Ανακοινώσεις Δημοτικών Παρατάξεων Ηλιούπολης για το φευγιό της Ευαγγελίας Δημητρίου, Προέδρου της Κίνησης Πολιτών Ηλιούπολης.

 


Μου έβαλες δύσκολα σήμερα καλή μου φίλη. Να ψάχνω φωτογραφίες και αλληλογραφία μας.
Άφησες πολλά αλλά δεν υπάρχουν πολλές και πολλοί... ανιδιοτελείς, γνώστες και εθελοντές.

Για τους ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ
Άγγελος Κάνδηλας 
Μέλος Κίνησης Πολιτών Ηλιούπολης



Η συμπολίτισσά μας Ευαγγελία Δημητρίου, η δραστήρια και δυναμική αγωνίστρια της Κίνησης Πολιτών Ηλιούπολης δεν είναι πια μαζί μας, μετά από σκληρή μάχη με την ασθένεια που δοκιμάζει την σύγχρονη ανθρωπότητα.
Γνωστή για την ευαισθησία και τους αγώνες της για το Περιβάλλον και ιδιαίτερα για την προστασία του ρέματος της Πικροδάφνης, πρόσφατα ξεκινήσαμε κοινή προσπάθεια για την διατήρησή του και την επαναφορά της κοίτης του στην αρχική της μορφή, με εφαρμογή των κανόνων της Φυσικής μηχανικής.

Στη μνήμη μας θα παραμείνει ως σύμβολο δυναμικού και ενεργού πολίτη και προτείνω να την τιμήσει ο Δήμος μας με την καθιέρωση της γιορτής της Πικροδάφνης με το όνομά της.

Συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους της.


Με θλίψη μάθαμε ότι η Ευαγγελία Δημητρίου, προσβεβλημένη από τον κορονοϊό, έφυγε από τη ζωή μετά από πολυήμερη μάχη.

Η Ευαγγελία Δημήτριου ήταν πρόεδρος της Κίνησης Πολιτών Ηλιούπολης, ενός εθελοντικού συλλόγου με σκοπό την προστασία και προώθηση των συμφερόντων των πολιτών για μία καλύτερη ποιότητα ζωής.

Η Ευαγγελία Δημήτριου ήταν ένας μαχητικός πολίτης, ένας δυναμικός άνθρωπος της κοινωνικής αλληλεγγύης, με πλούσια δράση για την προστασία του περιβάλλοντος. Έδωσε πολλούς αγώνες, ειδικά για τον Υμηττό, για το Ρέμα της Πικροδάφνης, για την προστασία του πρασίνου και των δέντρων στην πόλη μας.

Όλοι όσοι τη γνώρισαν και συνεργάστηκαν μαζί της, την περιγράφουν ως έναν καλοσυνάτο, ευγενικό και θετικό άνθρωπο, αξιοπρεπή και ακέραιο.

Η παράταξη “Η πόλη που θέλω” εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένειά της και τους οικείους της.



Μας ξάφνιασε και μας λύπησε βαθιά, το φευγιό της  Ευαγγελίας Δημητρίου!

Θα μας μείνει η μνήμη της και ο  δυναμισμός της, στην δράση για την προστασία του Περιβάλλοντος αλλά και η ενεργή συμμετοχή της σε σειρά λαϊκών κινητοποιήσεων, που όλο αυτό το διάστημα βρέθηκαν στο προσκήνιο, με αιχμή τα ζητήματα οχύρωσης της Δημόσιας Υγείας και του Κέντρου Υγείας στην Πόλη μας.

Ντόμπρα παρουσία και Υπεύθυνος λόγος, που ακόμα και αν διαφωνούσε κανείς μαζί της, αποσπούσε το σεβασμό όλων.

Τα θερμά συλλυπητήρια μας στους οικείους της



-Γεμίσαμε θλίψη μαθαίνοντας την είδηση για τον θάνατο της Ευαγγελίας Δημητρίου.
-Ενεργό κ δραστήριο μέλος της πόλης μας, στον αγώνα για την υπέρασπιση της δημόσιας γης, του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας.
-Εκκινώντας πολλές φορές απο διαφορετικές θέσεις του αγώνα, συνδεθήκαμε κ αγωνιστήκαμε από κοινού σε διάφορα μέτωπα.
✔
Η ΜΑΧόμενη Ηλιούπολη εκφράζει τα συλλυπητήρια της, στην Κίνηση Πολιτών Ηλιούπολης (Κι.Π.Η) ,στους συγγενείς, τους οικείους κ τους φίλους της.



Με μεγάλη θλίψη μάθαμε πως έφυγε προχθές από την ζωή, χτυπημένη από τον κορονοϊό η Ευαγγελία Δημητρίου.
Η Ευαγγελία, ένας πραγματικά ενεργός πολίτης και δραστήριος άνθρωπος που με τους αγώνες, μέσα και από την Κι.Π.Η κατάφερε να ευαισθητοποιήσει αλλά και να ενεργοποιήσει πάρα πολλούς συμπολίτες μας στην υπόθεση του περιβάλλοντος και όχι μόνο.
Ιδιαίτερα η συμβολή της στην υπόθεση του ρεύματος της πικροδάφνης είναι γνωστή σε όλους. Ο πρόωρος χαμός της είναι μια μεγάλη απώλεια για την πόλη μας.
Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά της.



Σήμερα χάσαμε έναν δραστήριο άνθρωπο της πόλης μας, έναν άνθρωπο δοτικό, έναν άνθρωπο που πάσχιζε για το περιβάλλον και τη φύση και που ενδιαφερόταν από το πιο μικρό φυτό μέχρι το πιο μεγάλο δέντρο & το δάσος.
Σήμερα χάσαμε απρόσμενα την Ευαγγελία Δημητρίου που ήταν γνωστή ως η ιδρύτρια της Κίνησης Πολιτών Ηλιούπολης (Κι.Π.Η.) αλλά κυρίως για το έντονο περιβαλλοντικό της ενδιαφέρον.
Για το ρέμα δε της Πικροδάφνης είχε ξεχωριστό ενδιαφέρον και γι'αυτό κάθε χρόνο διοργάνωνε εκδηλώσεις & δράσεις με συνέπεια το όνομά της να είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με αυτό το ρέμα.
Με λίγα λόγια η Ευαγγελία ήταν ένα άτομο που αγωνιζόταν συνεχώς για την προστασία & την αναβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος, προσπαθώντας να παρακινήσει, να κινητοποιήσει και να αφυπνίσει συνειδήσεις.
Και με την επιμονή της τα κατάφερνε.
Ο δημοτικός συνδυασμός «ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ» εκφράζει τα θερμά & ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά της, στους δικούς της & στους συνεργάτες της.
Καλό ταξίδι Ευαγγελία