούν ως δια μαγείας με το Πληροφοριακό Σύστημα Ο.Π.Σ.Α.Α., τα πάντα θα διευθετηθούν χάρη στην πολυσυζητημένη πλατφόρμα που όλοι θα τρέχουν να ανεβάζουν αξημέρωτα στοιχεία και τιμές.

 Άδεια και Θέσεις ΧΑΝΟΝΤΑΙ, αν λείψουμε από τις Λαϊκές, αδικαιολόγητα 30 ημέρες τον χρόνο.

Ιδιωτικές Εταιρίες καλούνται να αναλάβουν το κουμάντο των Λαϊκών Αγορών. Όλοι εμείς Παραγωγοί και Επαγγελματίες κάθε πρωί μέχρι τις 8:00 θα πρέπει να δίνουμε αναφορά τι έχουμε φορτώσει και πόσο θα πουλάμε τα προϊόντα μας, διαφορετικά θα αντιμετωπίζουμε την ποινή των 500 ευρώ.

Όλος ο χαρακτήρας του Σχεδίου Νόμου βασίζεται σε Πρόστιμα και Εισπρακτικές Μεθόδους που θα Διπλασιάζονται σε τυχόν επανάληψη τους και μάλιστα μετά από 6 παραβάσεις, αντιμετωπίζουμε την στέρηση Άδειας και Θέσεων από ένα 1 έως 2 έτη και την επαναδιαπραγμάτευση τους.

Συνάδελφοι, Παραγωγοί και Επαγγελματίες,
οι Λαϊκές Αγορές κινδυνεύουν να ΑΦΑΝΙΣΤΟΥΝ με την ψήφιση του Νόμουείμαστε στο στόχαστρο όλοι μας, δίνεται το δικαίωμα στους Δήμους να ιδρύουν ΠΡΟΤΥΠΕΣ ΑΓΟΡΕΣ στις οποίες θα συμμετέχουν και ιδιώτες ;;; αλλά και αυτές οι λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές κατόπιν εορτής με τις Υπουργικές Αποφάσεις.

Κατά την διάρκεια ισχύος της Άδειας, πρέπει όλα τα στοιχεία μας να είναι επικαιροποιημένα και σε πρώτη ζήτηση, Ασφαλιστική και Φορολογική Ενημερότητα, αλλιώς ξέρετε χάνουμε ξανά και ξανά Άδεια και Θέσεις.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Μόσχος Παντελής

Ο Γενικός Γραμματέας

Μπάκας Χρήστος



Υ.Γ.: Στην φωτογραφία εξωφύλλου ο κ. Παντελής Μόσχος πρόεδρος της  Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων Πωλητών Λαϊκών Αγορών.